tag:blogger.com,1999:blog-35543344.post5345337433170174116..comments2023-10-20T19:26:20.901+03:00Comments on HFL: Rabo de toroHungry For Lifehttp://www.blogger.com/profile/12419280695853659723noreply@blogger.comBlogger10125tag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-51674416777067682542007-03-05T16:04:00.000+02:002007-03-05T16:04:00.000+02:00@ penelope!!!!@ penelope<BR/><BR/>!!!!CGPhttps://www.blogger.com/profile/08634661874904378572noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-8356427771348456382007-03-05T12:26:00.000+02:002007-03-05T12:26:00.000+02:00Ναι, ναι, μακάρι να την βρεις!Ναι, ναι, μακάρι να την βρεις!Juanita La Quejicahttps://www.blogger.com/profile/04004611633571697463noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-37672118258936938132007-03-05T11:28:00.000+02:002007-03-05T11:28:00.000+02:00Καλημέρα, κάνοντας μια μικρή «καθυστερημένη» χρον...Καλημέρα, κάνοντας μια μικρή «καθυστερημένη» χρονικά παρέμβαση, θα ήθελα να σημειώσω πως οι ουρές των ταύρων μπορεί να είναι σπανιόλικη συνταγή καλή μου Juanita.<BR/>Αλλά τα χρόνια του 60 και μέχρι και το 70 οι μοσχαρίσιες ουρές κοκκινιστές ήταν ένα από τα «εθνικά» μας Κυριακάτικα φαγητά. Αφενός λόγο του πιο φθηνού κόστους τους ως κρέας και αφετέρου γιατί ως μεζές ήταν πράγματι πολύ καλός.<BR/>Η γιαγιά μου θυμάμαι πως τις έφτιαχνε συχνά και συνοδεία τηγανιτής πατάτας κομμένης σε ροδέλες ή άσπρο - κάτασπρο ρυζάκι. Ενώ ξέρω πως σε κάποια μέρη της Βορ. Ελλάδος που εκτρέφουν Βοωειδή, εξακολουθούν να το έχουν ως εξαιρετικό πιάτο.<BR/>Πιάτα όπως η μοσχαρίσια γλώσσα κοκκινιστή, το συκώτι τηγανιτό ή κρασάτο, ή σπλήνα η γεμιστή με τυρί και άνηθο, έχουν πια «χαθεί» από την καθημερινή μας διατροφή, για χάρη του πιο υγιεινού φαγητού καθώς και των διαφόρων απαγορεύσεων για τα εντόσθια των ζώων.<BR/>Θα ψάξω τα γραφώμενα της μάνας μου, κι αν βρω την ελληνική εκδοχή για τις μοσχαρίσιες ουρές θα σας την γράψω, για την ιστορία και μόνον του πράγματος.<BR/>ΦιλιάPenelopehttps://www.blogger.com/profile/15576593576612466249noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-24821518400208926002007-03-04T14:21:00.000+02:002007-03-04T14:21:00.000+02:00@ juanitaΕτσι περίπου το έκανα, το σοφρίτο. Μόνο π...@ juanita<BR/><BR/>Ετσι περίπου το έκανα, το σοφρίτο. Μόνο που χρησιμοίησα σκόνη σκόρδου. Οσο γιά την δαφνη είχε μέσα ο ζωμός. Το κρέας ήταν πολύ μαλακό (2.5 ώρες σιγόβραζε). <BR/><BR/>Ο τρίφτης είναι αγορά της Μαρίνας από το Octopus. Είναι πολύ βολικός στην χρήση και σχετικά εμφανήσιμοςCGPhttps://www.blogger.com/profile/08634661874904378572noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-37806068071294173842007-03-04T12:21:00.000+02:002007-03-04T12:21:00.000+02:00Cgp, σωτάρισμα σε λάδι κρεμμυδιών και σκόρδου, μόλ...Cgp, σωτάρισμα σε λάδι κρεμμυδιών και σκόρδου, μόλις πάρουν χρώμα προσθέτουμε τις πιπεριές και σε λίγο τις ντομάτες και την δάφνη. Άργησα μάλλον να απαντήσω, μιας και βλέπω ότι ήδη τις φάγατε τις ουρίτσες! Καλοχώνευτες!<BR/>Μεθυσμένα χρώματα, σε μια φίλη που το είχε φτιάξει σπίτι της ήταν σκληρό το κρέας. Στα μαγαζιά της Ισπανίας, όπου το έχω δοκιμάσει είναι λουκουμάκι. Εγώ ακόμα δεν...<BR/>Και όπως το λες Νένα μου, δεν ξέρω και αν θα την δοκιμάσω την συνταγή κάποια στιγμή, καθώς δεν είμαι και τόσο φανατική φίλη των κρεατικών. <BR/>Αυτό που μου τράβηξε εξαρχής την προσοχή σε αυτό το πιάτο, ήταν η ιστορία του.<BR/>Επί τη ευκαιρία. Χθες πήγαμε σε ένα καινούργιο ισπανικό στα Εξάρχεια, στην Βαλτετσίου. Είχαμε φάει, για ποτό βγαίναμε, οπότε δοκιμάσαμε μόνο κάποια τυριά (manchego και idiazábal), jamón ibérico, chorizo ψητό, ψωμί με ντομάτα και jamón και τις πικάντικες πατάτες patatas bravas. Όλα ήταν πολύ καλής ποιότητας. Το μαγαζί ωραίο σαν χώρος, άνετο, ψηλοτάβανο, λιτή διακόσμηση χωρίς να γίνεται ψυχρό, κατάλληλη μουσική, πολύ ευγενικό service. Ένα κακό είχε, τις τιμές. Όπως όμως όλα τα μαγαζιά της Αθήνας. Ας πούμε ένα φτηνό jeréz fino το είχε 5 euros το ποτήρι, όταν ο ΑΒ το έχει 8-9 το μπουκάλι. Πληρώσαμε 55 euros 4 άτομα (5.20 το chorizo, 7 το jamón είναι οι μόνες τιμές που συγκράτησα), όταν στην Ισπανία για κάτι αντίστοιχο, δηλαδή μια μπύρα με μεζεδάκι, θα πληρώναμε 20 το πολύ. Άντε αν ήμασταν σε μέρος τουριστικό, 25. Εδώ, αν θέλαμε να φάμε, θα πήγαινε σίγουρα γύρω στα 50 euros το ζευγάρι. Πάντως οι εντυπώσεις ήταν θετικότατες και σίγουρα θα πάμε και για φαγητό κάποια στιγμή, για να τσεκάρουμε την κουζίνα του. Από όσα έχουμε επισκεφθεί μέχρι τώρα στην Αθήνα του είδους, σε πρώτη φάση, φαίνεται το πιο συμπαθητικό.Juanita La Quejicahttps://www.blogger.com/profile/04004611633571697463noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-40126934733912539282007-03-04T09:27:00.000+02:002007-03-04T09:27:00.000+02:00Δεν ξέρω αν ασχοληθώ κάποια στιγμή με τη συνταγή α...Δεν ξέρω αν ασχοληθώ κάποια στιγμή με τη συνταγή αλλά τη δημοσίευση την απήλαυσα. Μπράβο σας!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-49809016083157803332007-03-03T18:47:00.000+02:002007-03-03T18:47:00.000+02:00ochsenschwanz (οξενσβαντς) το λένε εδώ και το έφτι...ochsenschwanz (οξενσβαντς) το λένε εδώ και το έφτιασα πριν από μερικές εβδομάδες και μάλιστα δύο διαφορετικές συνταγές..(μοιάζαν μεταξύ τους αλλά και με την δική σου)<BR/>το λίγο κρέας της ουράς του ταύρου ήταν σκληρό..<BR/>το αποτέλεσμα ήταν τα λαχανικά να έχουν γίνει νιανιά και η ουρά να θέλει καλά δόντια...<BR/>το έχω φάει και σαν σούπα ochsenschwanzsuppe και μου αρέσει πολύ καλύτερα!nyctolouloudohttps://www.blogger.com/profile/09667846581903738943noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-48082090206069361542007-03-03T13:44:00.000+02:002007-03-03T13:44:00.000+02:00@juanitaΕπείδή ξεπαγώνουμε τις ουρίτσες, τι ακριβώ...@juanita<BR/><BR/>Επείδή ξεπαγώνουμε τις ουρίτσες, τι ακριβώς εννοείς με το σοφρίτο λαχανικών ?CGPhttps://www.blogger.com/profile/08634661874904378572noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-86399875936183020632007-03-03T11:28:00.000+02:002007-03-03T11:28:00.000+02:00Σχετικά με την κατηγορία των υλικών, διαβάζω τα μη...Σχετικά με την κατηγορία των υλικών, διαβάζω τα μηνύματα στο συγκεκριμένω post σου CGP.Juanita La Quejicahttps://www.blogger.com/profile/04004611633571697463noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-6456082330133652162007-03-03T00:49:00.000+02:002007-03-03T00:49:00.000+02:00@juanitaπάντα πίστευα ότι η γαστρονομία είναι πρωτ...@juanita<BR/><BR/>πάντα πίστευα ότι η γαστρονομία είναι πρωτα μία πολιτισμική εμπειρία και μετά γευστική απόλαυση. Νομίζω ότι αυτη η δημοσίευση το αποδεικνύει.<BR/><BR/>Σχετικά με την κατηγορία των υλικών, έχω θέσει ένα τεχνικό ερώτημα στα oneiromageirematα που αν απαντηθεί θετικά, ισως να μας επιτρέψει να προχωρήσουμε στη υλοποίηση της προτασης μου.CGPhttps://www.blogger.com/profile/08634661874904378572noreply@blogger.com