Αυτό το μεζεδάκι, αστικο-μαμαδίστικο, θα μπορούσα να το προτείνω για αξιοποίηση των αυγών που περίσσεψαν το Πάσχα. Κολλάει περισσότερο. Αλλά επειδή το θεωρώ γιορτινό -μέρες που έρχονται- και τελικά παντός καιρού, ιδού:
Υλικά
10 αυγά βραστά, σφιχτά
2-3 κουταλιές μαγιονέζα
80-100γρ. μπλε τυρί, πατημένο με ένα πιρούνι
Εκτέλεση
Ξεφλουδίζετε τα αυγά και τα κόβετε στη μέση. Αδειάζετε τους κρόκους. Σε ένα μπολ αναμιγνύετε τα 2/3 των κρόκων με το μπλε τυρί και όση από τη μαγιονέζα χρειαστεί ώστε να αποκτήσει το μίγμα κρεμώδη υφή. Δοκιμάζετε, αν σας λείπει τυρί σύμφωνα με το γούστο σας, το προσθέτετε.
Ξαναγεμίζετε τα (μισά) αυγά και τα τοποθετείτε σε μια πιατέλα. Το υπόλοιπο 1/3 των κρόκων το περνάτε από μια σίτα και όπως βγαίνουν σαν σκουληκάκια φροντίζετε να πέσουν πάνω στα αυγά και να τα καλύψουν (κέντημα ε;). Διακοσμείτε με ένα κλωναράκι μαϊντανό και μια φλούδα από ραπανάκι.
Αν δεν σας αρέσει το μπλε τυρί, δοκιμάστε με τυρί κρέμα και πολύ πολύ ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι.
Γενικές, χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά θα βρείτε εδώ.
Tuesday, December 04, 2007
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
16 comments:
elie κέντημα πράγματι! ζωγραφιά! και θα ναι και νόστιμααα:)
Και λίγο κάρρυ ίσως... πολύ όμορφη στο μάτι η ιδέα για πέρασμα από την σίτα του κρόκου!
Elie,ta kataferes na mas baleis kai esu se skandalies!!!
pragmatika!!!kai egw mazi sou Juanitaki mou gia to thema ths sitas!!!kai giati oxi kai me mia tsimpia karry!!!
filakia!Elie mou!!!
τι καλά, αυγουλάκια, τυράκι, μαγιονέζα! τέλεια!
Πανέμορφο και πεντανόστιμο!
Πολύ όμορφο και εγγυημένα νόστιμο :)))
Ο αυγουλοφάγος καλός μου σίγουρα θα το λατρέψει :)
(Ακου σκουλικάκια!!)
αστικο-μαμαδίστικο ε? μ'αρέσει :)
Μόλις το είδα αυτό σκέφτηκα Λαμπρινή. Οτι ο καλός σου θα το λατρέψει.
Δεν μπορείς να φανταστείς elie μου τι αυγά τρώει αυτό το παιδί!!!
Αν περισσέψει κανένα, θα πάρω κι εγώ:))
Πολύ ωραία εμφάνιση, μπράβο!!
Οπως και η Μαγισσούλα, έτσι κι' εγώ στον χαρακτηρισμό "κόλλησα". Αστικό-μαμαδίστικο! Μια χαρά, μια χαρά. Αν τρώγανε σήμερα τα παιδάκια, τα μαμαδίστικα φαγάκια που τρώμαμε εμεις (η γενιά των σημερινών 40άρηδων) ίσως να μην υπήρχε το τόσο αυξημένο φαινόμενο της παιδικής παχυσαρκίας.
Καλά, αλλού το πήγα... αλλά τα αυγουλάκια σας, φταίνει καλή μου Elie.
Αψογη ως εμφάνιση. Μπράβο σας.
@heart n soul
Είναι τα άτιμα :)
@juanita
κάρυ, ε; Perche no?
@kleiw
Σπανίως σας σκανδαλίζω, οφείλετε να μου το αναγνωρίσετε, νομίζω. χαχα
@μάγια
Ναι, ναι έτσι απλά!
@oneiromageiremata
:)))
@λαμπρινή
Η εγγύηση είναι πολυετής!
Τι σε πείραξε στα σκουληκάκια, ε; Άντε, να τα πω ρινίσματα κι ας με πείτε τεχνοκράτισσα :P
@witch of daffodils
Ναι, ναι. Όπου βλέπεις μαγιονέζες, μπλε τυριά κ.λπ. ε, δεν είναι συνταγές από το Μέτσοβο :)))
@έλενα
20 κομμάτια είναι. Λες να τα φάει όλα το στεφάνι της Λαμπρινής??? (Θα σου κρατήσω καναδυό για καβάντζα καλού κακού...)
@maria b.
:)))
@penelope
Παιδική παχυσαρκία... μεγάλη πληγή. Αρκεί να προσέξεις τι υπάρχει στα καρότσια των σούπερ μάρκετ (τα χαζεύω στα ταμεία η κουτσομπόλα, και μου σηκώνεται η τρίχα...) για να καταλάβεις τι τρώει ο άλλος και άρα τα παιδιά του.
Κι αυτήν εδώ τη συνταγή αν την κάνεις συχνά δεν είναι και ό,τι καλύτερο πάντως...
Το Πάσχα συνήθως βάφω λιγοστά αυγά. Τώρα πια όμως μια με τα αυγά τουρσί της Σταυρούλας Μ(ας), μια με τα μιμόζα σου, έχω λόγο νάχω αυγά σφιχτά. Μ αρέσουν περισσότερο οι μετατροπές απ τα τσουγκρισμένα.
Αυά τα αυγά τουρσί να δω πότε θα αξιωθώ να τα φτιάξω... έχω ακούσει τόσα... αλλά από τουρσιά δεν έχω καθόλου εμπειρία.
Elie, τα αυγά γίνονται εξαιρετικά! Μου έφερε η Σταυρούλα και δημιουργήθηκε οικογενειακό θέμα, ποιός θα "χτυπήσει" το τελευταίο!
Elie, κάνε ακριβώς ό,τι λέει η Σταυρούλα Μ(ας) και δεν χρειάζεται να ξέρεις για τουρσιά τίποτα. Τα εφτιαξα αμέσως μετά το Πάσχα.Τα έβαλα σε αποστειρωμένο βάζο και τα άνοιξα τον Αύγουστο! Ξετρελλαθήκαμε όλη η παρέα που τα χτυπήσαμε. ΄Ορμα.
Post a Comment