tag:blogger.com,1999:blog-35543344.post19669722762017295..comments2023-10-20T19:26:20.901+03:00Comments on HFL: Blending rye - Ψωμί σίκαληςHungry For Lifehttp://www.blogger.com/profile/12419280695853659723noreply@blogger.comBlogger32125tag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-78347844296481001602007-12-20T11:23:00.000+02:002007-12-20T11:23:00.000+02:00tirene25γεια σας μια και ξεκινησα να δουλευω τον α...tirene25<BR/>γεια σας <BR/>μια και ξεκινησα να δουλευω τον αρτοπαρασκευαστη ειπα να κανω και κανα τσουρεκακι με αυτον. <BR/>Οχι να το ψησω εκει μεσα αλλα μηπως με διευκολυνει στο ζυμωμα και φουσκωμα.<BR/>Αν εχετε ορεξει και χρονο μου γραφετε τις εμπειριες σας, συνταγες, συμβουλες, μυστικα και ολα τα σχετικα<BR/>σας ευχομε να ειστε παντα καλα και υγεια σε ολουςAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-1112450014603828212007-12-19T12:14:00.000+02:002007-12-19T12:14:00.000+02:00Tirene25, επειδή αυτή η συνταγή έχει μπει πριν πολ...Tirene25, επειδή αυτή η συνταγή έχει μπει πριν πολύ καιρό, είναι μάλλον απίθανο να διαβάσει κάποιος την παράκλησή σου, εκτός από τους διαχειριστές του blog που τα βλέπουμε μέσα από τα emails που στέλνονται αυτόματα. <BR/>Θα σου πρότεινα να γράφεις ό,τι απορίες έχεις στο chat box, ώστε να μπορούν να τις δουν οι φίλοι και τα μέλη μας.<BR/>Καλές Γιορτές, να σου ζήσουν οι κόρες σου!Juanita La Quejicahttps://www.blogger.com/profile/04004611633571697463noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-82999821083065508302007-12-19T12:12:00.000+02:002007-12-19T12:12:00.000+02:00ekana psomi sikaleos kai vgike arketa kalo mporo n...ekana psomi sikaleos kai vgike arketa kalo mporo na po.Na doume i defteri prospathia an tha petixi sas efxaristo olous gia ti voithia kai tha ta poume sigoura ksana.<BR/>Thelo an exete kamia kali sintagi gia aspro psomi giati den ksero an ta koritsakia mou tha fane afto to psomi....lol<BR/>kai pali sas efxaristo<BR/>tirene25Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-80286476529060798082007-12-17T22:35:00.000+02:002007-12-17T22:35:00.000+02:00Εγώ έχω το bifinet με τους 2 κάδους. Άρα εσύ κάνει...Εγώ έχω το bifinet με τους 2 κάδους. Άρα εσύ κάνεις μια φρατζολα ψωμίτους ενός κιλού, οπότε αν κοιτάξεις τις συνταγές που έδωσα στο ποστ για "συνταγές για αρτοπαρασκευαστή" θα διπλασιάσεις τη δόση. Κάποιο λάθος κάνεις σίγουρα και δε σου φουσκώνει. Είτε βάζεις λίγ μαγιά, ή κάτι άλλο που δεν ξέρω(ίσως ζεστό νερό, μαγιά μέσα στο νερό κλπ)kikihttps://www.blogger.com/profile/17672412851345680625noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-27572454260106304602007-12-17T20:25:00.000+02:002007-12-17T20:25:00.000+02:00ksexasa na sas po oti exo ti megali forma tou arto...ksexasa na sas po oti exo ti megali forma tou artoparaskevasti Bifinett (LIDL) mipos den ginete mikro psomi ekei?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-9646172759947898442007-12-13T19:40:00.000+02:002007-12-13T19:40:00.000+02:00Tirene 25 εχω κάνει το ψωμί με σίκαλη στο πρόγραμ...Tirene 25 εχω κάνει το ψωμί με σίκαλη στο πρόγραμμα ολικής άλεσης σύμφωνα με την συνταγή που γράφω. Ο αρτοπαρασκευαστής μου δεν είναι ίδια μάρκα με τον δικό σου. Η σειρά των υλικών είναι αυτή που γράφω:<BR/>1 ½ κούπες νερό<BR/>2 κουταλιές της σούπας λάδι<BR/>1 κουταλιά της σούπας μέλι<BR/>2 κουταλιές της σούπας γάλα σε σκόνη<BR/>2 κούπες αλεύρι σίκαλης<BR/>2 κούπες αλεύρι σκληρό<BR/>1κουταλιά ζάχαρη<BR/>1 κουταλάκι αλάτι<BR/>1 κουταλάκι του γλυκού μαγιά (σκόνη)<BR/><BR/>Όπου κούπα η δοσομετρική κούπα: 250mlΑγγελική Νhttps://www.blogger.com/profile/09233399913417050627noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-60577647241880570112007-12-13T14:42:00.000+02:002007-12-13T14:42:00.000+02:00Τιρένε 25 Κι εγώ έχω αρτοπαρασκευαστή από το λιντλ...Τιρένε 25 Κι εγώ έχω αρτοπαρασκευαστή από το λιντλ αλλά δεν έχω παράπονο. Τα υλικά πράγματι πρέπει να μπουν με συγκεκριμένη σειρά, ειδικά η μαγιά που δεν πρέπει από την αρχή να συναντηθεί με το αλάτι. Μέσα στις οδηγίες λέει τη σειρά αλλά στην υπενθυμίζω κι εγώ. Πρώτα βάζουμε το νερό, αλάτι, λάδι, ζάχαρη. Μετα προσθέτουμε το αλεύρι και τέλος τη μαγιά. Η μαγιά μπαίνει σε ξηρή μορφή και πρέπει να τη μετράς με το δοσομετρικό κουταλάκι. Για ενα κάδο του μισού κιλού, μισό κουταλάκι είναι καλά, ανάλογα με το αλεύρι. Δες και τις συνταγές που έχω χρησιμοποιήσει και τις έχω σημειώσει <A HREF="http://hungryforhungry.blogspot.com/2007/11/blog-post_6291.html" REL="nofollow">εδώ</A> και αν έχεις κάποια απορία άλλη ρώτα με.kikihttps://www.blogger.com/profile/17672412851345680625noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-68029261422640241692007-12-13T12:34:00.000+02:002007-12-13T12:34:00.000+02:00Tirene252, Κατερινάκι, αν γράψουμε την λέξη αρτοπα...Tirene252, Κατερινάκι, αν γράψουμε την λέξη αρτοπαρασκευαστής στο κουτάκι του search blog, ή αν κοιτάξουμε στην κατηγορία ψωμί, υπάρχει σχετική συνταγή της Αγγελικής Ν.:<BR/>http://hungryforhungry.blogspot.com/2007/11/blog-post_6973.html<BR/>Φαντάζομαι ότι και εκείνη αλλά ίσως και η Κική που έχει αρτοπαρασκευαστή του lidl, να μπορέσουν να βοηθήσουν περισσότερο.<BR/>Θα το αναφέρω και στο chat, μήπως υπάρχουν και άλλοι που να γνωρίζουν.Juanita La Quejicahttps://www.blogger.com/profile/04004611633571697463noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-75890754707938933682007-12-13T12:14:00.000+02:002007-12-13T12:14:00.000+02:00Τirene25, δυστυχώς δεν μπορώ να σε βοηθήσω με τον ...Τirene25, δυστυχώς δεν μπορώ να σε βοηθήσω με τον αρτοπαρασκευαστή, γιατί δεν διαθέτω τέτοιο.<BR/>Νόμιζα ότι κάποιος είχε αναρτήσει συνταγές ψωμιού με αρτοπαρασκευαστή, αλλά δεν βρίσκω το ποστ. Ίσως οι administrators της σελίδας μπορούν να βοηθήσουν.Katerina ante portashttps://www.blogger.com/profile/01001977560118907920noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-63245381496136057452007-12-13T11:10:00.000+02:002007-12-13T11:10:00.000+02:00exo enan artoparaskevasti agorasmeno apo to lidl k...exo enan artoparaskevasti agorasmeno apo to lidl kai den mporo akoma na ftiakso psomi <BR/>tha vgei poli vari kai den fouskoni<BR/>katholou exo diavasi oti prepi na mpainoun me kapia sira ta ilika pia einai afti kai eseis pou ftiaxnete psomi se artoparaskevasti exete na mou dosete sintagi gia psomi sikaleos kata protimisi efxaristotirene25https://www.blogger.com/profile/10346485222602993723noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-45156318296159188172007-11-06T17:26:00.000+02:002007-11-06T17:26:00.000+02:00Ευχαριστώ σε, Κατερίνα μου.Ευχαριστώ σε, Κατερίνα μου.Penelopehttps://www.blogger.com/profile/15576593576612466249noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-18674193023849136142007-11-05T05:29:00.000+02:002007-11-05T05:29:00.000+02:00Πηνελόπη για σένα:Ψωμάκι άσπρο από ΒΒC, step-by-st...Πηνελόπη για σένα:<BR/>Ψωμάκι άσπρο από <A HREF="http://www.bbc.co.uk/food/get_cooking/recipes/006.shtml" REL="nofollow">ΒΒC</A>, step-by-step!Katerina ante portashttps://www.blogger.com/profile/01001977560118907920noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-26066390148463553242007-10-22T14:47:00.000+03:002007-10-22T14:47:00.000+03:00Λοιπόν, εδώ είμαστε!Αποτελέσματα πρωτοφανή! 183 συ...Λοιπόν, <A HREF="http://kochtopf.twoday.net/stories/4370891/" REL="nofollow">εδώ</A> είμαστε!<BR/>Αποτελέσματα <A HREF="http://kochtopf.twoday.net/stories/4370902/" REL="nofollow">πρωτοφανή</A>! 183 συμμετοχές κάπου 200 συνταγές! <BR/>Αντε κορίτσια και στα δικά μας!<BR/>Τι λέτε για round up γλυκό του κουταλιού; :))Katerina ante portashttps://www.blogger.com/profile/01001977560118907920noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-80501491397356012602007-10-17T14:59:00.000+03:002007-10-17T14:59:00.000+03:00Καλημέρα αγαπημένες φίλες!Εντυπωσιαστήκατε από τα...Καλημέρα αγαπημένες φίλες!<BR/><BR/>Εντυπωσιαστήκατε από τα στάχυα της Chanit! Oμολογώ ότι σκέφτηκα και εγώ τις γαμήλιες κουλούρες και την..κυρα Σαρακοστή και τα Κουτσούνια του Πάσχα ..<BR/>Πάσχομεν όμως από συνταγές!<BR/>Μήπως είναι ανάμεσά μας κανείς που να γνωρίζει τέτοια παραδοσιακή συνταγή; Θα άξιζε να καταγραφεί!<BR/><BR/>Φιλάκια σε όλες σας, ιδιαίτερα στις ξενητεμένες μας!<BR/><BR/>-Πηνελόπη, τα σύμμεικτα ψωμια όπως αυτό της σίκαλης, δεν φουσκώνουν ιδιαίτερα. Ίσως η Αγγελική έχει δίκιο για το φούρνο, σε κάθε περίπτωση πρέπει να πειραματιστείς στον δικό σου. Έχω δοκιμάσει με επιτυχία τη συνταγή της <A HREF="http://annesfood.blogspot.com/2006/10/twisted-baguettes.html" REL="nofollow">Αnne</A>, με επιτυχία, για ρίξε μια ματιά!Katerina ante portashttps://www.blogger.com/profile/01001977560118907920noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-3418281531573468412007-10-16T22:12:00.000+03:002007-10-16T22:12:00.000+03:00Κατερίνα μου, υπέροχο το ψωμί σου! Καλή επιτυχία! ...Κατερίνα μου, υπέροχο το ψωμί σου! Καλή επιτυχία! Χαρούμενη συμμετοχή!<BR/>Το έργο της Chanit είναι ωραίο, μου θυμίζει τις Κρητικές γαμήλιες κουλούρες!<BR/><BR/>Πηνελόπη χωρίς να είμαι καλή στο ψήσιμο, νομίζω ότι φταίει ο τρόπος που το ψήνεις. Μάλλον ο φούρνος είναι ζεστός. Σου "αρπάζει" το ψωμί εξωτερικά, ενώ μέσα δεν είναι έτοιμο. Η Κατερίνα συμβουλεύει δυνατό φούρνο, εγώ έχω επιφυλάξεις... Ψήσε σε 180 βαθμούς, περίπου 1 ώρα και μην το βγάλεις, παρά μόνο αν, χτυπώντας το ψωμί από κάτω, κάνει κούφιο ήχο! Η συμβουλή της Κατερίνας για ταψάκι με νερό είναι τέλεια!Αγγελική Νhttps://www.blogger.com/profile/09233399913417050627noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-60233454740986236432007-10-15T19:58:00.000+03:002007-10-15T19:58:00.000+03:00Νοστιμότατο διαβάζετε το ψωμάκι σας αγαπητή μου Κα...Νοστιμότατο διαβάζετε το ψωμάκι σας αγαπητή μου Κατερίνα. Και εδώ θα θέσω ένα ερώτημα η "κακιά φουρνάρισα". 3 φορές έκανα τελευταίως ψωμί με ξηρή μαγιά. Κι' ενώ είχε φουσκώσει τι ωραία και μοσχομύρισε, όταν πια τελείωσε το ψήσιμο και έκλεισα τον φούρνο μου, το άφησα για λίγο να τραβήξει ήρθε το "άτιμο" το καρβέλι κι' έκατσε. Πάει το ωραίο φουσκωμάτακι του. Ποτέ δεν είχε συμβεί κάτι τέτοιο στην μάνα μου ή τώρα που κοιτώ την πεθερά μου. Τι πράτω λάθος βρε κόρες;Penelopehttps://www.blogger.com/profile/15576593576612466249noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-66057223660087036512007-10-15T12:34:00.000+03:002007-10-15T12:34:00.000+03:00Αλα Λαμπρινούλα. Σκίζεις!Αλα Λαμπρινούλα. Σκίζεις!Nenahttps://www.blogger.com/profile/16438137353823170271noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-38756914623085281162007-10-15T12:09:00.000+03:002007-10-15T12:09:00.000+03:00Πω πω Κατερίνα, υπέροχο το ψωμάκι της Chanit!!!!Αν...Πω πω Κατερίνα, υπέροχο το ψωμάκι της Chanit!!!!<BR/>Αν μη τι άλλο, θα απολαύσουμε ωραίες συμμετοχές:)))ΕΛΕΝΑhttps://www.blogger.com/profile/17123654845764364191noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-85226518352366461342007-10-15T11:30:00.000+03:002007-10-15T11:30:00.000+03:00Willkommen Zorra !!Willkommen Zorra !!Λαμπρινηhttps://www.blogger.com/profile/07995854022849206903noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-40658757341623844252007-10-15T11:12:00.000+03:002007-10-15T11:12:00.000+03:00Your bread looks healthy and delicous!Thank you fo...Your bread looks healthy and delicous!<BR/><BR/>Thank you for joining World Bread Day!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-79423098397523532532007-10-15T09:59:00.000+03:002007-10-15T09:59:00.000+03:00Πωπω! Τί είναι αυτό Κατερίνα;Μπουκέτο με λουλούδια...Πωπω! Τί είναι αυτό Κατερίνα;<BR/>Μπουκέτο με λουλούδια ψωμένιο!<BR/>Δείτε το, είναι υπέροχο!<BR/>Το ερώτημά μου είναι αν της ψήθηκε καλά, με τόσες στρώσεις. Πολύ πολύ εντυπωσιακό, όπως και να έχει!Juanita La Quejicahttps://www.blogger.com/profile/04004611633571697463noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-34370011091677981812007-10-15T01:30:00.000+03:002007-10-15T01:30:00.000+03:00Ελενα δες εδώ μεράκι από τη φίλη Chanit, από to...Ελενα δες εδώ μεράκι από τη φίλη <A HREF="http://momsrecipesandmore.blogspot.com/" REL="nofollow">Chanit</A>, από to Iσραήλ!<BR/><BR/>Με αυτό συμμετέχει στο event!Katerina ante portashttps://www.blogger.com/profile/01001977560118907920noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-26756905812502636132007-10-14T23:33:00.000+03:002007-10-14T23:33:00.000+03:00Kατερινάκι να το ψάξω.Δεν ξέρω η ελιόπιτα κατά πόσ...Kατερινάκι να το ψάξω.<BR/>Δεν ξέρω η ελιόπιτα κατά πόσον θα μπορούσε να θεωρηθεί "ψωμοειδές".<BR/>Ισως με κάτι άλλο.<BR/>Προς το παρόν έχουμε την δική σου πεντανόστιμη συμμετοχή και ελπίζω και της Κικίτσας:)ΕΛΕΝΑhttps://www.blogger.com/profile/17123654845764364191noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-73493697315717359492007-10-14T21:20:00.000+03:002007-10-14T21:20:00.000+03:00Σας ευχαριστώ πολύ κορίτσια!Εσένα είχα υπόψη αγαπη...Σας ευχαριστώ πολύ κορίτσια!<BR/><BR/>Εσένα είχα υπόψη αγαπητή Λαμπρινή όταν έγραφα το σχόλιο ! :)<BR/>Ελενα γιατί δεν δοκιμάζεις με κάτι που έχει σχέση με το ψωμί;<BR/>(Πιστεύω πχ., ότι η ελιόπιτα θα μπορούσε να είναι συμμετοχή)Katerina ante portashttps://www.blogger.com/profile/01001977560118907920noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-9385953917697319522007-10-14T20:36:00.000+03:002007-10-14T20:36:00.000+03:00Θεωρούσα σίγουρη την συμμετοχή σου, γι αυτό δεν εί...Θεωρούσα σίγουρη την συμμετοχή σου, γι αυτό δεν είπα τίποτα χα χα χα <BR/>Κι όμως πιστεύω ότι μια χαρά θα μπορούσες να συμμετάσχεις, γιατί όχι??? Μήπως να το ξανασκεφτείς???ΕΛΕΝΑhttps://www.blogger.com/profile/17123654845764364191noreply@blogger.com