tag:blogger.com,1999:blog-35543344.post3481827267470121882..comments2023-10-20T19:26:20.901+03:00Comments on HFL: Κουνουπίδι γιαχνίHungry For Lifehttp://www.blogger.com/profile/12419280695853659723noreply@blogger.comBlogger24125tag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-85833283796740510512008-12-03T15:47:00.000+02:002008-12-03T15:47:00.000+02:00Υπέροχο! Κι εγώ βράζω σκέτη τη σάλτσα για λίγο. Αλ...Υπέροχο! Κι εγώ βράζω σκέτη τη σάλτσα για λίγο. Αλλά ξέρετε το έφτιαξα κάποια φορά στιφάδο.Όπως κάνουμε αν είναι κρέας.Καταπληκτικό έγινε.Nenahttps://www.blogger.com/profile/16438137353823170271noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-7874426483245820092008-12-02T16:11:00.000+02:002008-12-02T16:11:00.000+02:00Κατερίνα μου, όταν ήμουν μικρή φαστ φουντ δεν υπήρ...Κατερίνα μου, όταν ήμουν μικρή φαστ φουντ δεν υπήρχαν. Άντε κανένα σουβλάκι από καιρού εις καιρόν!<BR/>Όντως τα λαδερά ήταν τα αγαπημένα της μαμάς μου εν αντιθέσει με τον πατέρα μου που ήταν σούπερ κρεατοφάγος<BR/>Αν το κάνεις με το λάχανο μη ξεχάσεις και τα πράσα. Του ταιριάζουν πολύ.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-51631757999282505662008-12-02T11:47:00.000+02:002008-12-02T11:47:00.000+02:00-Χαχα, πρέσβειρα της Σπάρτης; Παρά τω Δούκα; :))Να...-Χαχα, πρέσβειρα της Σπάρτης; Παρά τω Δούκα; :))<BR/>Ναι είναι παραδοσιακή παλιά συνταγή του κοσμάκη, παντού στην Ελλάδα θαρρώ, και τώρα λόγω διατροφής υγιεινής, πάγκοινη!<BR/><BR/><BR/><BR/>- Αγαπητή Ειρήνη, είσαι πολύ τυχερή που η μαμά σου σε συνήθισε στα λαδερά φαγητά και βέβαια όχι στα φαστ φουντ. Ομολογώ ότι είμαι και εγώ του καρότου, το βάζω παντού στα φαγητά ακόμα και στο ψητό του φούρνου και με πειράζουν οι δικοί μου.Αυτό με το λάχανο θα το δοκιμάσω.Katerina ante portashttps://www.blogger.com/profile/01001977560118907920noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-11978148957618577772008-12-01T10:57:00.000+02:002008-12-01T10:57:00.000+02:00Μια παραλλαγή αυτου του φαγητού που το θυμάμαι να ...Μια παραλλαγή αυτου του φαγητού που το θυμάμαι να το μαγειρεύει η μαμά μου από τότε που ήμουν πολύ μικρή είναιη προσθήκη δύο πράσων κομμέων σε χοντρές φέτες. Επίσης εγώ προσθέτω και μισό μικρό λάχανο κομένο σε κομμάτια. Γίνεται έτσι ένα πλούσιο χειμωνιάτικο λαδερό φαγητό που το αγαπώ πολύAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-2597292515042795192008-12-01T10:05:00.000+02:002008-12-01T10:05:00.000+02:00Kατερινακι θα σε ανακυρήξουμε πρεσβειρα της Σπαρτη...Kατερινακι θα σε ανακυρήξουμε πρεσβειρα της Σπαρτης. Οντως παλιά συνταγή. Λεγεται και Κουνουπίδι καπαμά. Η μανα μου βαζει ξυλακι κανελα και ενα καρωτακι σε φετούλες. Πραγματι το κλαδακι το σελινο μπαινει κυριως για τη μυρωδιά. Πεντανόστιμο φαγητο και το συστήνω ανεπιφύλακτα.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-64982237523681831732008-11-30T23:29:00.000+02:002008-11-30T23:29:00.000+02:00Heart, δεν ξέρω τι εννοείτε, αλλά ... όσπρια χωρίς...Heart, δεν ξέρω τι εννοείτε, αλλά ... όσπρια χωρίς γάμο, ΔΕΝ... <BR/>:-Dάλλη Αγγελικήhttps://www.blogger.com/profile/08718198466227846156noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-84566713097088463792008-11-30T21:44:00.000+02:002008-11-30T21:44:00.000+02:00Eίδες! Γι'αυτό σκέφτηκα να αναρτήσω τη συνταγή της...Eίδες! Γι'αυτό σκέφτηκα να αναρτήσω τη συνταγή της παλιάς μαγείρισσας!Katerina ante portashttps://www.blogger.com/profile/01001977560118907920noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-42126286550377337812008-11-30T19:21:00.000+02:002008-11-30T19:21:00.000+02:00θυμάμαι τη πρώτη φορά που άκουσα για κοκκινιστό κο...θυμάμαι τη πρώτη φορά που άκουσα για κοκκινιστό κουνουπίδι από τη γιαγιά μου, μου είχε φανεί τότε περίεργο, μια που το 'χα φάει μόνο λεμονάτο, τώρα το λατρεύω:)<BR/>(Αγγελική, με κάνετε και γελώ, με τις δυσκολίες του γάμου:)))heart n soulhttps://www.blogger.com/profile/02542542921311317286noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-83615053283375497632008-11-30T15:49:00.000+02:002008-11-30T15:49:00.000+02:00Καλημέρα Juanita μου! Μακάρι να μπορούσα να το στε...Καλημέρα Juanita μου! Μακάρι να μπορούσα να το στείλω virtual!<BR/><BR/>Nα είσαι καλά και να προσέχεις..Katerina ante portashttps://www.blogger.com/profile/01001977560118907920noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-30000038483241361342008-11-30T15:22:00.000+02:002008-11-30T15:22:00.000+02:00Eνα μπουκέτο με ανθοκράμβη παρακαλώ για μεσημεριαν...Eνα μπουκέτο με ανθοκράμβη παρακαλώ για μεσημεριανό! <BR/>Μια χαρά έρχεται και δένει η μουσική υπόκρουση από την Πολίτικη κουζίνα με το κείμενο της Μαρίνας, έξυπνη επιλογή Κατερίνα!Juanita La Quejicahttps://www.blogger.com/profile/04004611633571697463noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-87724032025419942962008-11-30T01:13:00.000+02:002008-11-30T01:13:00.000+02:00-Α Σοφία Ζ. τη λατρεύω τη Ρεμπούτσικα και χαίρομαι...-Α Σοφία Ζ. τη λατρεύω τη Ρεμπούτσικα και χαίρομαι που ανταποκρίνεσθε..<BR/><BR/>'<BR/>-α.Αγγελική μου,μην ξεχνάς, εδώ μας λείπουν! Ειδικά αν πέφτουν σ/κ και δεν έχουμε μετακινήσεις για δουλειές..<BR/><BR/><BR/>Φιλιά - καληνύχτα σας!Katerina ante portashttps://www.blogger.com/profile/01001977560118907920noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-18169954835332000962008-11-30T01:10:00.000+02:002008-11-30T01:10:00.000+02:00Του πάει το σέλινο,α.Αγγελική μου, άλλωστε ένα κλω...Του πάει το σέλινο,α.Αγγελική μου, άλλωστε ένα κλωνάρι είναι! Νομίζω ότι η καλή μου κυρία το χρησιμοποιεί για τη μυρωδιά του κουνουπιδιού και μόνο. Ίσως και το δυόσμο.. άλλωστε δυο φυλλαράκια είναι..<BR/>Γεγονός είναι ότι ακόμα και νερόβραστο -χωρίς λάδι πολύ εννοώ- κοκκινιστό το κουνουπίδι με την κανελλίτσα του, "φτουράει" και νοστιμεύει!<BR/>Στη Σπάρτη, έτσι κάνουν ακόμα και τα αντίδια, με ντοματούλα και κρεμμυδάκι, για να "φτουράει" στη νηστεία το φαγητό και να "ογκώνει" (είναι αυθεντικές λεξούλες της γηραιάς φίλης μου)!Katerina ante portashttps://www.blogger.com/profile/01001977560118907920noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-45353903029572240022008-11-29T23:35:00.000+02:002008-11-29T23:35:00.000+02:00Αχ, Σοφία! Μη μιλάς για βροχερές μέρες, γιατί μού ...Αχ, Σοφία! Μη μιλάς για βροχερές μέρες, γιατί μού ΄ρχεται να φουντάρω... :-(<BR/>Εξορκισμένες να ΄ναι! <BR/>Ούτε η Ρεμπούτσικα ούτε κανένας δεν μπορεί να τους αφαιρέσει την ιδιότητα να ρίχνουν στα βάραθρα και να σκοτώνουν... (μη σου πω ότι τις βοηθάει κιόλας...)άλλη Αγγελικήhttps://www.blogger.com/profile/08718198466227846156noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-60905674597570772702008-11-29T21:20:00.000+02:002008-11-29T21:20:00.000+02:00Συγχαρητήρια για τη μουσική επιλογή. Ταιριάζει σε ...Συγχαρητήρια για τη μουσική επιλογή. Ταιριάζει σε μια βροχερή μέρα σαν την σημερινή.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-45463371162295829212008-11-29T20:19:00.000+02:002008-11-29T20:19:00.000+02:00Κι εγώ ... στην προσπάθεια είμαι, κοπελούδες μου.....Κι εγώ ... στην προσπάθεια είμαι, κοπελούδες μου...<BR/><BR/>Αλλά ... <BR/>τα όσπρια με φουσκώνουν (και αφήστε τι γίνεται μετά...), <BR/>το ψάρι μου αρέσει με λίγους τρόπους μαγειρεμένο (και δε βρίσκω κι ό,τι θέλω εδώ), <BR/>τούτη την εποχή δεν έχει και πολλά φρέσκα λαχανικά, <BR/>τα ζυμαρικά και το ρύζι παχαίνουν<BR/>τα θαλασσινά έχουν πολλή χοληστερίνη και ...<BR/><B>όλα του γάμου δύσκολα</B>...<BR/><BR/>Τέλος πάντων, βάζω έτσι κι αλλιώς<BR/>όσπριο (και φαντάζεστε -είπαμε...) μια φορά την εβδομάδα, <BR/>λαχανικά (κι ας είναι εκτός εποχής) όσο περισσότερο μπορώ (φρέσκα εισαγμένα ή κατεψυγμένα) ψάχνοντας και καινούριες συνταγές για να μην τα σιχαθούμε, και <BR/>προσπαθώ να περιορίσω το κρέας όσο μπορώ (π.χ. στα μπιφτέκια βάζω και αρκετά μεγάλη αναλογία λαχανικών, κυρίως κολοκύθι ή/και καρότο).<BR/><BR/>Στο κουνουπίδι γιαχνί δεν έχω βάλει ποτέ πρασινάδα - ίσως είναι καλή ιδέα. <BR/>Του πάει το σέλινο, Κατερίνα; <BR/>Και ειδικά ο δυόσμος μου έκανε μεγάλη εντύπωση, γιατί κατευθύνει τη γεύση σε εντελώς άλλα μονοπάτια! Το δοκίμασε κανείς με δυόσμο να μας πει τη γνώμη του;άλλη Αγγελικήhttps://www.blogger.com/profile/08718198466227846156noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-23543868153463684442008-11-29T17:52:00.000+02:002008-11-29T17:52:00.000+02:00Aυτό θα πεί επίγνωση αλλά και οργάνωση. Τελικά τα ...Aυτό θα πεί επίγνωση αλλά και οργάνωση. Τελικά τα παιδιά τρώνε σωστά αν μάθουν έτσι στο σπίτι τους.<BR/>Εμείς 2 φορές όσπρια 1 λαδερό οπωσδήποτε, από τότε που τα παιδιά ήταν μικρά! Προσπαθώ να τους συνηθίσω στο ψάρι γιατί μόνο εγώ το τρώω με ευχαρίστηση..Katerina ante portashttps://www.blogger.com/profile/01001977560118907920noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-65823383376269447702008-11-29T16:22:00.000+02:002008-11-29T16:22:00.000+02:00Κατερίνα,τώρα πλέον τρώμε μόνο 1-2 φορές την εβδομ...Κατερίνα,τώρα πλέον τρώμε μόνο 1-2 φορές την εβδομάδα κρέας με εξαίρεση όταν βρίσκονται τα παιδιά στο σπίτι.Τις υπόλοιπες κοτόπουλο,ψάρι πάντα με συνοδεία λαχανικών και λαδερά.<BR/>Όλα τα λαχανικά και τα λαδερά τα τιμάμε-το καλοκαίρι βάζω στον καταψύκτη λαχανικά για το χειμώνα-δεν αγοράζω εκτός εποχής.elenihttps://www.blogger.com/profile/06868601627731893072noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-77691696503183618212008-11-29T15:55:00.000+02:002008-11-29T15:55:00.000+02:00Έτσι το έκανα και εγώ Kiki μου και η κ. Κατίνα βεβ...Έτσι το έκανα και εγώ Kiki μου και η κ. Κατίνα βεβαίως βεβαίως. Το νοστιμεύει, καθώς μου είπε, το κρεμμυδάκι που τσιγαρίζεται σε μπόλικο λάδι είναι η αλήθεια, γιατί οι παλιές νοικοκυρές τα λαδερά, τα εννοούσαν!<BR/>Τώρα για το tip.. ομολογώ είναι γενικότερες οδηγίες για κουνουπίδι και η πείρα μου έχει αποδείξει ότι τίποτε δεν αναχαιτίζει την περίεργη μυρωδιά.. Τη μετριάζει ίσως. Στη χύτρα,βέβαια, το ψωμί δεν διαλύεται, ακόμα και μόνο του, στην θέση της σχάρας ατμού. <BR/><BR/>(ωχ σιδέρωμα που με περιμένει.. και η μέρα το βοηθά..)Katerina ante portashttps://www.blogger.com/profile/01001977560118907920noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-56821532946064175892008-11-29T15:45:00.000+02:002008-11-29T15:45:00.000+02:00Ελένη μου συνήθως βάζω και πατατούλα και καρότα. ...Ελένη μου συνήθως βάζω και πατατούλα και καρότα. Είπα να το κάνω ακριβώς όπως το δοκίμασα στην κ.Κατίνα, για να καταγραφεί. Χαίρομαι που τρώτε και εσείς λαχανικά στους καιρούς μας!<BR/><BR/>Ρεμπούτσικα και πάσης Ελλάδος! ;)Katerina ante portashttps://www.blogger.com/profile/01001977560118907920noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-7764357598874255722008-11-29T15:08:00.000+02:002008-11-29T15:08:00.000+02:00Κατερίνα το ίδιο φαγητό έκανα κι εγώ πριν λίγς μέρ...Κατερίνα το ίδιο φαγητό έκανα κι εγώ πριν λίγς μέρες με μικρές διαφορές. Εγώ βράζω τη σάλτσα για λίγο μόνη της και προσθέτω το κουνουπίδι μετά.<BR/>Απόρία έχω όμως: αν βάλουμε μια φέτα ψωμί μέσα στην κατσαρόλα, δε θα διαλυθεί;kikihttps://www.blogger.com/profile/17672412851345680625noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-44226502365514147072008-11-29T14:40:00.000+02:002008-11-29T14:40:00.000+02:00Αχ,ξέχασα να γράψω για την υπέροχη μουσική επένδυσ...Αχ,ξέχασα να γράψω για την υπέροχη μουσική επένδυση,από μια αγαπημένη ταινία.elenihttps://www.blogger.com/profile/06868601627731893072noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-48869653219072521472008-11-29T14:38:00.000+02:002008-11-29T14:38:00.000+02:00Κατερίνα,πολύ νόστιμη συνταγή!Μου θυμίζει τα παλιά...Κατερίνα,πολύ νόστιμη συνταγή!Μου θυμίζει τα παλιά,όταν την έφτιαχνε η πολυαγαπημένη γιαγιά μου-Κατερίνα κι αυτή.<BR/>Πολλές φορές τη θυμάμαι και την κάνω-βάζω και μερικές πατατούλες για όσους δε θέλουν κουνουπίδι.<BR/>Νομίζω πως αν τα μαγειρέψουμε όλα μαζί,τότε δε θα΄χάσουμε τις βιταμίνες που χύνουμε,όταν βράζουμε ξεχωριστά το κουνουπίδι.<BR/>Καλημέρα!elenihttps://www.blogger.com/profile/06868601627731893072noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-41362840815997830582008-11-29T13:41:00.000+02:002008-11-29T13:41:00.000+02:00Ρεμπούτσικα είναι αυτή και η βροχερή μέρα είναι ό...Ρεμπούτσικα είναι αυτή και η βροχερή μέρα είναι ότι πρέπει για το άκουσμα το ελαφρά νοσταλγικό..<BR/>Καλημέρα Ρένα!Katerina ante portashttps://www.blogger.com/profile/01001977560118907920noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-85790551956116863032008-11-29T11:41:00.000+02:002008-11-29T11:41:00.000+02:00Και βιταμινούχο και διαιτητικό κι ελαφρύ. Ωραίο σπ...Και βιταμινούχο και διαιτητικό κι ελαφρύ. Ωραίο σπιτικό καλομαγειρεμένο φαγάκι. Να 'χα ένα πιάτο αχνιστό με φρεσκοτριμμένο πιπέρι. <BR/>Κατερίνα η μουσική υπόκρουση τέλεια επιλογή.Renahttps://www.blogger.com/profile/08617107201156253581noreply@blogger.com