tag:blogger.com,1999:blog-35543344.post1689910822198160979..comments2023-10-20T19:26:20.901+03:00Comments on HFL: Σάλσα ρομέσκοHungry For Lifehttp://www.blogger.com/profile/12419280695853659723noreply@blogger.comBlogger14125tag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-52823044273577833222008-05-29T11:40:00.000+03:002008-05-29T11:40:00.000+03:00Πιάσε ένα ντακο βρε παιδί γιατί τέλειωσε...Θα τον ...Πιάσε ένα ντακο βρε παιδί γιατί τέλειωσε...Θα τον μοιραστώ με τη μάγισσα. Ξέρει αυτή από ντάκους :-)kikihttps://www.blogger.com/profile/17672412851345680625noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-28840043532975691042008-05-26T18:07:00.000+03:002008-05-26T18:07:00.000+03:00καλέ εδώ δε μασήσατε στην πυρά, μια σάλσα (με γλυκ...καλέ εδώ δε μασήσατε στην πυρά, μια σάλσα (με γλυκειές πιπεριές) θα σας κάνει καλά?:)))heart n soulhttps://www.blogger.com/profile/02542542921311317286noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-53970981350081394142008-05-26T18:02:00.000+03:002008-05-26T18:02:00.000+03:00κάηκα η μάγισσα :)κάηκα η μάγισσα :)witchofdaffodilshttps://www.blogger.com/profile/17297293224639044497noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-57244648674504066592008-05-26T13:37:00.000+03:002008-05-26T13:37:00.000+03:00nena κι εγώ καπνιστή έβαλα:)Χουα θα σας περάσω στο...nena κι εγώ καπνιστή έβαλα:)<BR/>Χουα θα σας περάσω στο διαφημιστικό τμήμα, αυτό το "άστον να αναρωτιέται" με τσάκισε:)))<BR/>Μάγια στο τσακ πρόλαβες!<BR/>ΑΑ περιμένω την Muhammara τώρα που τη θυμήθηκες!heart n soulhttps://www.blogger.com/profile/02542542921311317286noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-75236033132563300812008-05-26T10:56:00.000+03:002008-05-26T10:56:00.000+03:00Ψηφίζω μόνο πιπεριές (γλυκές και καυτερές), όχι ντ...Ψηφίζω μόνο πιπεριές (γλυκές και καυτερές), όχι ντομάτα (άντε το πολύ λίγη πάστα για πιο έντονο χρώμα) και καπνιστή πάπρικα. Μμμμ!<BR/><BR/>Παρόμοια είναι η συριακή Muhammara,με καρύδι και με κύμινο. Ξανά μμμμ... <BR/><BR/>Μπράβο heart που μου τη θύμισες!άλλη Αγγελικήhttps://www.blogger.com/profile/08718198466227846156noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-70596892369808102322008-05-26T10:25:00.000+03:002008-05-26T10:25:00.000+03:00παίρνω κριτσίνια, κρακεράκια, ψωμιά και ό,τι άλλο ...παίρνω κριτσίνια, κρακεράκια, ψωμιά και ό,τι άλλο βρω πρόχειρο και πάω για βούτες, πριν το φάει όλο η έλενα!Μάγιαhttps://www.blogger.com/profile/03837312718092856358noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-33149466748034559132008-05-26T09:53:00.000+03:002008-05-26T09:53:00.000+03:00Η διαφορά ουσιαστικά στις συνταγές σαν αυτή, που π...Η διαφορά ουσιαστικά στις συνταγές σαν αυτή, που προέρχονται από την Λατινική Αμερική, είναι ότι στηρίζονται σε μεγάλη ποικιλία από τηγανιτές ή ψητές πιπεριές, διαφορετικού βαθμού "κάψας", που χρησιμοποιούνται συνδυαστικά. Η ρομέσκο είναι μια τέτοια χαρακτηριστική περίπτωση, μπόλικες τηγανιτές συνήθως πιπεριές, που εκτός από την "κάψα" βέβαια συνεισφέρουν και με την υφή αλλά και με τα διαφορετικά αρώματά τους στο τελικό αποτέλεσμα.<BR/>Όμως, στο σπίτι μας χρησιμοποιούμε ό,τι υλικά έχουμε και ό,τι βρίσκουμε εύκολα στον τόπο κατοικίας μας, οπότε αν Νενάκι έχεις καπνιστή πιπεριά (thank you Νίκο για την πασχαλίτσα!), αυτή θα χρησιμοποιήσεις. Και όταν του σερβίρεις το ψητό ψαράκι που του αρέσει τόσο, στρώσε από κάτω 2 κουταλιές ρομέσκο και άστον να αναρωτιέται. Αν έχεις και καμιά βραστή γαριδούλα, βάλε και αυτήν στο γουδί για πιο πλούσιο αποτέλεσμα.Juanita La Quejicahttps://www.blogger.com/profile/04004611633571697463noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-22379226809175727112008-05-26T08:37:00.000+03:002008-05-26T08:37:00.000+03:00Πολύ καλή! Δε μου λέτε ειδικές εσείς, αν για γλυκε...Πολύ καλή! Δε μου λέτε ειδικές εσείς, αν για γλυκειά ισπανική πιπεριά, βάλω την καπνιστή? Μήπως και του πάει? Λέμε τώρα.Nenahttps://www.blogger.com/profile/16438137353823170271noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-25941882518807391892008-05-26T00:05:00.000+03:002008-05-26T00:05:00.000+03:00τα περίμενα τα συμπληρωματικά σχόλια του ειδικού μ...τα περίμενα τα συμπληρωματικά σχόλια του ειδικού μας ανταποκριτή!:) Για τα τσίλι ξέρω τα εξής: στην ορίτζιναλ εκδοχή χρησιμοποιείται το ancho chilli. Σ'αυτή τη συνταγή χρησιμοποιούμε καγιέν. Επίσης να προσθέσω ότι η ισπανική πάπρικα υπάρχει σε: pimentón dolce (sweet), agridulce (semi sweet) και picante (hot). Στην ποσότητα που χρειάζεται εδώ (2 κ.σ.) αν βάλουμε την χοτ δε βάζουμε σε καμμία περίπτωση και τσίλι. Αν όμως βάλουμε την γλυκειά, τότε βάζουμε και καυτερή πιπερίτσα.heart n soulhttps://www.blogger.com/profile/02542542921311317286noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-54057125186858838352008-05-26T00:01:00.000+03:002008-05-26T00:01:00.000+03:00Δεν είναι δική μου παραλλαγή Γιάννη. Η ρομέσκο γίν...Δεν είναι δική μου παραλλαγή Γιάννη. Η ρομέσκο γίνεται με guindillas και ñoras, τα βασικά συστατικά της δηλαδή είναι καυτερές πιπεριές.Juanita La Quejicahttps://www.blogger.com/profile/04004611633571697463noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-18077333928646816052008-05-25T23:46:00.000+03:002008-05-25T23:46:00.000+03:00Και καυτερές πιπεριές;;;Εγώ νομίζω πως και έτσι μι...Και καυτερές πιπεριές;;;<BR/>Εγώ νομίζω πως και έτσι μια χαρά πικάντικο θα είναι.<BR/>Ωραία ιδέα τα ντιπ για τις βραδιές μοδοσφαίρου που έρχονται...Giannihttps://www.blogger.com/profile/08202461353871532645noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-44937654674081308902008-05-25T23:07:00.000+03:002008-05-25T23:07:00.000+03:00Η καταγωγή της λέγεται ότι είναι από την Tarragona...Η καταγωγή της λέγεται ότι είναι από την Tarragona και ότι πρωτοχρησιμοποιήθηκε τον 15ο αιώνα, όταν ο Colón επέστρεψε από τον "Νέο Κόσμο" με τις καυτερές πιπεριές κάτω από το μαξιλάρι του. <BR/>Νομίζω ότι χρειάζεται οπωσδήποτε καυτερές πιπεριές, εκεί είναι το μυστικό, στην πικάντικη γεύση της. Το ψωμάκι πρέπει να είναι τηγανισμένο ή φρυγανισμένο, πριν το κοπανήσουμε στο γουδί με τα υπόλοιπα υλικά.<BR/>Η ρομέσκο κάνει πολύ καλή παρέα σε ψάρια (δίνει φιλί της ζωής στα κατεψυγμένα) και σε κουνέλι.Juanita La Quejicahttps://www.blogger.com/profile/04004611633571697463noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-81341318823509854652008-05-25T23:01:00.000+03:002008-05-25T23:01:00.000+03:00έλενα τρέχα!:))))έλενα τρέχα!:))))heart n soulhttps://www.blogger.com/profile/02542542921311317286noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-65466166979163899442008-05-25T22:17:00.000+03:002008-05-25T22:17:00.000+03:00Αααααα, τι βλέπουν τα ματάκια μου?? Ντιπάρουμε βρα...Αααααα, τι βλέπουν τα ματάκια μου?? Ντιπάρουμε βραδιάτικα???<BR/>Πάω να φέρω τα κριτσίνια μου:))ΕΛΕΝΑhttps://www.blogger.com/profile/17123654845764364191noreply@blogger.com