tag:blogger.com,1999:blog-35543344.post394691640728139979..comments2023-10-20T19:26:20.901+03:00Comments on HFL: Εκδηλώσεις για το κρασίHungry For Lifehttp://www.blogger.com/profile/12419280695853659723noreply@blogger.comBlogger15125tag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-45630989413985450312007-11-12T19:51:00.000+02:002007-11-12T19:51:00.000+02:00Ζηλεύω! Ούτε εκεί κατάφερα να πάω, μέχρι τελευταία...Ζηλεύω! <BR/>Ούτε εκεί κατάφερα να πάω, μέχρι τελευταία στιγμή το πάλευα, αλλά δεν έφτανε ο χρόνος...<BR/>Τί κρίμα που θα λείπεις το ΣΚ και θα χάσεις την εκδήλωση στην Σαρωνίδα. Ελπίζω εκεί τουλάχιστον να μπορέσω, ε Σταυρούλα;Juanita La Quejicahttps://www.blogger.com/profile/04004611633571697463noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-40588960631134371412007-11-12T17:05:00.000+02:002007-11-12T17:05:00.000+02:00Η Juanita ζήτησε ενημέρωση. Της την χρωστάω γιατί ...Η Juanita ζήτησε ενημέρωση. Της την χρωστάω γιατί εκτός των άλλων ανέβασε και το άρθρο εδώ.<BR/>Θα γράψω λίγα πράγματα για την εκδήλωση χθες μιας και για το προηγούμενο Σ/Κ που είχα πάει στα κρασιά της Πελοποννήσου δεν σκέφτηκα να κάνω σχόλιο.<BR/>Χθες δεν ήταν απλώς μια παρουσίαση κρασιών από Βόρεια Ελλάδα, αλλά η παρουσίαση των 8 δρόμων κρασιού της Βόρειας Ελλάδας.<BR/>Πρόκειται για ένα πρωτοπόρο για την Ελλάδα τουριστικό πρόγραμμα που αναπτύχθηκε από την κοινή προσπάθεια των μελών της. Πολύ καλή προσπάθεια που αξίζει να βρει μιμητές και στην υπόλοιπη Ελλάδα όπου ο οινικός και γενικότερα ο γκουρμέ (κατά μίαν έννοια) τουρισμός είναι σχεδόν ανύπαρκτος. <BR/>Περισσότερες πληροφορίες εδώ: http://www.wineroads.gr/main.asp<BR/>Χθες λοιπόν μας δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσουμε εκτός από επισκέψιμα οινοποιεία, ξενοδοχεία, ξενώνες αλλά και εστιατόρια. Μέχρι και παραγωγοί τοπικών προϊόντων ήταν εκεί. Για εμένα ήταν ενδιαφέρον μιας και πηγαίνω συχνά για δουλειές στη Βόρεια Ελλάδα και μπήκε στο πρόγραμμα η επίσκεψη σε κάποια από αυτά, ξεκινώντας από αυτή την εβδομάδα και τα Γρεβενά.<BR/>Από κρασιά τώρα... Δοκίμασα και από περιοχές που δεν γνώριζα, κυρίως από Μελίτωνα Χαλκιδική (εξαιρετικό Λημνιό) αλλά και Ξινόμαυρα από Αμύνταιο τα οποία όμως δεν με ενθουσίασαν (πλην ενός) αλλά εξεπλάγην από την προσπάθεια που γίνεται και από το πλήθος των παραγωγών που όπως έμαθα υπάρχουν στην περιοχή. <BR/>Καλές προσπάθειες από τους νέους, οι μεγάλοι όμως ανοίγουν την ψαλίδα. <BR/>Εξακολουθώ να τσαντίζομαι με τις πολλές ετικέτες που έχουν οι μικροί παραγωγοί. Θα προτιμούσα να προσπαθούν να εξελίξουν όλο το αμπελοτόπι, να προσπαθήσουν να πετύχουν καλά κρασιά, κυρίως μονοποικιλιακά. Αντίθετα προτιμούν τον εύκολο δρόμο, που σημαίνει 2-3 λευκά και άλλα τόσα κόκκινα ο καθένας και αντί τώρα να κάθομαι να μαθαίνω να φτιάχνω καλό Ξινόμαυρο, βάλε μέσα και λίγο Syrah να στρογγυλέψει. <BR/>Για τις τιμές δεν γράφω σήμερα, αρκετή τσαντίλα έβγαλα μέχρι τώρα. <BR/>Το καλύτερο όμως χθες ήταν πως είδα φίλους οινοποιούς (Χρυσοχόου, Μπαμπατζιμόπουλο, Βουρβουκέλη), κάποιες έχετε και χαιρετισμούς. Ξέρετε εσείς...<BR/>Εκτός όμως από γνωστούς οινοποιούς είδα και καλούς φίλους. Γνώρισα και ενδιαφέροντα άτομα, ερασιτέχνες σαν εμάς, στους οποίους πρότεινα το blog και έλαβα και υπόσχεση πως θα αρχίσουν να γράφουν άρθρα.<BR/>Ο Γιάννης ο Βασιλειάδης ο ιδιοκτήτης του Λίθοινον υποσχέθηκε πως θα βάζει άρθρα του για το κρασί. Ενθουσιάστηκα και μόνο με την ιδέα μιας και ο Γιάννης είναι από τους πολύ καλούς γνώστες του χώρου.<BR/>Ελπίζω να βρεθούμε περισσότεροι στις επόμενες εκδηλώσεις. <BR/>Α! Νατάσσα περιμένουμε ανταπόκριση και από Κρήτη. Χθες ήμουν παρέα με μια νέα φίλη μου κόρη οινοποιού η οποία θα είναι και αυτή εκεί.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-68160256062661643582007-10-31T21:05:00.000+02:002007-10-31T21:05:00.000+02:00Μαζεμένες πληροφορίες, ευαχριστούμε... Χικ!Μαζεμένες πληροφορίες, ευαχριστούμε... Χικ!eliehttps://www.blogger.com/profile/12659277402228691768noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-55256675668745332422007-10-31T00:51:00.000+02:002007-10-31T00:51:00.000+02:00Λοιπόν η έχω τηλεπάθεια ή μας διαβάζει ο Γιάννης ο...Λοιπόν η έχω τηλεπάθεια ή μας διαβάζει ο Γιάννης ο ιδιοκτήτης του «Λίθοινον» στη Σαρωνίδα.<BR/>Το πρωί έγραψα στα σχόλια σε αυτό το άρθρο πως περιμένω την πρόσκληση για την αναγγελία του οινομαραθώνιου και κοιτάζοντας αργά το βράδυ το mail μου την βρήκα!<BR/>Λοιπόν οι ημερομηνίες είναι Σάββατο 17 με κρασιά από κεντρική & βόρεια Ελλάδα και Κυριακή 18 Νοεμβρίου με κρασιά από νότια Ελλάδα και νησιά. (Δεν έχει Παρασκευή αυτή τη φορά. Γιατί Γιάννη;)<BR/>Σύνολο 70 κόκκινα Ελληνικά κρασιά από 45 παραγωγούς που ως συνήθως κάποιοι θα είναι και εκεί. Και φυσικά εκεί θα είναι και ο Γιάννης ο ιδιοκτήτης του «Λίθοινον» ο οποίος έχει πολύ καλές γνώσεις για το κρασί και όχι μόνο.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-50201152412640860252007-10-31T00:38:00.000+02:002007-10-31T00:38:00.000+02:00Το Σάββατο δεν γίνεται για μένα, τα ξέρεις... θα π...Το Σάββατο δεν γίνεται για μένα, τα ξέρεις... θα πιεις και για πάρτη μου.<BR/>Στη Σαρωνίδα πότε είναι; Και μετά θα μας φτιάχνει καφέδες η Σταυρούλα;Juanita La Quejicahttps://www.blogger.com/profile/04004611633571697463noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-79780950538808466912007-10-31T00:32:00.000+02:002007-10-31T00:32:00.000+02:00Ήμουν σίγουρος πως θα τσίμπαγες με τους γλυκούς οί...Ήμουν σίγουρος πως θα τσίμπαγες με τους γλυκούς οίνους!<BR/>Επειδή όμως μιά φίλη μου ζήτησε στο mail μου να δώσω τα SOS (ναι έτσι το είπε!) μιας και δεν θα τα προλάβει όλα, η γνώμη μου είναι πως η καλύτερη εκδήλωση είναι στη Σαρωνίδα ο οινομαραθώνιος, επειδή εκεί τα κρασιά είναι σε σειρά από γνωστό σομελιέ και έτσι πας από τα φρέσκα στα γεμάτα, κάθε μέρα και άλλη περιοχή της Ελλάδας για ένα 3ήμερο!, σε αντίθεση με τις υπόλοιπες εκδηλώσεις όπου ο κάθε οινοποιός έχει τα δικά του μπουκάλια στο τραπέζι του (όπως οι φωτογραφίες που έστειλε η Νατάσσα) και είναι πιο δύσκολη η δοκιμή. <BR/>Το καλύτερο σε αυτή την περίπτωση είναι σε κάθε γύρο να δοκιμάζεις από μία ποικιλία. <BR/>Δεύτερη εκδήλωση θα διάλεγα τα Πελοποννησιακά κυρίως για τα Αγιωργίτικα, τα καμπερνέ σοβινιόν και τις Μαντίνειες.<BR/>Καλή εμπειρία θα είναι και η εκδήλωση με τις σαμπάνιες για όσους τους αρέσουν. Δεν καίγομαι πάντως, μιας και εγώ δοκιμάζω μόνο τις πολύ ξηρές.<BR/>Στους γλυκούς τώρα μπορείτε να ανακαλύψετε διαμάντια μιας και οι παραγωγοί έχουν κάνει μεγάλη πρόοδο.<BR/>Για τα κρασιά της Βορείου Ελλάδος δεν λέω τίποτε, τα έχουμε δοκιμάσει πολλές φορές σε ανάλογες εκδηλώσεις μιας και μάλλον είναι πιο δραστήριοι οι οινοπαραγωγοί εκεί.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-74721081900014732162007-10-30T23:37:00.000+02:002007-10-30T23:37:00.000+02:00Για το φεστιβάλ των γλυκών οίνων εγώ είμαι "μέσα",...Για το φεστιβάλ των γλυκών οίνων εγώ είμαι "μέσα", σας το λέω από τώρα ώστε αν ενδιαφέρεται κανείς να οργανωθούμε!Juanita La Quejicahttps://www.blogger.com/profile/04004611633571697463noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-75751630272375261732007-10-30T22:49:00.000+02:002007-10-30T22:49:00.000+02:00Γιάννη μου άψογη η ενημέρωση που μας έκανες:)))Και...Γιάννη μου άψογη η ενημέρωση που μας έκανες:)))<BR/>Και αφού για χάρη σου το μενού έχει και φανουρόπιτα, το εκτιμάμε διπλά;))ΕΛΕΝΑhttps://www.blogger.com/profile/17123654845764364191noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-83166032694100997362007-10-30T20:19:00.000+02:002007-10-30T20:19:00.000+02:00Εγώ από κρασιά... το έχουμε ξαναπεί, σκράπας! Αλλά...Εγώ από κρασιά... το έχουμε ξαναπεί, σκράπας! Αλλά ένα κομμάτι Φανουρόπιτα, φίλε Γιάννη, μια χαρά θα το κατάφερνα.... Και χωρίς να χρειαστεί να κάνω μετά 8αρια :-)))Penelopehttps://www.blogger.com/profile/15576593576612466249noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-36010713468937614702007-10-30T16:36:00.000+02:002007-10-30T16:36:00.000+02:00@ gianniγια ότι αφορά το φεστιβάλ γλυκών οίνων, η ...@ gianni<BR/>για ότι αφορά το φεστιβάλ γλυκών οίνων, η είσοδος θα κοστίζει € 5. <BR/>Επίσης στα Χανιά, 17 & 18 Νοεμβρίου οργανώνει η κάβα Μηδέν Αγαν με την Νομαρχία μια παρουσίαση των παραγωγών της Κρήτης και θα σας στείλω και εγώ περισσότερες πληροφορίες εντός των ημερών. <BR/>Πάντα η ενημέρωση σου είναι πολύ σημαντική :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-87919573954891862152007-10-30T12:16:00.000+02:002007-10-30T12:16:00.000+02:00Ευχαριστούμε για την ενημέρωση Γιάννη.Ευχαριστούμε για την ενημέρωση Γιάννη.kikihttps://www.blogger.com/profile/17672412851345680625noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-76642307236421159582007-10-30T11:19:00.000+02:002007-10-30T11:19:00.000+02:00Μιας που ξεκίνησα να τα βάλω όλα...Για τους φίλους...Μιας που ξεκίνησα να τα βάλω όλα...<BR/>Για τους φίλους της Θεσσαλονίκης λοιπόν, η ετήσια έκθεση "Ο Χάρτης των Γεύσεων" θα ξεδιπλωθεί φέτος, το Σάββατο 1 και την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2007 στην Αποθήκη Γ, στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης.<BR/><BR/>Η γνωστή έκθεση διοργανώνεται κάθε χρόνο στη Θεσσαλονίκη από τη Wine Plus. <BR/>Όπως πάντα, η ετήσια συνάντηση του κόσμου του κρασιού και της γαστρονομίας στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθεί στο ισόγειο και τον όροφο της εντυπωσιακής Αποθήκης Γ. Το φετινό... μενού της διοργάνωσης περιλαμβάνει:<BR/><BR/>-Μεγάλη ποικιλία κρασιών που διατίθενται για γευστική δοκιμή. Και φέτος θα εκπροσωπηθούν οι περισσότερες αμπελουργικές περιοχές της Ελλάδας και θα υπάρχει παρουσία πολλών ξένων χωρών. <BR/>-Ενημέρωση για τις πρόσφατες εξελίξεις στον χώρο του κρασιού. Κάθε χρόνο φιλοξενούνται οι πρώτες εμφανίσεις καινούργιων οινοποιών.<BR/>-Ενδιαφέρουσες προτάσεις προϊόντων γαστρονομίας. Εδώ θα βρείτε νέες ιδέες και γεύσεις που θα συζητηθούν. <BR/>-Πρωτότυπες, εξειδικευμένες παρουσιάσεις, σεμινάρια, διαλέξεις και γευστικές δοκιμές.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-85170826044020658532007-10-30T10:24:00.000+02:002007-10-30T10:24:00.000+02:00Gianni, μακάρι να μπορούσα να έρθω!Μου αρέσει περι...Gianni, μακάρι να μπορούσα να έρθω!<BR/>Μου αρέσει περισσότερο να ακολουθώ τον δρόμο του κρασιού βήμα-βήμα!Αγγελική Νhttps://www.blogger.com/profile/09233399913417050627noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-81780284613350524972007-10-30T10:17:00.000+02:002007-10-30T10:17:00.000+02:00Τα περί Αγίου Φανουρίου ασχολίαστα!Αφού ξέρεις πάν...Τα περί Αγίου Φανουρίου ασχολίαστα!<BR/>Αφού ξέρεις πάνε όλα. <BR/>Πρέπει να αλλάξω mail αφού δεν αναγνωρίζει τον κωδικό.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-55430405657722103082007-10-30T10:12:00.000+02:002007-10-30T10:12:00.000+02:00Ευχαριστώ, για τη δημοσίευση.Υπάρχουν και άλλες δύ...Ευχαριστώ, για τη δημοσίευση.<BR/>Υπάρχουν και άλλες δύο εκδηλώσεις που τις αναφέρω από τώρα για να σημειώσετε ημερομηνίες.<BR/>Μία στις 24 και 25 Nοεμβρίου 2007, το Φεστιβάλ Γλυκών Oίνων, Nέκταρ, κτλ στο νέο πολυχώρο ThissionLofts, στο Γκάζι αλλά περιμένω πληροφορίες γιατί ίσως να η είσοδος να είναι μόνο με προσκλήσεις <BR/>Και στις 8 Δεκεμβρίου, (12:00 – 20:00), στο ξενοδοχείο King George II στην Πλατεία Συντάγματος «Αφρός και Φυσαλίδες»! Ναι η εκδήλωση με τις σαμπάνιες που και πέρυσι κάποιοι/ες βρεθήκαμε εκεί. <BR/>Επίσης αναμένεται η πρόσκληση για τον Οινομαραθώνιο Ερυθρών Ελληνικών Οίνων στο Λίθοινο, στην γνωστή μας πλέον από παρόμοιες εκδηλώσεις κάβα στη Σαρωνίδα. Μάλλον προς το τέλος Νοεμβρίου το περιμένω και αυτό.<BR/>Όταν υπάρχουν νεότερα θα επανέλθω.Anonymousnoreply@blogger.com