tag:blogger.com,1999:blog-35543344.post3141178810268400801..comments2023-10-20T19:26:20.901+03:00Comments on HFL: Επειδή ζητήθηκε πολύ... ΤΙΡΑΜΙΣΟΥHungry For Lifehttp://www.blogger.com/profile/12419280695853659723noreply@blogger.comBlogger10125tag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-12009820099582136172007-02-02T16:07:00.000+02:002007-02-02T16:07:00.000+02:00Βλέπω η παρασκευή των γλυκών συνεχίζετε με μεγάλη ...Βλέπω η παρασκευή των γλυκών συνεχίζετε με μεγάλη επιτυχία.<br />Ωραία γιατί ΣΚ έρχεται και μαζί και η λυγούρες. Εύγε Penelope, θα το δοκιμάσω και αυτό!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-28482004298777552412007-01-30T15:23:00.000+02:002007-01-30T15:23:00.000+02:00Την επομένη της γιορτής το γλυκό είχε πήξει πολύ π...Την επομένη της γιορτής το γλυκό είχε πήξει πολύ πλέον. Ανήμερα πάντως ήταν υπέροχα αφράτο και ελαφρύ και γι αυτό άρεσε σε όλους, επειδή είχε προηγηθεί "βαρειά κουζίνα" και δεν θα άντεχαν κάτι με πολλά λιπαρά...Juanita La Quejicahttps://www.blogger.com/profile/04004611633571697463noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-2327609250490203142007-01-30T15:02:00.000+02:002007-01-30T15:02:00.000+02:00To είχαμε σχολιάσει και τότε Λια, αυτό ανέφερα πιο...To είχαμε σχολιάσει και τότε Λια, αυτό ανέφερα πιο πάνω, που λέγαμε για τ' αυγά. Οτι οι συνταγές ειναι παρόμοιες. Απλα προσθέτω λιγάκι βανίλια στην κρέμα. Καθώς και το γάλα στο σιρόπι, αν θυμάμαι σωστά τις διαφορές αυτή την στιγμή. Η κρέμα δεν είναι αραιή, απλά δεν είναι στην υφή όπως θα περίμενες μια σφιχτή κρέμα ή μια σαντιγύ. Πήζει ωστόσο πολύ καλά στο ψυγείο.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-44401504233673178672007-01-30T14:48:00.000+02:002007-01-30T14:48:00.000+02:00Πηνελόπη, η συνταγή που έδωσες εδώ, είναι σχεδόν ί...Πηνελόπη, η συνταγή που έδωσες εδώ, είναι σχεδόν ίδια με αυτήν που έδωσα εγώ στο μπλογκ πριν λίγο καιρό, όμως εμένα δεν γίνεται ρευστή, ίσα ίσα που γίνεται αρκετά παχύρευστη και στέκεται. Μάλιστα στην επιφάνεια κάνω σχήματα με το πιρούνι πριν ρίξω το κακάο. Μήπως βάζεις και λικέρ στην κρέμα; Τι να πω.Λία Π.https://www.blogger.com/profile/06549341150971345963noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-20514619492116951002007-01-30T14:30:00.000+02:002007-01-30T14:30:00.000+02:00Thanks Lope για τη διευκρίνιση... Αν είναι έτσι απ...Thanks Lope για τη διευκρίνιση... Αν είναι έτσι απαλή η κρέμα όπως λες, πράγματι θα "κάθεται" πάνω στα σαβαγιάρ και γι αυτό φαίνεται ανάγλυφα το σχήμα τους.kikihttps://www.blogger.com/profile/17672412851345680625noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-59642255250866671462007-01-30T14:18:00.000+02:002007-01-30T14:18:00.000+02:00Σωστή η παρατήρηση Κικίτσα. Δεν έχουμε όμως τελειώ...Σωστή η παρατήρηση Κικίτσα. Δεν έχουμε όμως τελειώσει με σαβαγιάρ. Απλά η κρέμα επειδή είναι αρκετά ρευστή σ' αυτήν την περίπτωση "μορφοποιείται" στο σχήμα των σαβαγιάρ. Το υποκίτρινο χρώμα ωφείλεται αφενός στα πολλά ωμά αυγά (κάτι που προσωπικά αποφεύγω, όπως είχαμε σχολιάσει και με την Λια πριν λίγο καιρό) και στο μασκαρπόνε που στην περίπτωσή μας ήταν Φιλαφέλγεια, κι' γι' αυτό ίσως άρεσε περισσότερο ως πιο light αποτέλεσμα.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-53970870457031962392007-01-30T14:07:00.000+02:002007-01-30T14:07:00.000+02:00σλουρπ σου λέω :Pσλουρπ σου λέω :Pwitchofdaffodilshttps://www.blogger.com/profile/17297293224639044497noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-71041332014600093212007-01-30T13:53:00.000+02:002007-01-30T13:53:00.000+02:00Ευχαριστώ Μαριαμ για την πληροφορία για το μασκαρπ...Ευχαριστώ Μαριαμ για την πληροφορία για το μασκαρπόνε. Όσο για λικέρ (υποθετω ότι το αναφέρεις για το γλυκό) έχω φτιάξει λικέρ καφέ το οποίο θα χρησιμοποιήσω σε πρώτη ευκαιρια σε τιραμισού (άτιμη δίαιτα)kikihttps://www.blogger.com/profile/17672412851345680625noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-34821738120151675822007-01-30T13:28:00.000+02:002007-01-30T13:28:00.000+02:00Αχ το τιραμισού το ατιμούτσικο.
Στην άλλη μισή πατ...Αχ το τιραμισού το ατιμούτσικο.<br />Στην άλλη μισή πατρίδα (λόγω αδερφού), το ατιμούτσικο το τιραμισού όντως το φτιάχνουν με ωμά αυγουλάκια και όχι ένα που βάζει η Λόπε αλλά δύο και τρία πολλές φορές δυστυχώς. Εγώ όταν το φτιάχνω δεν χρησημοποιώ αυγά καθόλου, γιατί έχω απωθημένα με την μυρωδια τους απο τα μικράτα μου. <br />Κική αυτό που θα πω είναι για σένα σπέσιαλ, επειδή χθες διαβαζα τα σχολια σου σε ένα άλλο ποστ για το κιτρινο χρωμα του. Εαν βάλεις τυρι μασκαρπόνε (που βάζουν οι ιταλοί) μέσα και όχι φιλαδέλφεια έχει ένα ελαφρο υποκιτρινο χρώμα. Επίσης έχω ανακαλύψει στο γαλόπουλο χιχι ένα λικέρ που λέγεται Illy espresso με φανταστικό αρωμα, αλμυρούτσικο βέβαια στην τιμή.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-78301696412966405162007-01-30T12:51:00.000+02:002007-01-30T12:51:00.000+02:00Λόπε, γιατί στη φωτό φαίνεται σαν να έχεις τελειώσ...Λόπε, γιατί στη φωτό φαίνεται σαν να έχεις τελειώσει με σαβαγιάρ; Δεν έχει αυτό το σχήμα κάτω από το κακάο ή με γελούν τα μάτια μου από την υπεργλυκαιμια;kikihttps://www.blogger.com/profile/17672412851345680625noreply@blogger.com