tag:blogger.com,1999:blog-35543344.post6420371401432396022..comments2023-10-20T19:26:20.901+03:00Comments on HFL: κέικ μπανάναςHungry For Lifehttp://www.blogger.com/profile/12419280695853659723noreply@blogger.comBlogger24125tag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-84613223456636144592008-01-22T17:41:00.000+02:002008-01-22T17:41:00.000+02:00Το ξανα-ματα-πάλι έκανα.Αυτή τη φορά χτύπησα σε πο...Το ξανα-ματα-πάλι έκανα.<BR/>Αυτή τη φορά χτύπησα σε ποτήρι στην φραπιέρα το λάδι-ζάχαρη-μέλι. Επειδή δεν "μου καθόντουσαν" τα έβαλα στον φούρνο μικροκυμμάτων για 1,5 λεπτό να ζεσταθούν και μετά τα ξαναχτύπησα στην φραπιέρα. Καλύτερο αποτέλεσμα αλλά και πάλι δεν ήταν 1 ζουμί, κάποιο λάδι περίσσευε. <BR/>Μόλα ταύτα, θα συνεχίσω να την κάνω την συνταγή, είναι εξαιρετική. [Το σπίτι μοσχοβολάει κουνουπίδι και cake μπανάνας]ioazonhttps://www.blogger.com/profile/12841321177152297168noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-16193753652311603212007-11-26T09:36:00.000+02:002007-11-26T09:36:00.000+02:00ioazon,καλημέρα :)αυτή την ιδέα τη χρησιμοποιώ συχ...ioazon,<BR/>καλημέρα :)<BR/><BR/>αυτή την ιδέα τη χρησιμοποιώ συχνά και σε μηλοποιτες και δε μου ξεχωρίζει..<BR/>Να προτείνω την επόμενη φορά να χρησιμοποιήσεις μόνο ζάχαρη και λάδι? όταν μπουν στο φουρνο γίνονται ενιαίο πηκτό σιρόπι. Καν'το και πες μου πλιζ.<BR/><BR/>Οπως βλάπεις οι μαγισσες πληθαίνοουμε, καιρός να φτιάξουμε σύλλογο :)witchofdaffodilshttps://www.blogger.com/profile/17297293224639044497noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-45215055572612748342007-11-25T19:56:00.000+02:002007-11-25T19:56:00.000+02:00Το έκανα 2 φορές μέσα σε 2 μέρες. Και τις 2 ξεχώρι...Το έκανα 2 φορές μέσα σε 2 μέρες. Και τις 2 ξεχώριζε το λάδι από το μέλι-ζάχαρη παρά το οτι ζέστανα την πρώτη φορά όλο το μείγμα, την δεύτερη φορά μόνο το μέλι. <BR/>Ααααααααααααααχ έχω προβλήματα<BR/>Πείτε μια λύση, βρε κορίτσια.<BR/>Πάντως, παρά το οτι εγώ προβληματίστηκα οι καλεσμένοι μου με φώναζαν "Μάγισσα!" :-)<BR/>Ακόμα και έτσι πάντως βγήκα κα-τα-πλη-κτι-κό.ioazonhttps://www.blogger.com/profile/12841321177152297168noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-8574927950498834952007-05-17T18:28:00.000+03:002007-05-17T18:28:00.000+03:00Και φωτογραφίες! Ουάου! Μπράβο κορίτσια, η "συνεργ...Και φωτογραφίες! Ουάου! Μπράβο κορίτσια, η "συνεργασία" σας λειτουργεί μια χαρά!Juanita La Quejicahttps://www.blogger.com/profile/04004611633571697463noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-21860918788166162292007-05-17T16:11:00.000+03:002007-05-17T16:11:00.000+03:00Έφτιαξα χτες το κέικ. Λέω συμβουλή για την popelix...Έφτιαξα χτες το κέικ. Λέω συμβουλή για την popelix. Πράγματι κι εμένα μου έγινε το μίγμα μελιού-ζάχαρης-λαδιού ενιαίο αλλα ζέστανα το μέλι (μαζί με τα άλλα) και επανήλθε. Δε θέλει να πάρει βράση, μόνο να ζεσταθεί, γιατί πάλι γίνεται συμπαγές. Επίσης βουτύρωσα το ταψί πριν βάλω αυτό το μίγμα. Ήταν πάρα πολύ καλό, μου θύμισε τη μηλόπιτα που φτιάχνω. Πήγε πολύ ωραία και με το παγωτό που έκανα.kikihttps://www.blogger.com/profile/17672412851345680625noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-79305867034985811302007-04-04T12:12:00.000+03:002007-04-04T12:12:00.000+03:00Μαγισούλα, εκτός απο το οτι είσαι καλή στα σκευάσμ...Μαγισούλα, εκτός απο το οτι είσαι καλή στα σκευάσματα ομορφιάς είσαι και στην μαγειρική!!!<BR/>Μπράβο σου! Εφτιαξα το κεικ με την μπανάνα και το απολαμβάνω εδω στην δουλειά μου! Δεν εχω φάει πιο νόστιμο!<BR/>Πάντα τέτοια! Φιλιά <BR/>ΜαρίαΜαρίαhttps://www.blogger.com/profile/14076537411470068411noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-50055658446093759232007-03-28T12:47:00.000+03:002007-03-28T12:47:00.000+03:00Να βοηθήσως (ίσως;). Έτσι αλλά χωρίς μέλι κάνω τη ...Να βοηθήσως (ίσως;). Έτσι αλλά χωρίς μέλι κάνω τη μηλόπιτα. Πρώτα βάζω το λιωμένο βούτυρο κάτω και από πάνω τη ζάχαρη. Στην περίπτωση εδώ που έχει και μέλι, ίσως πράγματι βοηθήσει να ζεστάνεις λίγο το μελι και να ανακατέψεις όπως λεει η witch πολύ καλα τα υλικά για τη βάση. Πρόσεξε τώρα: Αν περιμένεις 10 λεπτά για να τη βγάλεις, θα καραμελώσει το μέλι με τη ζάχαρη και θα κολλήσουν οι μπανάνες στον πάτο. Τη μηλόπιτα τη βγάζω σχεδόν αμέσως από το ταψί γι αυτό το λόγο. Θα κάνω όμως και τη συνταγή αυτή για να σας πω...kikihttps://www.blogger.com/profile/17672412851345680625noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-69109172995467783472007-03-28T12:35:00.000+03:002007-03-28T12:35:00.000+03:00ιδέα: λαδώνουμε καλά το ταψί, απλώνουμε bananas κα...ιδέα: λαδώνουμε καλά το ταψί, απλώνουμε bananas και τις περιλούζουμε μετά.<BR/><BR/>δεν ξέρω γιατί, μπορεί να έχω άδικο αλλά αυτό το λαδόχαρτο με προβληματίζει..witchofdaffodilshttps://www.blogger.com/profile/17297293224639044497noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-88479921036471018892007-03-28T11:01:00.000+03:002007-03-28T11:01:00.000+03:00Έβαλα και το λάδι αλλά όχι άλλο υγρό. Σε κάτι κουκ...Έβαλα και το λάδι αλλά όχι άλλο υγρό. Σε κάτι κουκουράκια βρώμης που έχω αντίστοιχο μίγμα, με σώζει λίγος χυμός πορτοκάλι και το μέλι να είναι ζεσταμένο ελαφρώς. Όσο για εργαλείο, χρησιμοποίησα το γνωστό multi. Λέω αυτή τη φορά να βάλω και λαδόκολλα στον πάτο της φόρμας και να απλώσω τα υλικά ένα ένα, λαδάκι, μάυρη ζάχαρη, μπανάνες και το μέλι να το απλώσω όταν βγεί το κέικ με ένα πινελάκι. Λες να τα καταφέρω καλύτερα έτσι;popelixhttps://www.blogger.com/profile/06881882086740930294noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-23659198105921588722007-03-27T10:17:00.000+03:002007-03-27T10:17:00.000+03:00popelix dear,το μίγμα ζάχαρη, μέλι, λάδι το χρησιμ...popelix dear,<BR/>το μίγμα ζάχαρη, μέλι, λάδι το χρησιμοποιώ συχνά σε αρκετά κέικ, έχω εγκαταλείψει τελείως το βούτυρο. Σε ένα μπλεντερ βάζω και τα τρία υλικά μαζί με το μυρωδικό της επιλογής μου (βανίλια, κανέλα ή και ξυσμα εσπεριδοειδών) και τα χτυπάω <B>πολύ καλά. Στο μπλέντερ, όχι στο μίξερ για ζύμες.</B> Αν θες εδώ προσθέτεις και το λικέρ. Το μίγμα αυτό το έχω φτιάξει κατά καιρους και με πιο "δύσκολα" υλικά πχ μέλι ζαχαρωμένο ή και μελάσσα, αλλά από το χτύπημα γίνεται λείο. Μήπως δε βάζεις τα υγρά υλικά όπως το λάδι; για πες...witchofdaffodilshttps://www.blogger.com/profile/17297293224639044497noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-8598778645495581912007-03-26T21:01:00.000+03:002007-03-26T21:01:00.000+03:00Κάθε φορά που έχω επιχειρήσει να ανακατέψω μέλι κα...Κάθε φορά που έχω επιχειρήσει να ανακατέψω μέλι και ζάχαρη την πατάω! Και αυτή τη φορά παρά το καλό ανακάτεμα το λάδι ξεχώριζε και το μέλι με τη ζάχαρη είχε γίνει γρομπαλάκια. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να ξεφορμαριστεί άγαρμπα (αν και περίμενα ένα 10-λεπτο να κρυώσει) μια και το μπανανομίγμα ήταν ανομοιογενές. Ίσως αν το ζέσταινα και έλιωναν τα υλικά πριν το προσθέσω θα ήταν καλύτερα.<BR/><BR/>Αγαπητή witch, προτεινέ μου καμιά λύση γιατί θέλω πολύ να το πετύχω.popelixhttps://www.blogger.com/profile/06881882086740930294noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-30076144957950012412007-03-26T14:19:00.000+03:002007-03-26T14:19:00.000+03:00oh, yes!oh, yes!witchofdaffodilshttps://www.blogger.com/profile/17297293224639044497noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-42282390941777020202007-03-26T14:07:00.000+03:002007-03-26T14:07:00.000+03:00Ήρθε η ώρα λες witch? Το βραδάκι θα βρω λίγο χρόνο...Ήρθε η ώρα λες witch? Το βραδάκι θα βρω λίγο χρόνο (ελπίζω) και θα το βάλω.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-40546934349509512202007-03-26T13:14:00.000+03:002007-03-26T13:14:00.000+03:00χεχε, πάντα συμπαθούσα τους πειρασμούς:)θα δώσει e...χεχε, πάντα συμπαθούσα τους πειρασμούς:)<BR/>θα δώσει enfin κάποια κόρη συνταγή για μπανανόψωμο??witchofdaffodilshttps://www.blogger.com/profile/17297293224639044497noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-23575115024239406152007-03-24T19:33:00.000+02:002007-03-24T19:33:00.000+02:00Banana bread θα φτιάξω κι εγώ αύριο (έμειναν 2 πολ...Banana bread θα φτιάξω κι εγώ αύριο (έμειναν 2 πολύ ώριμες μπανάνες, ό,τι πρέπει), είδες σύμπτωση μαγισσούλα;<BR/>Δεν είναι πάντως νηστίσιμο, έχει βούτυρο και αυγά (η αυθεντική συνταγή). <BR/>Ομολογώ πως η συνταγή σου witch είναι πολύ ελκυστική μ'αυτή τη μελωμένη επιφάνεια μπανάνας που προκύπτει, και με βάζει σε πειρασμό να μην κάνω το γνωστό μου εύκολο και γρήγορο banana bread, αλλά να δοκιμάσω το δικό σου!Αθανασίαhttps://www.blogger.com/profile/09311188270615985968noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-55887716020895992712007-03-24T12:20:00.000+02:002007-03-24T12:20:00.000+02:00delicieuse, Juanita αυτή τη φορά τα animations λέν...delicieuse, Juanita αυτή τη φορά τα animations λένε..<BR/><BR/>σοφία, αλλαξοπίστησε, θα είναι γλυκό..:)<BR/><BR/>ellie, θέλουμε banana bread εδώ και τώρα!<BR/><BR/>λία, αν σε ξενίζει το τζίντζερ, κανένα πρόβλημα, υπάρχει πάντα η all time classic βανίλια :)witchofdaffodilshttps://www.blogger.com/profile/17297293224639044497noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-52488152495507880432007-03-24T07:42:00.000+02:002007-03-24T07:42:00.000+02:00Φαίνεται πολύ ωραίο, όμως το τζίντζερ με ξενίζει λ...Φαίνεται πολύ ωραίο, όμως το τζίντζερ με ξενίζει λίγο. Πώς να είναι άραγε στη γεύση;<BR/>Προς το παρόν θα πάρω τη δεύτερη μπανάνα τη χαρούμενη, γιατί αυτήν την εποχή μου ταιριάζει.Λία Π.https://www.blogger.com/profile/06549341150971345963noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-39573099110976953552007-03-23T21:32:00.000+02:002007-03-23T21:32:00.000+02:00Χαχα! Λες? Θα αφήσω τότε να περάσουν λίγες μέρες (...Χαχα! Λες? Θα αφήσω τότε να περάσουν λίγες μέρες (αλλά όχι και πολλές γιατί το bananabread είναι νηστίσιμο, ίσως δώσει καμιά ιδέα σε όσους νηστεύουν) και θα το βάλω.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-25413308210321853382007-03-23T21:23:00.000+02:002007-03-23T21:23:00.000+02:00Δεν πειράζει elie. Όπως είχαμε το φουλ του μάφιν ή...Δεν πειράζει elie. Όπως είχαμε το φουλ του μάφιν ή το φουλ του λεμονιού, ας έχουμε και το φουλ της μπανάνας! Χαχα!kikihttps://www.blogger.com/profile/17672412851345680625noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-71515172986857962412007-03-23T21:17:00.000+02:002007-03-23T21:17:00.000+02:00Ααα! Κοίτα να δεις. Πριν από λίγο φωτογράφιζα το b...Ααα! Κοίτα να δεις. Πριν από λίγο φωτογράφιζα το bananabread που έφτιαξα, για να το "ανεβάσω" μέσα στο Σ/Κ. Θα το αφήσω για αργότερα.<BR/>Πολύ ωραίο φαίνεται το κέικ σου με τις μπανανίτσες στολισμένες από πάνω!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-59645918936951642552007-03-23T21:16:00.000+02:002007-03-23T21:16:00.000+02:00Κατά κανόνα δεν ασχολούμαι με τη ζαχαροπλαστική, α...Κατά κανόνα δεν ασχολούμαι με τη ζαχαροπλαστική, αλλά αυτό το κέικ ίσως με κάνει να αλλαξοπιστήσω...Σοφίαhttps://www.blogger.com/profile/12705500011663415389noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-83266337424468286842007-03-23T19:23:00.000+02:002007-03-23T19:23:00.000+02:00Και η συνταγή είναι εξίσου ελκυστική με τις χορευτ...Και η συνταγή είναι εξίσου ελκυστική με τις χορευταρούδες μπανάνες! Γιατί δείχνει και όμορφο εκτός από νόστιμο το κέϊκ, με την πατέντα με τις αναποδογυρισμένες μπανάνες.Juanita La Quejicahttps://www.blogger.com/profile/04004611633571697463noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-48192096461953238412007-03-23T19:22:00.000+02:002007-03-23T19:22:00.000+02:00Αυτή που χοροπηδά με το σχοινάκι δεν μου πολυαρέσε...Αυτή που χοροπηδά με το σχοινάκι δεν μου πολυαρέσει, πολύ αθλητική μου φαίνεται και με αγχώνει. Η κιθαρωδός πάντως κρατά τέλεια τον ρυθμό!Juanita La Quejicahttps://www.blogger.com/profile/04004611633571697463noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-75233709586070163662007-03-23T18:06:00.000+02:002007-03-23T18:06:00.000+02:00Χαχαχαχαχα.....φουλ της μπανάνας!Χαχαχαχαχα.....φουλ της μπανάνας!kikihttps://www.blogger.com/profile/17672412851345680625noreply@blogger.com