tag:blogger.com,1999:blog-35543344.post116522549304626852..comments2023-10-20T19:26:20.901+03:00Comments on HFL: Οι περιπέτειες μιας συνταγής για ΣάμαλιHungry For Lifehttp://www.blogger.com/profile/12419280695853659723noreply@blogger.comBlogger25125tag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-1165499853112686322006-12-07T15:57:00.000+02:002006-12-07T15:57:00.000+02:00Σταυρούλα Μ(ου), σάμαλι τέλος. Δεν τολμώ να δοκιμά...Σταυρούλα Μ(ου), σάμαλι τέλος. Δεν τολμώ να δοκιμάσω ρούχο της προκοπής.Ας είναι καλα τα τζιν.Φυσικά αν ήξερα το κόλπο της κατάψυξης δεν θα τα καταβροχθίζαμε όλα με καφέ, χωρίς καφέ, με παγωτό, χωρίς παγωτό κ.λπ. κ.λπ. Ε, τώρα παγωτάκι έχουμε ακόμα και τώρα μεσημέρι που με πιάνει κατι τις για γλυκό, θα πάω να χτυπήσω λίγο.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-1165405037101184792006-12-06T13:37:00.000+02:002006-12-06T13:37:00.000+02:00Ευχαριστώ Ξένια.Αμάν όλη η εταιρεία εφαγε σάμαλι; ...Ευχαριστώ Ξένια.Αμάν όλη η εταιρεία εφαγε σάμαλι; Ηδη εχω γινει ανέκδοτο. Οπου γάμος και χαρά η Σταυρούλα πρώτη με ένα σάμαλι στο χέρι. Μετά από τα καλά σας λόγια θα βαρεθούν όλοι να τρώνε σάμαλι. Χαρηκα πολύ που σας γνώρισα.ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ Μhttps://www.blogger.com/profile/03704295071208668371noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-1165400558911137562006-12-06T12:22:00.000+02:002006-12-06T12:22:00.000+02:00ΧΑΧΑ! Εγώ δεν έδωσα τίποτα από το γλυκό, το έφαγα ...ΧΑΧΑ! Εγώ δεν έδωσα τίποτα από το γλυκό, το έφαγα όλο μόνη μου!Juanita La Quejicahttps://www.blogger.com/profile/04004611633571697463noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-1165400445946653282006-12-06T12:20:00.000+02:002006-12-06T12:20:00.000+02:00Θεϊκό σάμαλι- η Νένα είχε την ευγένεια να μου πακε...Θεϊκό σάμαλι- η Νένα είχε την ευγένεια να μου πακετάρει μερικά (αρκετά)κομμάτια...Σταυρούλα, ήταν η πρώτη φορά που δοκίμασα σάμαλι (δεν τρώγω σιροπιαστά γλυκά) κι αυτό ήταν εξαίσιο. Την ίδια άποψη έχει και ο Δημήτρης (σύζυγος) καθώς και ο Γιώργος (ταμίας), ο Νίκος (μηχανογράφος) και Ο Κωνσταντίνος (οικον.αναλυτής) στηνε εταιρεία που εργάζομαι!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-1165352707444868232006-12-05T23:05:00.000+02:002006-12-05T23:05:00.000+02:00Δε θυμάμαι πόσο θέλει να ξεπαγώσει Σταυρούλα. Ξέρε...Δε θυμάμαι πόσο θέλει να ξεπαγώσει Σταυρούλα. Ξέρεις το κόλπο... το βάζω να δουλέψει και δοκίμάζω αν είναι ζεστή η κάτω μεριά του πιάτου, εκεί που ακουμπάει το γλυκό. Αν δεν είναι, το ξαναβάζω στο φούρνο. Και δηλώνω : ζεστό είναι καλύτερο απ' ό ,τι σε θερμοκρασία δωματίου! <BR/><BR/>Χουανίτα, κόψ΄το σε κομμάτια πριν το καταψύξεις!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-1165312416588516522006-12-05T11:53:00.000+02:002006-12-05T11:53:00.000+02:00Κι εγώ όταν το διάβασα το βράδυ κόντεψα να ξυπνήσω...Κι εγώ όταν το διάβασα το βράδυ κόντεψα να ξυπνήσω τον Δ. από την φωνή έκπληξης! ΧΑΧΑ! Ρε θα το καταψύξω το άτιμο, δεν θα μου την γλυτώσει!Juanita La Quejicahttps://www.blogger.com/profile/04004611633571697463noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-1165307644495292132006-12-05T10:34:00.000+02:002006-12-05T10:34:00.000+02:00Σοβαρά μιλάς; Και χθές με ρώτησε η Χουανίτα και τη...Σοβαρά μιλάς; Και χθές με ρώτησε η Χουανίτα και την έκραξα. Αμάααν ανοίγουμε δουλειές τώρα. Και δεν αλλοιώνεται η υφή του; Πόσα λεπτά θες για να ξεπαγώσεις ένα κομμάτι;Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-1165269715965905912006-12-05T00:01:00.000+02:002006-12-05T00:01:00.000+02:00Να προσθέσω κι εγώ το κατιτίς μου :Τη φτιάχνω σαν ...Να προσθέσω κι εγώ το κατιτίς μου :<BR/><BR/>Τη φτιάχνω σαν "συνεισφορά στον κόπο της οικοδέσποινας" κι εγώ από τότε που την είδα στο Hungry. Πάντα με μπόλικη φλούδα λεμονιού στο σιρόπι και λεπτή (περίπου ένα δάχτυλο). Και πάντα ακούω... μουγκρητά ικανοποίησης...<BR/><BR/>Δεν είχα τη δυνατότητα να τη δοκιμάσω με παγωτό καϊμάκι, αλλά είμαι σίγουρη ότι θα πηγαίνει υπέροχα.<BR/><BR/>Εκείνο που έχω δοκιμάσει και της πάει εξαιρετικά είναι χτυπημένη κρέμα γάλακτος (σαντιγύ - χωρίς ζάχαρη όμως).<BR/><BR/>Ακόμα καλύτερα όταν είναι το σάμαλι ζεστό και η κρέμα γάλακτος κρύα. <BR/><BR/>Και ένα "μυστικό". Διατηρείται θαυμάσια στην κατάψυξη και αποψύχεται-ζεσταίνεται στα μικροκύματα για να υποδεχτεί την κρύα κρέμα.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-1165248539333958472006-12-04T18:08:00.000+02:002006-12-04T18:08:00.000+02:00Καλέ τι ωραία που είναι αυτά.Πρέπει να στρώθω στην...Καλέ τι ωραία που είναι αυτά.Πρέπει να στρώθω στην κουζίνα άυριο.tassoulahttps://www.blogger.com/profile/03278516344679349108noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-1165244382972413102006-12-04T16:59:00.000+02:002006-12-04T16:59:00.000+02:00Είμαι κι εγώ φανατική αυτής της συνταγής. Πέρυσι τ...Είμαι κι εγώ φανατική αυτής της συνταγής. Πέρυσι την Αποκριά την πήγα καλεσμένη που ήμουν κάπου την Τσικνοπέμπτη και ήταν όλα τα λεφτά! Δοκιμάστε τη!<BR/>Μπράβο Σταυρούλα!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-1165236020634608352006-12-04T14:40:00.000+02:002006-12-04T14:40:00.000+02:00Είπα κάτι για τη Σταυρούλα; Δεν είπα! τίποτε! Άκου...Είπα κάτι για τη Σταυρούλα; Δεν είπα! τίποτε! <BR/>Άκου να χάσω το παστό΄...<BR/><BR/>Βρε συ Νένα λάθος γλυκά δοκίμαζα τόσα χρόνια και είχα την εντύπωση πως δεν τα τρώω...Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-1165235716144718942006-12-04T14:35:00.000+02:002006-12-04T14:35:00.000+02:00Μην ανησυχείς Γιάννη μου, θάχουμε πάντα λίγη λούντ...Μην ανησυχείς Γιάννη μου, θάχουμε πάντα λίγη λούντζα καλή. Αλλά βρε Γιάννη, τι σε πείθει ότι δεν είσαι γλυκατζής; Γιατί εμείς δεν πεισθήκαμε; ΄Αλλα βλέπουμε οι υπόλοιποι ή κρατάς πισινή αν δεις κάτι και δεν σ αρέσει να λες όχι;Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-1165235591138304732006-12-04T14:33:00.001+02:002006-12-04T14:33:00.001+02:00Τι να κάνω βρε παιδιά, η φουντοκόπιττα δεν είναι δ...Τι να κάνω βρε παιδιά, η φουντοκόπιττα δεν είναι δική μου.Την εκτελώ με επιτυχία πάντως.Δεν ξέρω αν επιτρέπεται να την γράψω εδώ.<BR/>Το κείμενο ετοιμάστηκε και συνταγούλες θα πέσουν αλλά καθώς είναι πιο ειδική κουζίνα δεν ξέρω αν ενδιαφέρουν αλλους εκτός από εμάς που εξαφανίσαμε τα φαγητά.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-1165235589214280892006-12-04T14:33:00.000+02:002006-12-04T14:33:00.000+02:00Και καλά να μείνει χωρίς σάμαλι (τώρα που εθίστηκε...Και καλά να μείνει χωρίς σάμαλι (τώρα που εθίστηκε γλυτωμό δεν έχει... κι' ας λέει ο ποιητής).<BR/><BR/>Να τον αφήσεις όμως χωρίς παστό και χωρίς λουκάνικο με πορτοκάλι (να συμπληρώσω εγώ η κακίστρο) θα τον πονέσει πολυυυυυυύ Σταυρούλα μου.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-1165234117067090942006-12-04T14:08:00.000+02:002006-12-04T14:08:00.000+02:00Γιάννη κόψε το δούλεμα γιατί δεν σε βλέπω ούτε σαμ...Γιάννη κόψε το δούλεμα γιατί δεν σε βλέπω ούτε σαμαλι να ξανατρώς (σκασίλα σου) αλλά ούτε και παστό (τώρα σε πόνεσα το ξέρω).Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-1165233068823820772006-12-04T13:51:00.000+02:002006-12-04T13:51:00.000+02:00το γλυκάκι αυτο ειναι στα υπόψιν εδω και πολυ καιρ...το γλυκάκι αυτο ειναι στα υπόψιν εδω και πολυ καιρο..σκεφτομαι να το κανω τελικα..αν δεν υποκύψω πάλι σε κάτι σοκολατένιο δηλαδή!Olivi Ninahttps://www.blogger.com/profile/06669028561278362350noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-1165232530007164272006-12-04T13:42:00.000+02:002006-12-04T13:42:00.000+02:00Το έπιασες πουλάκι μου το υπονοούμενο ε; Άντε να μ...Το έπιασες πουλάκι μου το υπονοούμενο ε; Άντε να μας στείλει το Νενάκι συνταγές γιατί έχω κάτι φωτογραφίες "καυτές"!Juanita La Quejicahttps://www.blogger.com/profile/04004611633571697463noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-1165232381579057702006-12-04T13:39:00.000+02:002006-12-04T13:39:00.000+02:00Αν την ξανακάνεις θα με κάνεις γλυκατζή. Ποιόν; Εμ...Αν την ξανακάνεις θα με κάνεις γλυκατζή. Ποιόν; Εμένα!<BR/><BR/>Στο τέλος δεν θα πιστεύετε πως δεν τρώω γλυκά. <BR/>Την μία με το σάμαλι, την άλλη με την φουντουκόπιτα...<BR/><BR/>Μας κακομαθαίνετε κυρία στέλεχος!<BR/>(Τι να γράψω αφού πρέσβης δεν είσαι ακόμη!!!)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-1165231140572436972006-12-04T13:19:00.000+02:002006-12-04T13:19:00.000+02:00Δεν είναι δικιά μου. Είναι της Νένας και ελπίζω να...Δεν είναι δικιά μου. Είναι της Νένας και ελπίζω να μας την δώσει σύντομα.Juanita La Quejicahttps://www.blogger.com/profile/04004611633571697463noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-1165231021139086332006-12-04T13:17:00.000+02:002006-12-04T13:17:00.000+02:00φουντουκόπιττα???? δώσε συνταγή :Pφουντουκόπιττα???? δώσε συνταγή :PAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-1165230333363876982006-12-04T13:05:00.000+02:002006-12-04T13:05:00.000+02:00Σε όσους το δοκιμάσετε σας εγγυώμαι η επιτυχία είν...Σε όσους το δοκιμάσετε σας εγγυώμαι η επιτυχία είναι εξασφαλισμένη. Απλά συγκρατηθείτε την πρώτη φορά και μην κάνετε πειράματα (ακούς Χουανίτα;). Σας λέω ότι λατρεύω όλα τα εσπεριδοειδή. Τι στα κομμάτια έχω τους μπαξέδς ενθεν και ενθεν του Ευρώτα. Και σίγουρα το περγαμόντο είναι καλή ιδέα. Αλλά σας είπα σ'αυτό το γλυκό τελικά ψηφίζω μονο μαστίχα.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-1165229833589173842006-12-04T12:57:00.000+02:002006-12-04T12:57:00.000+02:00Ω αγαπητή Σταυρούλα, μας κόψατε τα γόνατα πρωί πρ...Ω αγαπητή Σταυρούλα, μας κόψατε τα γόνατα πρωί πρωί και ώρα του καφέ!<BR/><BR/>Μου αρέσει η περιγραφή σαφής και επεξηγηματική στις αλλαγές, μου αρέσει που πειραματίζεστε το κάνω και εγώ άλλωστε, μου αρέσουν και οι φωτογραφίες σας.<BR/>Θα το δοκιμάσω σίγουρα.Katerina ante portashttps://www.blogger.com/profile/01001977560118907920noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-1165229729486288322006-12-04T12:55:00.000+02:002006-12-04T12:55:00.000+02:00Τρελλαίνομαι για περγαμόντο, έχω και για φαγητό έλ...Τρελλαίνομαι για περγαμόντο, έχω και για φαγητό έλαιο και για μυριστικό. Όμως νομίζω ότι αυτό το σάμαλι την χρειάζεται την μαστίχα, γιατί έτσι "σπάει" η γλύκα. Για όσους τουλάχιστον δεν είμαστε πολύ του γλυκού (καλά... έτσι λέμε, πριν καταβροχθίσουμε μισό ταψί σάμαλι και άλλο μισό φουντουκόπιττα...)Juanita La Quejicahttps://www.blogger.com/profile/04004611633571697463noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-1165228930427944392006-12-04T12:42:00.000+02:002006-12-04T12:42:00.000+02:00πράγματι μοσχομυρίζει! ωραία συνταγή, και η μαστίχ...πράγματι μοσχομυρίζει! ωραία συνταγή, και η μαστίχα είναι αγαπημένο άρωμα, ένα ποτηράκι λικερ μαστίχας δεν θα ταίριαζε;<BR/><BR/>Aλλά αφού άρεσε με χυμό πορτοκάλι, η μαστίχα μπορεί ίσως να αντικατασταθεί με ξύσμα από περγαμόντο και αν αυτό δεν υπάρχει, με μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο περγαμόντο (ναι, είναι βρώσιμο αρκεί να είναι καλής ποιότητας) <BR/><BR/>κι έτσι με μία συνταγή έχουμε 2 αρωματικές εκδοχές ή φαντασία μου οργιάζει;Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-1165227850042381342006-12-04T12:24:00.000+02:002006-12-04T12:24:00.000+02:00Φλουδίτσες λεμονιού και αμυγδαλάκι και έχετε ένα Υ...Φλουδίτσες λεμονιού και αμυγδαλάκι και έχετε ένα ΥΠΕΡΟΧΟ ΣΑΜΑΛΙ! Που αρέσει σε όλους!<BR/>Μέχρι που σκέφτομαι να το επιχειρήσω και εγώ, που είμαι γνωστός καταστροφέας γλυκών... Γιατί βέβαια δεν μπορώ να φορτώνομαι στην Σταυρούλα να μου φτιάχνει ένα κάθε εβδομάδα!Juanita La Quejicahttps://www.blogger.com/profile/04004611633571697463noreply@blogger.com