tag:blogger.com,1999:blog-35543344.post7025144069955902032..comments2023-10-20T19:26:20.901+03:00Comments on HFL: Πρακτικά ή μόνο για εξαρτημένους;Hungry For Lifehttp://www.blogger.com/profile/12419280695853659723noreply@blogger.comBlogger25125tag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-62876717124881430652008-09-02T14:21:00.000+03:002008-09-02T14:21:00.000+03:00Και όταν πάμε σινεμαδάκιτι το ωραιότερομαζί με το ...Και όταν πάμε σινεμαδάκι<BR/>τι το ωραιότερο<BR/>μαζί με το τσιπσάκι<BR/>να ρουφύξουμε με το καλαμάκι<BR/>φίνο κρασάκι! <BR/><BR/>μμμMarinahttps://www.blogger.com/profile/06463395129162398056noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-65388050691198835342008-09-02T10:17:00.000+03:002008-09-02T10:17:00.000+03:00Εμένα με χαλάει το χαρτόκουτο εν γένει. Τσουγκρίζω...Εμένα με χαλάει το χαρτόκουτο εν γένει. Τσουγκρίζω όμως οτιδήποτε άλλο. Φύλαξέ το για τη συλλογή σου, νάχεις να δείχνεις όταν πρέπει...<BR/>Άντε να μαζευόμαστε να τσουγκρίζουμε όμως γιατί παραχαθήκαμε με τις καλοκαιρινές διακοπές. <BR/>Μετά τις 15 Σεπτεμβρίου στη διάθεσή σας.΄Οσοι πιστοί...Nenahttps://www.blogger.com/profile/16438137353823170271noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-31672274078882969062008-08-31T13:56:00.000+03:002008-08-31T13:56:00.000+03:00@ Κάλλη το ίδιο συμβαίνει και με την μπύρα. Σε όλο...@ Κάλλη το ίδιο συμβαίνει και με την μπύρα. Σε όλους αρέσει η μπύρα στο ποτήρι της (και δεν μιλάω για τις Ελληνικές lager, αλλά κυρίως για τις πολλές ποικιλίες μπύρας που υπάρχουν).<BR/>Όμως κάποιες στιγμές όλοι μας ήπιαμε και από κουτάκι! Ειδικά σε μικρότερες ηλικίες. Σε ένα παγκάκι, σε έναν κινηματογράφο, σε μιά συναυλία, στο δρόμο.<BR/>Εκεί πιστεύω πως θέλει να χτυπήσει και αυτή η συσκευασία. δεν πάει να υποκαταστήσει το μπουκάλι και το ποτήρι.Giannihttps://www.blogger.com/profile/08202461353871532645noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-50793915287717154292008-08-31T11:13:00.000+03:002008-08-31T11:13:00.000+03:00Μπορεί να το προστατεύει το κρασάκι η τετραπακ, αλ...Μπορεί να το προστατεύει το κρασάκι η τετραπακ, αλλά ξέρω 'γω, χάνει η οινοποσία, για μένα τουλάχιστον, που αν και όχι κάνας γνώσης, όταν πίνω κρασί θέλω να είναι σε ποτήρι, να το βλέπω το χρώμα του, να μου έρχονται οι μυρωδιές του. Αλλιώς θα έχω την αίσθηση ότι πίνω αμίτα ή εκείνα τα φοιτητικά κρασιά "της παρέας" με το βρυσάκι. Αντίθετα, θα ήταν καλή ιδέα πιστεύω να αρχίσουν να κυκλοφορούν περισσότερα κρασιά στη συσκευασία των μικρών μπουκαλιών, που ως τώρα είναι πολύ περιορισμένη η γκάμα τους.Kalliopehttps://www.blogger.com/profile/02878383804486394373noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-26027386466952174882008-08-30T16:13:00.000+03:002008-08-30T16:13:00.000+03:00@ GianniΟταν ένα όνομα σαν το Cordier, Που πουλαει...@ Gianni<BR/><BR/>Οταν ένα όνομα σαν το Cordier, Που πουλαει Chateau Lafite 2000 στα 1500 euro το μπουκαλι(ναι δεν έιναι λαθος 1500), αναλαμβάνει την διάθεση, κατι θα ξερει γιά αυτή την συσκευασία και ιδιαίτερα γιά την ψευδαίσθηση της γουλιάς. <BR/>Εϊναι εξαιρετικά ενδιαφερον !!!!<BR/>διότι σπαει το μονοπώλιο της μπύρας.<BR/><BR/> Το θεμα είναι να βρεθεί εισαγωγεας με δίκτυο διανομης στα περίπτερα και θέλει και κανένα εκατ euro σε διαφήμιση !!!!!<BR/><BR/>Αν χτυπήσει το ραφι στα 90 cents ( 125 ml) θα είναι τρομερο με 5 euro να αγοράζεις 5 ποικιλίες γιά να συνοδευσουν..την pizza η τα σουβλάκια !!!!!!!!!!<BR/><BR/>http://www.decanter.com/news/142592.htmlCGPhttps://www.blogger.com/profile/08634661874904378572noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-22826625510392930792008-08-30T15:53:00.000+03:002008-08-30T15:53:00.000+03:00@ Gianni Πιές το !!!!@ jua Γιά να έχουμε "ξύνισμα"...@ Gianni Πιές το !!!!<BR/><BR/>@ jua Γιά να έχουμε "ξύνισμα" απαιτείται οξυγόνο και όπως εξήγησε ο Giannis η συσκευασία Tetrapack είναι εγγύηση. Επίσης είναι αδιαφανής και δεν θα έχουμε και φωτοχημικές επιδράσεις.<BR/>Τα ψυγεία στα ταπεινά περίπτερα ακόμη και στην Ομόνοια με 45 βαθμούς διατηρούν προΙόντα πολυ περισσότερο ευπαθή.<BR/><BR/>Οι συνθήκες διατήρησης με το ψυγείο είναι άπειρες φορες καλύτερες από πολλές καβες η supermarket που έχουν κρασιά όρθια φάτσα στον ήλιο και τα πουλανε 10-15 euro την φιάλη !!!!!!!CGPhttps://www.blogger.com/profile/08634661874904378572noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-16865763492286247322008-08-30T11:26:00.000+03:002008-08-30T11:26:00.000+03:00@ Jua το εμφιαλωμένο κρασί χαλάει, αλλά ξύδι δεν γ...@ Jua το εμφιαλωμένο κρασί χαλάει, αλλά ξύδι δεν γίνεται. Το θέμα της συντήρησης και της μεταφοράς κρασιών (και στα εστιατόρια) σηκώνει μεγάλη συζήτηση.<BR/>Όμως στο ψυγείο ενός περιπτέρου, πίστεψέ με θα είναι εξαιρετικό. Η συσκευασία tetra pack είναι ιδανική για την προστασία από τον ήλιο και όχι μόνο. Όμως εκτός από τα περίπτερα υπάρχουν πχ και τα mini market που έχουν σκιερά μέρη για να το διαθέσουν. Μην ξεχνάς άλλωστε πως τα περίπτερα είναι Ελληνική εφεύρεση και σίγουρα δεν είχε αυτά στο μυαλό του ο εμπνευστής της ιδέας.<BR/><BR/>@ cgp είναι Γαλλικό προϊόν και η εταιρεία είναι η "TRILLES",ενώ αυτό που παρουσίασε ο κ. Λέλεκας (δες το link στο 1ο σχόλιο) ήταν του οίκου "CORDIER"<BR/>Το εντυπωσιακό πάντως είναι το καλαμάκι τους με τις 4 τρύπες για να δίνει την αίσθηση της γουλιάς! Φοβερή ιδέα.<BR/>Θέλω να το κρατήσω αλλά έχω περιέργεια να πιώ από αυτό το καλαμάκι...Giannihttps://www.blogger.com/profile/08202461353871532645noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-54412664495665408772008-08-29T23:23:00.000+03:002008-08-29T23:23:00.000+03:00Στους 40ο βαθμούς στο περίπτερο στην Ομόνοια λες δ...Στους 40ο βαθμούς στο περίπτερο στην Ομόνοια λες δεν θα επηρεαστεί η όποια ποιότητα αυτού του κρασιού; Ή στο ψυγείο με τις μπύρες είναι ο σωστός τρόπος συντήρησης και πάλι στον ήλιο, στους 40ο βαθμούς;<BR/>Από τις πολύ λίγες γνώσεις που έχω γύρω από την συντήρηση του κρασιού, νομίζω ότι παγωμένο ξυδάκι θα γίνει πολύ σύντομα. Αν μιλάμε βέβαια για περίπτερα και για τέτοιους εξωτερικούς χώρους, που δεν έχουν προϋποθέσεις για φύλαξη έστω και ενός φθηνού φρέσκου κρασιού.Juanita La Quejicahttps://www.blogger.com/profile/04004611633571697463noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-40599973946581556152008-08-29T21:36:00.000+03:002008-08-29T21:36:00.000+03:00@juanitaΜα πως θα ξυνίσει ? Γάλα είναι ?Μια χαρά θ...@juanita<BR/><BR/>Μα πως θα ξυνίσει ? Γάλα είναι ?<BR/>Μια χαρά θα παει στο ψυγείο του περιπτέρου, δίπλα στις μπύρες.<BR/>Δηλαδή σε χαλάει δίπλα στην Heineken να έχεις επιλογή και ένα Cabernet ? η ένα ξυνόμαυρο ?<BR/><BR/>Gianni ποια εταιρεία τα συσκευάζει στην Ελβετία ?CGPhttps://www.blogger.com/profile/08634661874904378572noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-27825985062600086972008-08-29T19:42:00.000+03:002008-08-29T19:42:00.000+03:00@elie κατάλαβα καλά τι εννοούσες, απλά μου έδωσες ...@elie κατάλαβα καλά τι εννοούσες, απλά μου έδωσες μια ιδέα που θέλω πρώτα να την ψάξω.<BR/><BR/>@Κική δεν είναι για εμάς... μάλλον προσπαθούν να ανοίξουν την αγορά και σε πιο μικρές ηλικίες.Giannihttps://www.blogger.com/profile/08202461353871532645noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-56844035830738621172008-08-29T14:44:00.000+03:002008-08-29T14:44:00.000+03:00Δε μπορώ να φανταστώ κρασί σε ατομική συσκευασία.....Δε μπορώ να φανταστώ κρασί σε ατομική συσκευασία... Μπα....Προτιμώ τον κλασσικό τρόπο...kikihttps://www.blogger.com/profile/17672412851345680625noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-40980509626611403702008-08-29T13:56:00.000+03:002008-08-29T13:56:00.000+03:00Χαχαχα, gianni, νομίζω σε στριμώξαμε! Εγώ πάντως μ...Χαχαχα, gianni, νομίζω σε στριμώξαμε! Εγώ πάντως με το σχόλιό μου εννοούσα ότι προτιμώ να πίνω το κρασάκι μου από ποτήρι και όχι από καλαμάκι. Αλλά έτσι που το έγραψα δεν ήταν σαφές. :))<BR/>Πάντως όταν καλλιεργήσεις την ιδέα που λες είμαι όλη αυτιά!eliehttps://www.blogger.com/profile/12659277402228691768noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-45643083454978230262008-08-29T12:14:00.000+03:002008-08-29T12:14:00.000+03:00Ευπρόσδεκτες όλες! Αλλά αν μαζευτούμε πολλοί, έχω ...Ευπρόσδεκτες όλες! Αλλά αν μαζευτούμε πολλοί, έχω μια εξαιρετική ιδέα για την επόμενη συνάντησή μας… <BR/>Θα δούμε, μιας και θέλει λίγο ψάξιμο.Giannihttps://www.blogger.com/profile/08202461353871532645noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-51704241706715492032008-08-29T09:13:00.000+03:002008-08-29T09:13:00.000+03:00Ενδιαφέρον, αλλά κι εγώ θέλω το ποτηράκι μου στο κ...Ενδιαφέρον, αλλά κι εγώ θέλω το ποτηράκι μου στο κρασί...eliehttps://www.blogger.com/profile/12659277402228691768noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-81388376314699690362008-08-29T02:47:00.000+03:002008-08-29T02:47:00.000+03:00Μιας και αυτά πάνε για την συλλογή σου, θα έρθω να...Μιας και αυτά πάνε για την συλλογή σου, θα έρθω να τσουγκρίσω με την cook τα άλλα, τα εξίσου καλά με το Pinot Noir:)ΕΛΕΝΑhttps://www.blogger.com/profile/17123654845764364191noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-2560912842440298722008-08-29T00:06:00.000+03:002008-08-29T00:06:00.000+03:00Πριν χρόνια πάντως θα ήταν ανέκδοτο να μιλήσεις γι...Πριν χρόνια πάντως θα ήταν ανέκδοτο να μιλήσεις για Ελβετικό Pinot Noir. <BR/>Η αλλαγή του κλίματος όμως συντελεί στο να ανεβαίνουν πιο βόρεια οι οινοπαραγωγικές περιοχές.<BR/>Διάβαζα (νομίζω στον Οινοχόο) πως πολλοί Γάλλοι οινοπαραγωγοί αγοράζουν εκτάσεις στην Γερμανία και αλλού για να είναι έτοιμοι, μιας και μια μέση ετήσια αύξηση της θερμοκρασίας λίγων μόλις βαθμών λόγω αλλαγής του κλίματος επηρεάζει την ποιότητα των κρασιών τους.Giannihttps://www.blogger.com/profile/08202461353871532645noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-69153807833550831482008-08-29T00:01:00.000+03:002008-08-29T00:01:00.000+03:00@ Cook θα το κρατήσω λίγους μήνες ακόμη. Μάλλον δε...@ Cook θα το κρατήσω λίγους μήνες ακόμη. Μάλλον δεν είναι η ώρα του. Μπορούμε όμως να τσουγκρίσουμε με άλλα εξίσου καλά.<BR/><BR/>@ cgp τουλάχιστον αν πάει περίπτερο είναι καλύτερο από τις μπύρες στις συναυλίες.<BR/><BR/>@ Jua δεν είναι για άνοιγμα. Πάνε στη συλλογή με τις μινιατούρες και άλλα παράξενα που έχω.<BR/>Για το ποτήρι σου κάτι θα κάνουμε...Giannihttps://www.blogger.com/profile/08202461353871532645noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-19308977547791059492008-08-28T23:40:00.000+03:002008-08-28T23:40:00.000+03:00Θυμάσαι την πρώτη φορά που μας πήγες σε έκθεση οιν...Θυμάσαι την πρώτη φορά που μας πήγες σε έκθεση οινογνωσίας και είχα γίνει ντίρλα γιατί δεν μου είπες ότι έπρεπε να φτύνω; Λοιπόν... το ποτηράκι του αποστάγματος το θυμάσαι τί όμορφο που ήταν και πόσα τέτοια ήπια για να κρατήσω το ποτήρι; Ε... κρίμα τον κόπο και το χάλι για τις επόμενες 2 μέρες! <BR/>Μου το έσπασε πριν λίγες μέρες το βλαμμένο ο big bro μου! Καταλαβαίνεις τί σημαίνει αυτό ε; Πρέπει να το αντικαταστήσω, ASAP, ΧΑΧΑ!Juanita La Quejicahttps://www.blogger.com/profile/04004611633571697463noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-3305569031821736222008-08-28T23:37:00.000+03:002008-08-28T23:37:00.000+03:00Το θέμα είναι αν θα διατηρηθεί και δεν θα ξινίσει ...Το θέμα είναι αν θα διατηρηθεί και δεν θα ξινίσει το κρασί στο περίπτερο, με τις υψηλές θερμοκρασίες που έχουμε για 5 μήνες το χρόνο. Εγώ αυτό φοβάμαι.<BR/>Πάντως, σε κάποιες στιγμές ίσως να είναι βολική μια τέτοια συσκευασία. <BR/>Μία δοκιμή θα μας πείσει, Γιάννη, μην ανοίξεις το κόκκινο κουτί, κράτα το!Juanita La Quejicahttps://www.blogger.com/profile/04004611633571697463noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-53192173742492625442008-08-28T22:51:00.000+03:002008-08-28T22:51:00.000+03:00Είναι μία πολυ καλη ιδέα !!!! Και έτσι το κρασί πα...Είναι μία πολυ καλη ιδέα !!!! Και έτσι το κρασί παει στο ...περίπτερο.<BR/><BR/>Μακάρι καποιος ευφυής εισαγωγέας με δίκτυο διανομής να το φερει και στην ελλαδα !!!!!!!!!CGPhttps://www.blogger.com/profile/08634661874904378572noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-77215823475250817552008-08-28T22:48:00.000+03:002008-08-28T22:48:00.000+03:00μμμ...ποτε λοιπον να τσουγκρισουμε ποτηρια με το ε...μμμ...ποτε λοιπον να τσουγκρισουμε ποτηρια με το ελβετικο κρασακι σας; :)...απ'αυτο δε θα ειχα αντιρρηση να πιω :))Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-68998919904372029322008-08-28T21:05:00.000+03:002008-08-28T21:05:00.000+03:00εδώ θα το εκτιμούσαν δεόντως μια που απαγορεύεται ...εδώ θα το εκτιμούσαν δεόντως μια που απαγορεύεται το πίνειν δημοσίωςheart n soulhttps://www.blogger.com/profile/02542542921311317286noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-90005970658846201992008-08-28T19:46:00.000+03:002008-08-28T19:46:00.000+03:00@ Cook ούτε και εγώ θα έπινα παρ όλο που έχουν ειδ...@ Cook ούτε και εγώ θα έπινα παρ όλο που έχουν ειδικό καλαμάκι με 4 τρύπες περιμετρικά (φαίνεται αν κλικάροντας μεγεθύνεις την εικόνα) δίνοντας έτσι την ψευδαίσθηση γουλιάς από ποτήρι! <BR/>Άλλωστε μου το έφεραν just for fun. Το κανονικό δώρο φαίνεται πίσω. Δύο μπουκάλια με Ελβετικό Pinot Noir!Giannihttps://www.blogger.com/profile/08202461353871532645noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-5886688448663644282008-08-28T19:28:00.000+03:002008-08-28T19:28:00.000+03:00αδυνατον...δε μπορω να πιω κρασι απο χαρτοκουτο!!αδυνατον...δε μπορω να πιω κρασι απο χαρτοκουτο!!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-23097254393575656842008-08-28T19:21:00.000+03:002008-08-28T19:21:00.000+03:00Νόμιζα πως πρωτοτυπώ αλλά οι ειδικοί με είχαν προλ...Νόμιζα πως πρωτοτυπώ αλλά οι ειδικοί με είχαν προλάβει.<BR/>Την συσκευασία την είχε παρουσιάσει ο αγαπητός Θόδωρος Λέλεκας μαζί με τα δικά του σχόλια εδώ:<BR/>http://telegourmet.weebly.com/1/post/2007/09/bordeaux-wines-available-in-tetra-pakstraw.htmlGiannihttps://www.blogger.com/profile/08202461353871532645noreply@blogger.com