tag:blogger.com,1999:blog-35543344.post1425866211601801767..comments2023-10-20T19:26:20.901+03:00Comments on HFL: Κυδώνι ζελέ και κυδωνόπαστοHungry For Lifehttp://www.blogger.com/profile/12419280695853659723noreply@blogger.comBlogger10125tag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-22144060817773420462007-10-10T08:30:00.000+03:002007-10-10T08:30:00.000+03:00Και μένα με παιδεύουν αφάνταστα τα κυδώνια στο καθ...Και μένα με παιδεύουν αφάνταστα τα κυδώνια στο καθάρισμα. Αλλά για το σοφιγάδο (κρέας με κυδώνια, πετιμέζι κ.λπ.) κάνω την καρδιά μου πέτρα και υφίσταμαι την ταλαιπωρία.<BR/>Γλυκό έχω φτιάξει μια φορά για την εμπειρία και το μοίρασα (δεν μου πολυαρέσουν τα γλυκά κουταλιού). <BR/><BR/>Μια συμβουλή από τα παλιά που θέλω να μοιραστώ μαζί σας είναι ότι τα κυδώνια πρέπει να βραχούν (να βρέξει δηλαδή), για να είναι λιγότερο στυφά. Λίγη υπομονή, λοιπόν, μπας και βρέξει...eliehttps://www.blogger.com/profile/12659277402228691768noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-6818948519450893452007-10-07T17:46:00.000+03:002007-10-07T17:46:00.000+03:00Ξέχασα να πώ, οτι και μόνο με τις φλούδες και τα κ...Ξέχασα να πώ, οτι και μόνο με τις φλούδες και τα κουκούτσια που περισσεύουν όταν κάνουμε γλυκό του κουταλιού, γίνεται ζελέ κυδώνι. Και χωρίς τη σάρκα δηλαδή τα βράζουμε με ανάλογο νερό, και πάλι δένει το ζελέ.<BR/>Το ζελέ αυτό κάνει πολύ ωραία πάστα φλώρα ή γέμιση σε κεκάκια και τσουρεκάκια. Ή γλασσάρισμα σε cheesecake. Επίσης με γιαούρτι ή παγωτό καϊμάκι.(Απαραίτητη προυπόθεση να σ'αρέσει το κυδώνι)Αρχοντίαhttps://www.blogger.com/profile/03208360000556189792noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-86448141689059378562007-10-07T17:36:00.000+03:002007-10-07T17:36:00.000+03:00Είναι λίγο παίδεμα το καθάρισμά τους... είναι κάπω...Είναι λίγο παίδεμα το καθάρισμά τους... είναι κάπως σκληρά. Δεν ξέρω κανένα κόλπο γι' αυτό, καλό μαχαίρι και υπομονή. Η ανταμοιβή είναι το μυρωδάτο γλυκό.<BR/>Για το κυδωνόπαστο: η γιαγιά μου το έβαζε σε διχτάκι με μερικά φύλλα δάφνης (για να μην πάνε έντομα), το κρέμαγε στην κουζίνα εκεί που κρέμαγε και τα ματσάκια τα μυρωδικά που αποξήραινε, και μας έδινε όλο το χειμώνα. Θυμάμαι και μετά τα χριστούγεννα να μας φιλεύει κυδωνόπαστο. Μόνο που στεγνώνει και γίνεται λαστιχωτό σαν σκληρό λουκούμι. Με τον ίδιο τρόπο συντηρούσε και μουσταλευριά. Εγώ θα τα έβαζα (αφού στεγνώσουν αρκετά 2-3 μέρες) σε ένα δοχείο με φελλό απ' αυτά που συντηρώ και τα μπισκότα.Αρχοντίαhttps://www.blogger.com/profile/03208360000556189792noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-24136854612835447482007-10-07T13:37:00.000+03:002007-10-07T13:37:00.000+03:00Εμένα πάλι το κυδώνι μ' αρέσει μόνο σε γλυκό. Αντί...Εμένα πάλι το κυδώνι μ' αρέσει μόνο σε γλυκό. Αντίθετα στον καλό μου αρέσουν πολύ τα φαγητά με κυδώνι (κρέας με κυδώνι από τα αγαπημένα του - έχει δώσει και ωραία συνταγή η Κική).ΕΛΕΝΑhttps://www.blogger.com/profile/17123654845764364191noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-7874047403558470662007-10-07T12:56:00.000+03:002007-10-07T12:56:00.000+03:00Τα κυδώνια τα "ανακάλυψα" πριν 2 χρόνια, εννοώ στο...Τα κυδώνια τα "ανακάλυψα" πριν 2 χρόνια, εννοώ στο να τα χρησιμοποιώ εγώ σε φαγητά και γλυκά. Ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά! Μου αρέσουν σε όλες τις εκδοχές τους! Αλλά όπως κάθε μεγάλος έρωτας, με παιδεύουν πολύ στο καθάρισμα.<BR/>Εσάς όχι; Μπας και κάνω κάτι λάθος;Juanita La Quejicahttps://www.blogger.com/profile/04004611633571697463noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-45394067101128315062007-10-06T21:34:00.000+03:002007-10-06T21:34:00.000+03:00Κυδώνι.... το γλυκό μου!!Μύρισε για τα καλά φθινόπ...Κυδώνι.... το γλυκό μου!!<BR/>Μύρισε για τα καλά φθινόπωρο<BR/><BR/>Καλό Σ/Κ<BR/><BR/>Γλαρένιες αγκαλιέςΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝhttps://www.blogger.com/profile/03754229156319770973noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-47418079728506837902007-10-06T19:09:00.000+03:002007-10-06T19:09:00.000+03:00Τρελαίνομαι για κυδωνόπαστο και για ρεντιστό κυδών...Τρελαίνομαι για κυδωνόπαστο και για ρεντιστό κυδώνι, αν βρω τίποτα καλά κυδώνια (η κυδωνιά μας μας άφησε χρόνους) θα το κάνω! Ερώτηση: πώς και για πόσο συντηρείται το κυδωνόπαστο; Όχι ότι θα αντέξει πολύ με μένα δίπλα, αλλά απορώ πώς και για πόσο συντηρείται.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-60268274877355562162007-10-06T16:56:00.000+03:002007-10-06T16:56:00.000+03:00Είχαμε κυδωνιά στον κήπο του πατρικού μου, και η μ...Είχαμε κυδωνιά στον κήπο του πατρικού μου, και η μαμά μου αξιοποιούσε τα κυδώνια: γλυκό του κουταλιού, ψητά στο φούρνο με γλυκό κρασί και κανέλλα, ζελέ και κυδωνόπαστο.Αρχοντίαhttps://www.blogger.com/profile/03208360000556189792noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-11834572456711318762007-10-06T16:23:00.000+03:002007-10-06T16:23:00.000+03:00απο τα λιγα γλυκα καλουδια που με αφηνουν αδιαφορη...απο τα λιγα γλυκα καλουδια που με αφηνουν αδιαφορη(ναι...υπαρχει και κατι που δε μ'αρεσει...και το κυδωνι ειναι ενα απ'αυτά!)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-34758114005418984252007-10-06T14:23:00.000+03:002007-10-06T14:23:00.000+03:00Να και οι παραδοσιακές συνταγές εποχής! Ευχαριστου...Να και οι παραδοσιακές συνταγές εποχής! Ευχαριστουμε Αρχοντία.kikihttps://www.blogger.com/profile/17672412851345680625noreply@blogger.com