tag:blogger.com,1999:blog-35543344.post116556147941142062..comments2023-10-20T19:26:20.901+03:00Comments on HFL: Καπνιστός ΣολομόςHungry For Lifehttp://www.blogger.com/profile/12419280695853659723noreply@blogger.comBlogger10125tag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-40047279141574674922010-02-24T13:52:55.640+02:002010-02-24T13:52:55.640+02:00λοιπον ρενα η συνταγη ειναι πολλη καλη .εγω τη καν...λοιπον ρενα η συνταγη ειναι πολλη καλη .εγω τη κανω πανω απο 3 χρονια ...αλλα νομιζο εχεις κανει καπιο λαθοσ στην περιγραφη....καταρχην η συνταγη που χρεισιμοπιω εγω λεγεται GRAVLAX (ΣΚΑΝΔΙΝΑΒΙΑ-ΝΟΡΒΙΓΙΑ)σε2 κιλα φιλετο σολομου 2κ ζαχ,2κ,αλατι ειναι πολλη λιγο. εγω σκεπαζω το σολομο με μιγμα ζαχαρη-αλατι-λιγο κονιακ αναμεσα απο τισ φετες σολομου βαζω αρκετο ανεθοκ ροζ πιππερικ δεν περιμενω οσο πρεπει 2 εβ0δομαδες αλλα μολις αλαξει χρωμα κ γινει σκουρο κοκκινο πιο πολλη σαν καρπατσιο...<br />ο καπνιστος σολομοςγινεται με πολλους τροπους εγω το παστονω σε αλατι 3 ωρες κ το καπνιζω 20 λεπτα σε συνθικες σπιτιου.την επομενη φορα που θα το κανω θα φτιαξω βιντεο κ θα το ανευασωAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-1165658181279445732006-12-09T11:56:00.000+02:002006-12-09T11:56:00.000+02:00Εγώ υπόσχομαι να το δοκιμάσω αμέσως μετά τις γιορτ...Εγώ υπόσχομαι να το δοκιμάσω αμέσως μετά τις γιορτές μάλλον και θα ενημερώσω.<BR/>Σίγουρα το αλάτι θα βοηθήσει στο να παραταθεί ο χρόνος συντήρησης.<BR/><BR/>Για κάπνισμα ούτε λόγος λόγω χώρου.<BR/>Το πολύ πολύ την ώρα που θα τον δοκιμάζω, ανάβω τον αργιλέ με αρωματικό καπνό και με κάθε μπουκιά και μία τζούρα!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-1165582129321536002006-12-08T14:48:00.000+02:002006-12-08T14:48:00.000+02:00Γιάννη έχεις απόλυτο δίκιο σχετικά με το κάπνισμα,...Γιάννη έχεις απόλυτο δίκιο σχετικά με το κάπνισμα, αν κάποιος διαθέτει τον τρόπο να το κάνει, γιατί το κάπνισμα του σολομού γίνεται με κρύο καπνό (20ο C περίπου) και σε αυτήν την περίπτωση απαιτείται καπνιστήριο. <BR/><BR/>Εάν πάλι θέλετε έναν πιο απλό τρόπο προσέγγισης μπορεί να γίνει ως ακολούθως: <BR/><BR/>Λοιπόν μετά το πέρασμα των δύο εβδομάδων γίνεται το κάπνισμα με κρύο καπνό. Αυτό σημαίνει ότι τοποθετούμε τα φιλέτα σε μεγάλη απόσταση από την «ψησταριά-καπνιστήριο» μας, η οποία όμως έχουμε φροντίσει να είναι σε κλειστό χώρο για να μην έχουμε διαρροές καπνού. Για το κάπνισμα χρησιμοποιούνται διάφορα μυρωδικά, όπως π.χ. δεντρολίβανο, ή απλά πράσινα φύλλα ή πευκοβελόνες.<BR/><BR/>Για όσους δεν έχουν τον τρόπο να καπνίσουν τα φιλέτα, ενημερώνω ότι μπορούν να καταναλωθούν στη μορφή που θα τα πάρουμε μόλις περάσουν οι δύο εβδομάδες. Δεν χρειάζεται να μαγειρευτούν. Τρώγονται όπως αναφέρω και στο post.<BR/><BR/>Ο χρόνος των δύο εβδομάδων μπορεί να σας φαίνεται πολύς αλλά πιστέψτε με δεν κινδυνεύουν να πάθουν τίποτα. Γίνεται ένα είδος ζύμωσης με τη ζάχαρη και το αλάτι και δεν έχουν φόβο να χαλάσουν. <BR/><BR/>Juanita το αλάτι είναι επαρκές γι΄ αυτήν την ποσότητα. Η συνταγή είναι δοκιμασμένη.<BR/><BR/>Σας ευχαριστώ για το καλωσόρισμα.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-1165580490955391092006-12-08T14:21:00.000+02:002006-12-08T14:21:00.000+02:00Καλώς την Ρένα, σολομούς φέρουσα!Δεν χρειάζεται κά...Καλώς την Ρένα, σολομούς φέρουσα!<BR/>Δεν χρειάζεται κάπνισμα Κική. Έχω δοκιμάσει αρκετές φορές σπιτικό σολομό ... πώς να τον πω τώρα; Ούτε καπνιστό, ούτε μαγειρεμένο, κάτι μεταξύ καρπάτσιο και μαρινάτου. Το μόνο που έχω ακούσει είναι ότι συνήθως του προσθέτουν ένα βάρος από πάνω όσο καιρό είναι στο ψυγείο, για να σφίξει.<BR/>Ρένα, είχα την εντύπωση ότι μπαίνει περισσότερο αλάτι, για να διατηρηθεί κάπως σαν παστό. Το έχεις δοκιμάσει έτσι; Αντέχει;Juanita La Quejicahttps://www.blogger.com/profile/04004611633571697463noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-1165576579304257112006-12-08T13:16:00.000+02:002006-12-08T13:16:00.000+02:00Ετσι οπως το είδα και εγώ, πιο πολύ για μαρινάτος ...Ετσι οπως το είδα και εγώ, πιο πολύ για μαρινάτος μου ακούγεται...όπως κάνουμε και το γάβρο... Πράγματι κάπνισμα θα ήθελε, δε θα ήθελε; Θα μας το διευκρινίσει η Ρένα πιστεύω.<BR/>Καλωσήρθες Ρένα!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-1165576008887929302006-12-08T13:06:00.000+02:002006-12-08T13:06:00.000+02:00Βρε Ρενάκι, σαν δίκιο να έχεις ο Γιάννης, 2 βδομάδ...Βρε Ρενάκι, σαν δίκιο να έχεις ο Γιάννης, 2 βδομάδες έτσ ο σολωμός στο ψυγείο, και θα παραμείνει στα καλά του;<BR/><BR/>Οχι ότι του έχω ιδιαίτερη συμπάθεια, πέραν του καπνιστού φιλέτου με λίγο βουτυράκι σε ψωμάκι... αλλά αναρωτήθηκα κι' εγώ σαν τον Γιάννη.Penelopehttps://www.blogger.com/profile/15576593576612466249noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-1165572213438519172006-12-08T12:03:00.000+02:002006-12-08T12:03:00.000+02:00Το πιο πιθανό αν δοκιμάσετε αυτή τη συγκεκριμένη ...Το πιο πιθανό αν δοκιμάσετε αυτή τη συγκεκριμένη συνταγή να μην προλάβετε ούτε τα Χριστούγεννα.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-1165571908235473032006-12-08T11:58:00.000+02:002006-12-08T11:58:00.000+02:00Καλημέρα Ρένα.Πες μου πως θα γίνει καπνιστός; Εγώ ...Καλημέρα Ρένα.<BR/>Πες μου πως θα γίνει καπνιστός; Εγώ διάβασα μόνο μπαχαρικά και ψυγείο.<BR/><BR/>Από την άλλη πιστεύεις πως δεν θα χαλάσει το ψάρι στο ψυγείο του σπιτιού αν το αφήσω 2 εβδομάδες;;;;<BR/><BR/>Ο καπνιστός σολωμός που αγοράζουμε γίνεται εντελώς διαφορετικά...<BR/>Το κάπνισμα είναι ολόκληρη διαδικασία και εκτός των άλλων υπάρχουν συνταγές αρωματικών χόρτων και ξύλων που μπαίνουν στη φωτιά.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-1165563676431645052006-12-08T09:41:00.000+02:002006-12-08T09:41:00.000+02:00Kαλημέρα Rena, καλή συνέχεια!Τέτοιο ουρανόσταλτο δ...Kαλημέρα Rena, καλή συνέχεια!<BR/>Τέτοιο ουρανόσταλτο δώρο πρωί πρωί που να το φανταζόμουνα!Katerina ante portashttps://www.blogger.com/profile/01001977560118907920noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-1165562489368671682006-12-08T09:21:00.000+02:002006-12-08T09:21:00.000+02:00Πω-πω τι έπαθα πρωί-πρωί.Θα το προσπαθήσω...Καλημέ...Πω-πω τι έπαθα πρωί-πρωί.Θα το προσπαθήσω...Καλημέρα!!tassoulahttps://www.blogger.com/profile/03278516344679349108noreply@blogger.com