tag:blogger.com,1999:blog-35543344.post116921029526745316..comments2023-10-20T19:26:20.901+03:00Comments on HFL: Reibedatschi mit Apfelmus για την ΛόπεHungry For Lifehttp://www.blogger.com/profile/12419280695853659723noreply@blogger.comBlogger8125tag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-1169454704464022962007-01-22T10:31:00.000+02:002007-01-22T10:31:00.000+02:00Πω-πω, ευχαριστώ πολύ για την συνταγή. Εκεί που κό...Πω-πω, ευχαριστώ πολύ για την συνταγή. Εκεί που κόλλησα φυσικά εγώ είναι στην σάλτσα μήλου! Και να δεις που θα είναι ωραία να την ρίξεις (πέρα από τα φαγητά) και σε κανένα παγωτάκι ή κανένα κεκάκι ζεστό. Σε σουφλεδάκι ίσως;<BR/>Αλλά προς το παρόν εγκράτεια γιατί είπα, τα γλυκά τελευταίως μας προκαλούν προβλήματα.<BR/><BR/>Ευχαριστώ σε Juanita.Penelopehttps://www.blogger.com/profile/15576593576612466249noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-1169249656464143032007-01-20T01:34:00.000+02:002007-01-20T01:34:00.000+02:00Στο Μόναχο σίγουρα. Το βιβλίο από όπου αντέγραψα τ...Στο Μόναχο σίγουρα. Το βιβλίο από όπου αντέγραψα την συνταγή μεθυσμένα χρώματα λέγεται Die echte Βayerische Kuche-Traditional Bavarian Cooking, της Susanne Seethaler, ISBN 3-485-01045-6. Υπάρχει και κάποιο site που θα μπορούσες να βρεις περισσότερες πληροφορίες αν σε απασχολεί το θέμα και εφόσον γνωρίζεις γερμανικά (εγώ όχι, γι αυτό και αγόρασα την έκδοση που είναι bilingual): www.nymphenburger-verlag.de <BR/>Επίσης, μια πολύ γρήγορη αναζήτηση στο νετ βγάζει πάρα πολλά αποτελέσματα με αυτό το όνομα. <BR/>http://www.inyourpocket.com/germany/munich/en/category?chid=253<BR/>http://www.naturkost.de/rezept/kinder.htm<BR/>http://www.ccpfeiffer.at/85.0.html?&user_rezepte_pi1%5BshowUid%5D=498&cHash=16f0158998<BR/>http://www.pitzloch.at/<BR/>http://www.naturkost.de/rezept/kinder/kr0252.htmJuanita La Quejicahttps://www.blogger.com/profile/04004611633571697463noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-1169244857978987602007-01-20T00:14:00.000+02:002007-01-20T00:14:00.000+02:00kartoffelpuffer το λέμε εμείς εδώ στην πρωτεύουσα....kartoffelpuffer το λέμε εμείς εδώ στην πρωτεύουσα..και εκτός από μους μήλου τα τρώμε και με καπνιστό σολομό,χαβιάρι και schnittlauch( δεν το ξέρω στα ελληνικά )<BR/>σε πιο μέρος το λένε Reibedatschi;nyctolouloudohttps://www.blogger.com/profile/09667846581903738943noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-1169222668485100292007-01-19T18:04:00.000+02:002007-01-19T18:04:00.000+02:00Μαγισσούλα, δεν είναι δική μου η συνταγή αλλά από ...Μαγισσούλα, δεν είναι δική μου η συνταγή αλλά από βιβλίο που αγόρασα στην Βαυαρία με κουζίνα της περιοχής. Η αλήθεια είναι ότι ο πουρές μήλου είναι από τα αγαπημένα μου συνοδευτικά σε φαγητά και είναι συνηθισμένος σε κάποιες χώρες όπως η Γερμανία. <BR/>Εγώ μάλιστα το παρακάνω και παραγγέλνω συνήθως και έναν έξτρα, έχει δεν έχει η συνταγή, χαχα! Αλλά και στο μαγείρεμα χρησιμοποιώ αρκετά τα μήλα με το χοιρινό κυρίως. <BR/>Δεν υπάρχουν βρε παιδικές συνταγές! Κάθε συνταγή έχει το "κοινό" της. Μην προβληματίζεσαι για τάξεις και κατηγορίες.Juanita La Quejicahttps://www.blogger.com/profile/04004611633571697463noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-1169221527929745082007-01-19T17:45:00.000+02:002007-01-19T17:45:00.000+02:00κόρη, τι προχωρημένη συνταγή είναι αυτή! τελικά οι...κόρη, τι προχωρημένη συνταγή είναι αυτή! τελικά οι δικές μου θα φαίνονται (και είναι) του νηπιαγωγείου.<BR/>Να φανταστείς, τη διάβαζα, την ξαναδιάβαζα, αν μου έκρυβε κανεις τη σάλτσα, εγώ θα συνόδευα τις τηγανίτες με (τι άλλο) σαλάτα! :P <BR/><BR/>PS (δε φταίω εγώ κύριε πρόεδρε, με μπέρδεψε το αλατοπίπερο:)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-1169211606534541252007-01-19T15:00:00.000+02:002007-01-19T15:00:00.000+02:00Πάντως απλό είναι να φτιάξουμε και σπιτικό ghee. Κ...Πάντως απλό είναι να φτιάξουμε και σπιτικό ghee. Κάποιο αγελαδινό βουτυράκι, σε χαμηλή φωτιά, αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα τους αφρούς της επιφάνειας, το βούτυρο ανεβαίνει ψηλά και κάτω μένει το υγρό που πετάμε. Λίγο χρόνο θέλει μόνο.Juanita La Quejicahttps://www.blogger.com/profile/04004611633571697463noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-1169211361142709402007-01-19T14:56:00.000+02:002007-01-19T14:56:00.000+02:00Χάνουν. Θέλουν σίγουρα βούτυρο. Αν βαριέσαι να το ...Χάνουν. Θέλουν σίγουρα βούτυρο. Αν βαριέσαι να το ζεστάνεις και να το καθαρίζεις (όπως και εγώ), μπορεί να βρεις ghee σε κάποιο ινδικό μαγαζί του κέντρου. Ή απλά να βάλεις βούτυρο απευθείας από το πακέτο.Juanita La Quejicahttps://www.blogger.com/profile/04004611633571697463noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-1169211230092057102007-01-19T14:53:00.000+02:002007-01-19T14:53:00.000+02:00Ωραίες οι πατατοτηγανίτες, αλλά γιατί να μη βάλουμ...Ωραίες οι πατατοτηγανίτες, αλλά γιατί να μη βάλουμε βούτυρο απευθείας από το πακέτο; Δεν ξέρω να "καθαρίζω" το βούτυρο... Με ελαιόλαδο τηγανίζονται εξίσου καλά ή χάνουν;Anonymousnoreply@blogger.com