tag:blogger.com,1999:blog-35543344.post1496930806544707661..comments2023-10-20T19:26:20.901+03:00Comments on HFL: Τάρτα με πράσαHungry For Lifehttp://www.blogger.com/profile/12419280695853659723noreply@blogger.comBlogger16125tag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-91055046909185497952008-02-21T09:05:00.000+02:002008-02-21T09:05:00.000+02:00Λαμπρινούλα καλή σου μέρα! Χθες έφτιαξα αυτή την τ...Λαμπρινούλα καλή σου μέρα! Χθες έφτιαξα αυτή την τάρτα κι είναι πεντανόστιμη. Τα συγχαρητήριά μου. Πραγματικά η ζύμη σου είναι πολύ νόστιμη με αλατοπίπερο! <BR/>Μια απορία μου δημιούργησε η προσθήκη στη ζύμη του γιαουρτιού. Μου συνέβη το εξής...όταν ανακάτεψα το λάδι με το αλεύρι είχα μια μαλακή κι εύπλαστη ζύμη. Όταν πρόσθεσα μια γεμάτη κουταλιά γιαουρτιού(παραδοσιακού), έσφιξε η ζύμη!!! Δεν είναι παράξενο, μήπως έφταιγε το γιαούρτι΄, πάντως πέτυχε τελικά. Φιλιά.bettyhttps://www.blogger.com/profile/06552353075921185387noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-52344314210818173382008-02-01T11:10:00.000+02:002008-02-01T11:10:00.000+02:00Χρησιμοποιήσα τη ζύμη αυτή για τάρτα και είναι πολ...Χρησιμοποιήσα τη ζύμη αυτή για τάρτα και είναι πολύ πετυχημένη και γρήγορη.<BR/>Πιο πολλή ώρα θα κάνει κάποιος να ανοίξει το πακέτο από μια έτοιμη βάση από το να φτιάξει αυτή!<BR/>Μπράβο Λαμπρινή, ούτε που θα μου πέρναγε ποτέ από το μυαλό να κάνω την τριφτή ζύμη από τα τυροπιτάκια βάση για τάρτα.eliehttps://www.blogger.com/profile/12659277402228691768noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-14673035035928586662008-01-30T14:13:00.000+02:002008-01-30T14:13:00.000+02:00Έχεις δίκιο popelix , κακώς δεν το ανέφερα :) Θα χ...Έχεις δίκιο popelix , κακώς δεν το ανέφερα :) <BR/>Θα χρειαστείς περίππου 3-4 κουταλιές σούπας γιαούρτι . Βάλε τις 2-3 και μετά λίγο λιγο αν χρειαστεί , μέχρι να επιτύχεις μια μαλακή εύπλαστη ζύμη . :))Λαμπρινηhttps://www.blogger.com/profile/07995854022849206903noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-3682106665045580802008-01-30T13:37:00.000+02:002008-01-30T13:37:00.000+02:00Πολύ καλή η ταρτούλα αλλά δε μας λέτε πόοοσο γιαου...Πολύ καλή η ταρτούλα αλλά δε μας λέτε πόοοσο γιαουρτάκι περίπου; Έτσι για να έχουμε αρκετό και ας περισέψει!<BR/><BR/>Ευχαριστώ πολύ,<BR/><BR/>popelix@moutoupakipopelixhttps://www.blogger.com/profile/06881882086740930294noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-72536618095313449202007-10-26T09:55:00.000+03:002007-10-26T09:55:00.000+03:00Πω πω πωωωωω! Έχω νοσταλγήσει τα πράσα αλλα διανύω...Πω πω πωωωωω! Έχω νοσταλγήσει τα πράσα αλλα διανύω τη φάση βαριέμαι-να-τα-κουβαλήσω-καθαρίσω.eliehttps://www.blogger.com/profile/12659277402228691768noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-77930407944166437012007-10-25T18:46:00.000+03:002007-10-25T18:46:00.000+03:00εύγε κόρη με τις ζυμαρένιες νοστιμές σου :)εύγε κόρη με τις ζυμαρένιες νοστιμές σου :)witchofdaffodilshttps://www.blogger.com/profile/17297293224639044497noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-84517659410471043352007-10-25T15:57:00.000+03:002007-10-25T15:57:00.000+03:00Κάπως έτσι την κάνω κι εγώ Λαμπρινή. Έξοχη ταρτίτ...Κάπως έτσι την κάνω κι εγώ Λαμπρινή. Έξοχη ταρτίτσα. Τα πράσσα γλυκαίνουν πολύ τις πίτες/τάρτες.kikihttps://www.blogger.com/profile/17672412851345680625noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-63654582751654415272007-10-25T12:45:00.000+03:002007-10-25T12:45:00.000+03:00Ααααααα, γιατί δεν λες ότι είμαι κι εγώ fan της ζύ...Ααααααα, γιατί δεν λες ότι είμαι κι εγώ fan της ζύμης σου??? Εβαλα την ζύμη σου στην αγαπημένη μου τάρτα με κιμά και καλαμπόκι, αντικαθιστώντας την δική μου ζύμη και......δεν έτυχε, πέτυχε!!!!<BR/>Πεντανόστιμη πρέπει να είναι και η μυρωδάτη πρασόταρτα που την βάζω στο πρόγραμμα:)))ΕΛΕΝΑhttps://www.blogger.com/profile/17123654845764364191noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-3171315295999294772007-10-25T12:41:00.000+03:002007-10-25T12:41:00.000+03:00Αγγελικούλα μέλι :)))Ναι, με μάλωσαν οι πεντάμορφε...Αγγελικούλα μέλι :)))<BR/>Ναι, με μάλωσαν οι πεντάμορφες αδύνατες εδω μέσα με πρωτοπόρο την Μάγισσα με τα βότανα και τα βγαλα τα πολλά παχυντικά :) χαχα <BR/>Και μπεικονάκι και λουκανικάκι και ..και .. Αγγελικούλα μου:)Λαμπρινηhttps://www.blogger.com/profile/07995854022849206903noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-45760728168295064772007-10-25T12:37:00.001+03:002007-10-25T12:37:00.001+03:00Rooooxxxx μου ναι ξέρω άργησα λίγο:)Το φύλλο θα το...Rooooxxxx μου ναι ξέρω άργησα λίγο:)<BR/>Το φύλλο θα το κάνεις λίγο πιο σφιχτό (λιγότερο γιαούρτι) και θα το ανοίξεις κανονικά με τον χοντρό πλάστη . Μην ξεχάσεις να τρυπήσεις με ένα πηρουνάκι το επάνω φύλλο πριν το ψήσεις :))Λαμπρινηhttps://www.blogger.com/profile/07995854022849206903noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-39012331370541785652007-10-25T12:37:00.000+03:002007-10-25T12:37:00.000+03:00Χρυσοχέρα, πολύ ωραία η τάρτα σου! Πραγματικά, έχε...Χρυσοχέρα, πολύ ωραία η τάρτα σου! Πραγματικά, έχεις αντικαταστήσει στις συνταγές σου την κρέμα γάλακτος με γιαούρτι! <BR/>Στην παχυντική εκδοχή της είναι ωραίο να βάζει κανείς και μπέικον στην γέμιση και τυράκι κίτρινο πικάντικο….<BR/>ΦιλάκιαΑγγελική Νhttps://www.blogger.com/profile/09233399913417050627noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-68817868150137757262007-10-25T12:34:00.000+03:002007-10-25T12:34:00.000+03:00Κάλλη μου :))) Η γέμιση είναι μια κλασσική πρασόπι...Κάλλη μου :))) <BR/>Η γέμιση είναι μια κλασσική πρασόπιτα αν σου αρέσουν οι "κλασσικές" γεύσεις . Εσύ το χεις πάρει το κολάι τώρα και στους αυτοσχεδιασμούς είσαι πρώτη :))))Λαμπρινηhttps://www.blogger.com/profile/07995854022849206903noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-28209707023901152102007-10-25T12:31:00.000+03:002007-10-25T12:31:00.000+03:00Δεν με πρόλαβες αυτή τη φορά, αλλά στην επόμενη θα...Δεν με πρόλαβες αυτή τη φορά, αλλά στην επόμενη θα τη φτιάξω έτσι...<BR/>Μπορώ να χρησιμοποιήσω το ίδιο φύλλο, κάνοντάς το λίγο πιο λεπτό, για επάνω και για κάτω;<BR/>Αν και σαν τάρτα τρώμε λιγότερα ψωμιά, γι΄αυτό την προτιμώ έτσι.<BR/>Νάσαι καλά νοστιμο-Λαμπρινή μου.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-12018119140020199342007-10-25T12:27:00.000+03:002007-10-25T12:27:00.000+03:00Βρε Λαμπρινούλα, πώς να μη γίνω φαν;;Τέτοιες συντα...Βρε Λαμπρινούλα, πώς να μη γίνω φαν;;Τέτοιες συνταγές είναι περιζήτητες, με απλά υλικά, εκτέλεση στο άψε σβήσε, 0 ποσοστό αποτυχίας και τόση νοστιμιά! Μου τη ζητάνε πλέον! Αυτή η γέμιση φαίνεται πολύ ενδιαφέρουσα πάντως.Kalliopehttps://www.blogger.com/profile/02878383804486394373noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-41164800138777093362007-10-25T12:22:00.000+03:002007-10-25T12:22:00.000+03:00Μμμ δεν το χω δοκιμάσει αλλά δεν θα μου άρεσε με α...Μμμ δεν το χω δοκιμάσει αλλά δεν θα μου άρεσε με αλεύρι . Αντί σιμιγδάλι θα μπορούσες να βάλεις φρυγανιά τριμμένη . <BR/>Εγώ το βάζω για να τραβήξει τυχόν υγρά και γιατί κάνει πολύ κρεμώδη την πίτα . <BR/>Αλλοι βάζουν τραχανά που ταιριάζει πολύ αλλα αλλάζει την γεύση .Λαμπρινηhttps://www.blogger.com/profile/07995854022849206903noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-39604787327293694472007-10-25T12:02:00.000+03:002007-10-25T12:02:00.000+03:00Και στις δύο εκδοχές μου αρέσει, και σαν τάρτα αλλ...Και στις δύο εκδοχές μου αρέσει, και σαν τάρτα αλλά και σαν πίττα.<BR/>Το σιμιγδάλι αντικαθίσταται από αλεύρι;Juanita La Quejicahttps://www.blogger.com/profile/04004611633571697463noreply@blogger.com