tag:blogger.com,1999:blog-35543344.post2401471075744094819..comments2023-10-20T19:26:20.901+03:00Comments on HFL: Κάστανο γλυκό του κουταλιούHungry For Lifehttp://www.blogger.com/profile/12419280695853659723noreply@blogger.comBlogger11125tag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-33627581730209672002011-04-03T21:03:07.430+03:002011-04-03T21:03:07.430+03:00Ανώνυμε φίλε μου.
Το γλυκό αυτό το έχω φιάξει πάνω...Ανώνυμε φίλε μου.<br />Το γλυκό αυτό το έχω φιάξει πάνω από 5 φορές και οι οδηγίες είναι βγαλμένες μέσα από την εμπειρία μου.<br />Σίγουρα είναι δύσκολο γλυκό και πότε μου έβγαινε μαλακό και πότε σκληρό, μέχρι να πετύχω την τέλεια υφή.<br />Μήπως τα έβρασες τα κάστανα πριν τα ρίξεις το σιρόπι?<br />Παίζει μεγάλο ρόλο αυτό που λέω παραπάνω "-ανάλογα με το πόσο μαλακά βρήκαμε τα κάστανα- τα ρίχνουμε αμέσως στο σιρόπι ή περιμένουμε πρώτα να δέσει λίγο"<br />Ο χρόνος των 8 λεπτών είναι πολύς<br />Την επόμενη φορά άστο να δέσει καλά το σιρόπι και μετά ρίξε τα κάστανα.Νασος Παπαστυλιανούhttps://www.blogger.com/profile/15794878616271198165noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-84937514243821836262010-11-03T18:47:47.042+02:002010-11-03T18:47:47.042+02:00Το αποτέλεσμα μηδέν. Και για όσους δεν κατάλαβαν 0...Το αποτέλεσμα μηδέν. Και για όσους δεν κατάλαβαν 0.<br />Μετά το βράσιμο των 8 λεπτών όλα , μα όλα, είχαν γίνει κομμάτια.<br />Τις πταίει γι΄αυτό?<br />Ερωτώ...Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-40359482848226909902010-11-03T18:46:17.871+02:002010-11-03T18:46:17.871+02:00ακολούθησα ευλαβικά την συνταγήακολούθησα ευλαβικά την συνταγήAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-24488192562348773522010-11-03T18:44:40.344+02:002010-11-03T18:44:40.344+02:00Ακολούθησα ευλαβικά την συνταγή σας κυρίες και κύρ...Ακολούθησα ευλαβικά την συνταγή σας κυρίες και κύριοι...<br />Το αποτέλεσμα 0. Και για όσους δεν κατάλαβαν μηδέν.<br />Στο βράσιμο των 8 λεπτών όλα -2 κιλά- τα κάστανα έγιναν κομμάτια. Τις πταίει δια τούτον ? <br />Ερωτώ.....Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-37119810240608925492009-02-03T15:13:00.000+02:002009-02-03T15:13:00.000+02:00Λοιπόν απλά θα παιδευτείς περισσότερο. Σε ένα κατσ...Λοιπόν απλά θα παιδευτείς περισσότερο. Σε ένα κατσαρολάκι θα βάλεις νερό, λίγο αλατάκι και μιά ιδέα ζάχαρη. θα πάρει βράση.<BR/>Ρίχνεις τα κάστανα και δεν θα τα αφήσεις πάνω από 8 λεπτά να βράσουν. Τα βγάζεις και (με γάντια) τα ξεφλουδίζεις αμέσως. <BR/>Αυτή είναι και η διαφορά με την μέθοδο που προτείνω, καθώς και οτι με το βράσιμο, έχουμε πολλά σπασμένα κάστανα (δεν μας πολυνοιάζει αν κάνουμε μαρμελάδα για τσουρέκια ή άλλα γλυκά)<BR/>Αλήθεια....γιατί είσαι κατά των MWO?Νασος Παπαστυλιανούhttps://www.blogger.com/profile/15794878616271198165noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-48743624936782549912009-02-03T14:58:00.000+02:002009-02-03T14:58:00.000+02:00Γεια σας!Επειδή δεν έχω φούρνο μικροκυμάτων τι δια...Γεια σας!Επειδή δεν έχω φούρνο μικροκυμάτων τι διαδικασία να ακολουθήσω;Αφού τα χαράξω τα κάστανα τι να κάνω για να τα ξεφλουδίσω;Ευχαριστώ πολύ.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-89561693174096279912008-12-29T11:54:00.000+02:002008-12-29T11:54:00.000+02:00Χρόνια πολλά και καλά!Μπράβο Νasso, επιτομή του κά...Χρόνια πολλά και καλά!<BR/>Μπράβο Νasso, επιτομή του κάστανου!<BR/>Μου αρέσουν οι ιδέες σου!Μου άρεσε η επίκαιρη συγκέντρωση των συνταγών,κάτι που είχαμε κάνει και το Πάσχα και βόηθησε το κλίμα και τους επισκέπτες. Εκτιμώ τη συνταγή σου(αν και θα αργήσω να τη δοκιμάσω..δίαιτα γαρ..),ακόμα και τα ευρήματα καθαρίσματος.<BR/><BR/>Εγώ αφού χαράξω τα κάστανα τα αφήνω κανένα τεταρτάκι σε νερό όσο ζεσταίνει ο φούρνος στους 180C και τα ψήνω 15 λεπτά. Τα μικροκύματα βέβαια σου γλυτώνουν χρόνο. Θα το δοκιμάσω και αυτό.Katerina ante portashttps://www.blogger.com/profile/01001977560118907920noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-85245088529557817492008-12-28T16:21:00.000+02:002008-12-28T16:21:00.000+02:00Καλησπέρα και χρόνια πολλά!!Λατρεύω τα κάστανα και...Καλησπέρα και χρόνια πολλά!!<BR/>Λατρεύω τα κάστανα και σχεδόν όλες τις συνταγές που τα περιέχουν! Η συνταγή σου ήρθε πάνω στην ώρα, μια και μόλις έλαβα μια σακούλα του Σ/Μ κάστανα από το Πήλιο.<BR/>Εξαιρετικό και το τιπ για το ξεφλούδισμα - με σώζεις μπορώ να πώ!<BR/>Πολλές ευχές για το υπόλοιπο των γιορτών, αλλά και για τον καινούριο χρόνο!!Αρχοντίαhttps://www.blogger.com/profile/03208360000556189792noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-84062422018418532952008-12-28T15:49:00.000+02:002008-12-28T15:49:00.000+02:00Καλώς σε ξαναβρίσκω Ρένα. Εχεις απόλυτο δίκιο. Το ...Καλώς σε ξαναβρίσκω Ρένα. Εχεις απόλυτο δίκιο. Το μόνο κάστανο γλυκό που μου άρεσε, το βρήκα στον Παντελεήμωνα στον Πλαταμώνα. <BR/>Πάντως άν το φτιάξεις εσύ και το προσφέρεις πασπαλισμένο με την αγάπη σου, τότε όλοι θα το εκτιμήσουν.<BR/>Ρόζα Χρόνια Πολλά. Είναι παράδοξο, αλλά θα ήθελα να είχα ΚΑΙ το νησί σου για πατρίδα, μαζί με το δικό μου (Λήμνος) <BR/>Εμείς πάλι έχουμε Θρακιώτικα έθιμα και ότι έχει σχέση με χοιρινό και παστά.Νασος Παπαστυλιανούhttps://www.blogger.com/profile/15794878616271198165noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-91108026004687475412008-12-28T12:57:00.000+02:002008-12-28T12:57:00.000+02:00Χρονιά πολλά και καλά για όλους Υγεία και γαλήνη σ...Χρονιά πολλά και καλά για όλους <BR/>Υγεία και γαλήνη στην Ψυχή.<BR/>Να χαίρεστε της οικογένειες σας<BR/><BR/>Πολύ ωραίες συνταγές θα φροντίσω να κάνω την Γαλοπούλα της Μαρίας απο τη Σάμο μιας και η Σάμο ειναι μες την καρδιά μου. Καλές Γιορτές σε όλους.<BR/>ΡΟΖΑ ΣΥΡΟΣUnknownhttps://www.blogger.com/profile/13444597190687824723noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-63356513616815422272008-12-28T12:30:00.000+02:002008-12-28T12:30:00.000+02:00Τα περίμενα ανυπόμονα τα posts σου. Πολύ καλό-ενδ...Τα περίμενα ανυπόμονα τα posts σου. Πολύ καλό-ενδιαφέρον το άρθρο και πολύ ενδιαφέρουσες οι συνταγές και τα tips. Θα ήθελα να δοκίμαζα αυτό το γλυκό του κουταλιού-είμαι λίγο επιφυλακτική-η μία και μοναδική φορά που το γεύτηκα ήταν απογοητευτική, το γλυκό ήταν του εμπορίου και μόνο κάστανου γεύση δεν είχε. Ο τρόπος ξεφλουδίσματος ακούγεται εύκολος. Το βάζω στα "προσεχώς" λοιπόν.Renahttps://www.blogger.com/profile/08617107201156253581noreply@blogger.com