tag:blogger.com,1999:blog-35543344.post116418974470667171..comments2023-10-20T19:26:20.901+03:00Comments on HFL: Ένα βραδάκι με φίλους καλούς και καλοφαγάδεςHungry For Lifehttp://www.blogger.com/profile/12419280695853659723noreply@blogger.comBlogger21125tag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-1164624043753394322006-11-27T12:40:00.000+02:002006-11-27T12:40:00.000+02:00Ευχαριστούμε, Λόπη!Ευχαριστούμε, Λόπη!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-1164618128407691282006-11-27T11:02:00.000+02:002006-11-27T11:02:00.000+02:00Δεν μας δυσκόλεψες! Μας βασάνισες με την θύμηση τη...Δεν μας δυσκόλεψες! Μας βασάνισες με την θύμηση της πίττας, έτσι στο ξεροσφύρι!Juanita La Quejicahttps://www.blogger.com/profile/04004611633571697463noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-1164615798176235312006-11-27T10:23:00.000+02:002006-11-27T10:23:00.000+02:00ΠΩ-ΠΩ τώρα τι να γράψω εγώ εδώ;Καλημέρα και καλή ε...ΠΩ-ΠΩ τώρα τι να γράψω εγώ εδώ;<BR/>Καλημέρα και καλή εβδομάδα, ξέχασα να σας πω κατ' αρχάς...<BR/><BR/>Η συνταγή για την ζύμη (είναι λιγάκι με το μάτι που λέμε...)<BR/>3 περίπου φλιτζάνια (του τσαγιού, όχι τα πολύ μεγάλα) αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή 2 για όλες τις χρήσεις και 1 καλαμποκιού αν το θέλουμε λιγάκι πιο τριφτό το φύλλο μας. 1 ποτήρι νεράκι χλυαρό, 1/2 ποτήρι ελαιόλαδο, μισό κουταλάκι κοφτό αλάτι.<BR/><BR/>Ολα τα υλικά σε λεκάνη και αρχίζετε το ζύμωμα. Το λάδι το προσθέτουμε σταδιακά στο ζύμωμα για να αρχίσει να ξεκολλάει η ζύμη από τα χέρια μας και στο τέλος να πάρουμε μια ελαστική και εύκολη στο πλάσιμο ζύμη.<BR/><BR/>Την αφήνεται για κανένα τεταρτάκι , 20 λεπτά, και μετά με τα χεράκια σας την ανοίγετε στην επιφάνεια ενός στρογγυλού ταψιού φούρνου (μεγαλούτσικο) έτσι ώστα να πάει σωστά παντού να μην υπάρχει αλλού περισσότερο και αλλού λιγότερο.<BR/><BR/>Καλύπτουμε και τα πλαινά τοιχώματα του ταψιού, βάζετε την γέμιση, στρώνετε ομοιόμορφα να πάει παντού με ένα κουτάλι και μετά γυρίζετε την ζύμη από τα τοιχώματα προς το κέντρο (όπως το βλέπετε στην φωτογραφία). <BR/><BR/>Ρίχνετε λίγο λαδάκι πάνω στην ζύμη και ψήνετε στον φούρνο σας για 40-45 στους 200 περίπου (πάντα ανάλογα με τον φούρνο έτσι;).<BR/><BR/>Το σύνολο της ζύμης είναι αυτό που καθορίζει και το πάχος πιστεύω.<BR/><BR/>Αυτά, ως οδηγίες και ελπίζω να μην σας δυσκόλεψα πολύ.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-1164577752180741482006-11-26T23:49:00.000+02:002006-11-26T23:49:00.000+02:00Λοπίτσα, γεια στα χέρια σου!Λοιπόν, εμένα μου κόλλ...Λοπίτσα, γεια στα χέρια σου!<BR/><BR/>Λοιπόν, εμένα μου κόλλησε εκείνη η μυζηθροπιτούλα που έκανε τη Χουα fan σου. Που λες μεν πώς την έφτιαξες χοντρικά, αλλά για τη ζύμη δε μας ξεκαθαρίζεις τι είναι. Να ναι κουρού; Να ναι απλό φύλλο; Και σε τι πάχος; <BR/><BR/>Κάνε μου (ΜΑΣ, μάλλον!) τη χάρη να κάνεις τον κόπο να μας γράψεις αναλογίες! Μια κανονική συνταγή για άσχετους, βρε παιδί μου! <BR/><BR/>Ζητάω πολλά, ε; Ας μην προκαλούσες τα στομάχια μας και τις ορέξεις μας! :-Ρ<BR/><BR/>Ευχαριστώ!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-1164383830634517042006-11-24T17:57:00.000+02:002006-11-24T17:57:00.000+02:00Κλααααααααααααααααααααψ!!! Δε με λυπάται η Lope!!!...Κλααααααααααααααααααααψ!!! Δε με λυπάται η Lope!!! Μα δε φταίω εγώ καλή μου Πηνελοπίτσα. Της Νέλλης συνταγή είναι!!! Φιλιά!!!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-1164373096599050712006-11-24T14:58:00.000+02:002006-11-24T14:58:00.000+02:00Και γω προσπαθώ να κόψω τα γλυκά ... αλλα εσύ κυρά...Και γω προσπαθώ να κόψω τα γλυκά ... αλλα εσύ κυρά Κική μου, όλο και με "τσιτώνεις"! ΄<BR/><BR/>Οπότε δεν σε λυπάμαι καθόλου που κάνεις τώρα διαίτα... (αστιεύομαι έτσι;)<BR/><BR/>Φιλια σε όλες και όλους και καλή αντοχή σε όσους το έχουν ανάγκη.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-1164372972246719772006-11-24T14:56:00.000+02:002006-11-24T14:56:00.000+02:00ΑΧΧΧΧΧΧΧΧΧ!!!ΑΧΧΧΧΧΧΧΧΧ!!!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-1164372900239011492006-11-24T14:55:00.000+02:002006-11-24T14:55:00.000+02:00Καλά! Τώρα με τις φωτό, μας στείλατε αδιάβαστους.....Καλά! Τώρα με τις φωτό, μας στείλατε αδιάβαστους.... Αει στο καλό σας μεσημεριάτικα και κάνω και δίαιτα... χαχαχα!!!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-1164372531372104012006-11-24T14:48:00.000+02:002006-11-24T14:48:00.000+02:00Ωχ Πηνελόπη με τις φωτογραφίες με τσάκισες μεσημερ...Ωχ Πηνελόπη με τις φωτογραφίες με τσάκισες μεσημεριάτικα. Ξεχασα να σχολιάσω το σπεντζοφάι. Το τσάκισα. Οσο για το μοσχαρι επειδή αρπαξα τη μεριδούλα μου στην κουζίνα δεν ξαέφαγα για να μπορέσω να δοκιμάσω και τα υπόλοιπα.<BR/><BR/>Καλέ το σάμαλι κουκλί φαίνεται στη φωτο. Ξεχασα να πώ ότι το αμυγδαλάκι φιλέ ήταν πατέντα της βραδιάς για να ικανοποιηθεί η ξηροκαρπίτα της παρέας. Και επειδή με ρώτησαν τα κίτρινα φλουδάκια που φαίνονται είναι λεπτές φλουδίτσες από ένα λεμόνι (χωρίς ασπρο) που εβρασαν μαζί με το σιρόπι. Καμια φορά βάζω και/η φλούδα πορτοκαλιού.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-1164368104661328962006-11-24T13:35:00.001+02:002006-11-24T13:35:00.001+02:00Ξέχασα να πω ότι στο pesto είχα βασιλικό & μαϊνταν...Ξέχασα να πω ότι στο pesto είχα βασιλικό & μαϊντανό, αναλογία ας πούμε 3 προς 1. Και το κουκουνάρι χτυπήθηκε προς το τέλος για να μείνει λιγουλάκι ολόκληρο και όχι να γίνει λιώμα. Εκείνο που προσέχω είναι το λάδι να μην είναι πάρα πολύ και κάνουν κολύμπι τα ζυμαρικά...Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-1164368101044578202006-11-24T13:35:00.000+02:002006-11-24T13:35:00.000+02:00Ξέχασα να πω ότι στο pesto είχα βασιλικό & μαϊνταν...Ξέχασα να πω ότι στο pesto είχα βασιλικό & μαϊντανό, αναλογία ας πούμε 3 προς 1. Και το κουκουνάρι χτυπήθηκε προς το τέλος για να μείνει λιγουλάκι ολόκληρο και όχι να γίνει λιώμα. Εκείνο που προσέχω είναι το λάδι να μην είναι πάρα πολύ και κάνουν κολύμπι τα ζυμαρικά...Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-1164367940042657852006-11-24T13:32:00.000+02:002006-11-24T13:32:00.000+02:00Λοιπόν τα νέα από το μέτωπο καλά.Το τσιμπούσι άφησ...Λοιπόν τα νέα από το μέτωπο καλά.<BR/>Το τσιμπούσι άφησε καλές αναμνήσεις και εντυπώσεις σε όλους. Και το ωραίοτερο κάτι την ταπεινή μου άποψη πάντα, ότι η παρέα "έδεσε" με το πρώτο, μιας και δεν γνωρίζονταν όλοι μεταξύ τους.<BR/><BR/>Νένα ευχαριστώ σε. Πάμε και για τα επόμενα που λένε και να αυξήσουμε την παρέα... ελπίζω να καταφέρουμε να βάλουμε και τις φωτογραφίες (έτσι για να σας δώσουμε μια ιδέα).<BR/><BR/>Ευχαριστούμε ιδιαίτερα την Αγγέλα που η συνταγή της έφτασε στα στοματάκια μας μέσω της Σταυρούλας... Αυτό είναι η μεγάλη χαρά που μας δίνει το Hungry.<BR/><BR/>Καλά να είμαστε όλοι μας, όπου κι αν είμαστε. Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ζάκυνθο, Ξάνθη, Νησιά...Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-1164358719628846782006-11-24T10:58:00.000+02:002006-11-24T10:58:00.000+02:00Πηνελόπη μου συγνώμη για το καθυστερημένο σχόλιο α...Πηνελόπη μου συγνώμη για το καθυστερημένο σχόλιο αλλά ας όψεται το ταξίδι.<BR/>Χίλια ευχαριστώ σε σένα αλλά και στο σύντροφό σου για την όμορφη βραδιά. Ναστε πάντα καλά και πάντα αγαπημένοι.<BR/>Από τα καλούδια που μας φίλεψες ξεχώρισα τη μυζυθρόπιττα και το πέστο. Νομίζω ότι ήταν από τις καλύτερς σάλτσες πέστο που έχω δοκιμάσει. Εχεις αναλογίες; Είχες βάλει και μαϊντανό; Επίσης ο μπακλαβάς σου ήταν καταπληκτικός. Ξεκίνησα για μια πηρουνίτσα και το κομμάτι το κάθάρισα.<BR/>Και εγώ Γιάννη είπα μπράβο στο κορίτσι που εκατσε και καθάρισε τόσες γαρίδες. Μετά όμως μου έσκασε το μυστικό.<BR/>Ευχαριστώ για τα σχόλια για το σάμαλι αλλά οφείλω για μια ακόμη φορά να πω ότι είναι η συνταγή Παραδοσιακό Σαμαλι της Αγγέλλας της Σαλονικιάς από το www.hungry.gr. Η μόνη μου παρέμβαση μετά από τις πολλές φορές που το έχω φτειάξει είναι ότι βάζω μισό χοντρό και μισό ψιλό σιμιγδάλι. Εχει ετσι καλύτερη υφή. Eχει γίνει το επισημο πεσκέσι μου σε φίλους. Κάνω τη σπουδαία με ένα πραγματικά πανεύκολο αλλά εντυπωσιακό και νόστιμο γλυκο. Να σημειώσω επίσης πως αν ξέρω πως απευθύνεται σε ανθρώπους που δεν τους αρέσει το πολύ γλυκό περιορίζω το σιρόπι στα 3/4. Εμένα όμως μου αρέσει και με την πλήρη δόση.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-1164350711085078082006-11-24T08:45:00.000+02:002006-11-24T08:45:00.000+02:00Πηνελόπη μου γειά στα χέρια σου! ΄Αν με τις περιγρ...Πηνελόπη μου γειά στα χέρια σου! ΄Αν με τις περιγραφές ξελιγώθηκα πρωί-πρωί που τα είδα σήμερα, φαντάζομαι πως ήσαν όταν τα γευόσαστε.<BR/>Πάντα χαρούμενη κι έτσι φιλόξενη νάσαι μάτια μου.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-1164284274070541902006-11-23T14:17:00.000+02:002006-11-23T14:17:00.000+02:00Μπράβο, μού τρέχουν τα σάλια...Μπράβο, μού τρέχουν τα σάλια...Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-1164267052654937282006-11-23T09:30:00.000+02:002006-11-23T09:30:00.000+02:00..παντα τετοιες στιγμες ευχομαι..πηνελοπη,χουανιτα.....παντα τετοιες στιγμες ευχομαι..πηνελοπη,χουανιτα,σταυρουλα..καλημερουδια!!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-1164202065433591532006-11-22T15:27:00.000+02:002006-11-22T15:27:00.000+02:00Αχ τι καλούδια είναι αυτά!!! Θέλω μυζηθρόπιτα και ...Αχ τι καλούδια είναι αυτά!!! Θέλω μυζηθρόπιτα και τη θέλω τώρα!!! Σάμαλι έχω φτιάξει κι εγώ με την ίδια συνταγή που έφτιαξε και η Σταυρούλα (μέχρι και με ΠΟΙΑ συνταγή το έκανε έμαθα) και πράγματι δε μένει ούτε κουταλιά στο ταψί.<BR/>Βρε Juanitaki εγώ φταίω που θα γυρίζεις εσύ με μια κάμερα και θα φωτογραφίζεις; Χαχαχαχα, Κι εγώ ομως το ίδιο κανω!!! <BR/>Να' στε καλά βρε παιδιά. Έτσι ν'ανταμώνετε και να ξεφαντώνετε που λέει και το τραγούδι.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-1164197794947600712006-11-22T14:16:00.000+02:002006-11-22T14:16:00.000+02:00Ένα μεγάλο ευχαριστώ και για τα καλούδια αλλά και ...Ένα μεγάλο ευχαριστώ και για τα καλούδια αλλά και για τη ζεστή φιλοξενία και των δυό σας.<BR/><BR/>Εκτιμώ πως το «καλοφαγάδες» δεν με συμπεριλαμβάνει, μιάς και τα σαβούρωσα κανονικά όλα.<BR/><BR/>Καταπληκτικό το χοιρινό και η ιδέα της σόγιας που μόλις και ακουγόταν.<BR/>Επίσης και οι γαρίδες με κέρδισαν και ας μην τις είχε καθαρίσει μόνη της! (της το είπα την επόμενη πως ξέχασα να της πω μπράβο για τον κόπο του καθαρίσματος!). <BR/>Μετάνιωσα πολύ που δεν παπάριασα λίγο από το καταπληκτικό μαύρο ψωμί στο ζουμάκι τους. Τις θεωρώ εύκολη μεν συνταγή αλλά έξυπνη και καταπληκτικό ουζομεζέ!<BR/>Για την Μυζηθρόπιτα δεν λέω τίποτε. Δεν θα μου φύγουν τα σάλια μεσημεριάτικα και έχω και σεμινάριο...<BR/>Θέλω να πω όμως για το Σάμαλι.<BR/>Εμένα δεν μου αρέσουν τα γλυκά. Τρώω σπάνια. Αν καταφέρω και φάω ένα κομμάτι, το γλυκό θεωρείται από τους γνώστες εξαιρετικό. Προχθές λοιπόν έφαγα δύο κομμάτια!<BR/><BR/>Να είστε πάντα καλά και πάντα φιλόξενοι...Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-1164192882007088752006-11-22T12:54:00.000+02:002006-11-22T12:54:00.000+02:00Στείλε του το link για να "συγκινηθεί", χαχα! Λέω ...Στείλε του το link για να "συγκινηθεί", χαχα! <BR/><BR/>Λέω από δω και μπρος να έχω μονίμως μαζί μου την ψηφιακή για να αποθανατίζω καλλιτεχνήματα για το μπλογκ! Και μετά θα με κυνηγούν οι άνθρωποι με τα λευκά... Αχ βρε Κική σε τί μπελάδες μας έβαλες!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-1164190968590824552006-11-22T12:22:00.000+02:002006-11-22T12:22:00.000+02:00Πω-πω... θα αρχίσω να παίρνω το καλάμι και να μην ...Πω-πω... θα αρχίσω να παίρνω το καλάμι και να μην κατεβαίνω από αυτό με τίποτε!<BR/><BR/>Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια.<BR/><BR/>Περιμένουμε πάντα το φωτογραφικο υλικό από τον καλό μου, μας υποσχέθηκε ότι θα το κάνει. Για να δούμε....Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-1164190576553846692006-11-22T12:16:00.000+02:002006-11-22T12:16:00.000+02:00Γεια στα χέρια σου Λόπε μου! Ευχαριστώ πολύ για τη...Γεια στα χέρια σου Λόπε μου! <BR/><BR/>Ευχαριστώ πολύ για την όμορφη βραδιά και -κυρίως, χαχα!- για την ΚΟΡΥΦΑΙΑ μυζηθρόπιττα! Άριστα με τόνο, χωρίς δεύτερη κουβέντα!Anonymousnoreply@blogger.com