tag:blogger.com,1999:blog-35543344.post7046076211257734044..comments2023-10-20T19:26:20.901+03:00Comments on HFL: Ντολμαδάκια Γιαλαντζί (λιγότερο παραδοσιακά)Hungry For Lifehttp://www.blogger.com/profile/12419280695853659723noreply@blogger.comBlogger12125tag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-80281024615581084072008-05-19T11:30:00.000+03:002008-05-19T11:30:00.000+03:00Λοιπόν κόρες μου, όταν μου έφερε η πεθερά τα αμπελ...Λοιπόν κόρες μου, όταν μου έφερε η πεθερά τα αμπελόφυλλα (είχα να φτιάξω απο την εποχή που καθόμουνα με άδεια λοχείας - πέρσι τον Μάϊο) είπα τρελή είσαι Ποπίτσα,αν καταπιαστείς με το εργόχειρο. Αλλά όσο τα έβλεπα πάνω στον πάγκο της κουζίνας, τόσο με σκανδαλίζανε κι' έτσι άφησα άλλα πράγματα πίσω και ξεκίνησα την διαδικασία. Χρονοβόρα, αλλά το χάρηκα γιατί έκατσα στην καρέκλα, έβαλα και ένα Cdaki (ο Θοδωρής κοιμόταν, ο Παναής έλειπε...και πέρασε ο χρόνος χωρίς να το καταλάβω).<BR/>Ήταν προγματικά πολύ ωραία στην γεύση και η σάλτσα του γιουρτιού έκανε το ιδιαίτερο "κλίκ".Penelopehttps://www.blogger.com/profile/15576593576612466249noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-56215623289677471682008-05-16T22:47:00.000+03:002008-05-16T22:47:00.000+03:00Ντολμαδακια φανταστικα.Αυτο με το κουκουναρι πολυ ...Ντολμαδακια φανταστικα.<BR/>Αυτο με το κουκουναρι πολυ μου αρεσε. Η μαμα μου βαζει κουκουναρι μαζι με σταφιδες. Οι πολιτισες λεει βαζανε.<BR/>Ομως εγω τα προτιμω κλασσικα με μπολικο κρεμμυδακι, ανιθο, δυοσμο και φυσικα ασπρο γιαουρτακι!<BR/>Το λαδι το σηκωνουν νομιζω δεν μου ακουγετε υπερβολικο.<BR/>Ακουσα οτι στην Καλαματα τα κανουν με ντοματα δηλαδη κοκκινα δεν δοκιμασα δεν πειραματιστηκα να τα κανω, δεν θελω να χαραμισω τα φυλλα ειναι δυσευρετα εδω, οποτε αρκουμε στα γνωστα.( Να σας πω οτι εδω οι ελληνιδες πανε και ρημαζουν τα αμπελια αλλα εγω ....κυρια, μονο αυτα που στελνει η μαμα αεροπορικος. Περυσι φυτεψα δυο αμπελακια στον κηπο και νομιζω πως απο του χρονου θα εχω δικα μου φυλλα.<BR/>Σορρυ για το σεντονακι....σας φιλωlunahttps://www.blogger.com/profile/08145555757401195200noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-47810075994280413362008-05-16T15:12:00.000+03:002008-05-16T15:12:00.000+03:00Όταν ήμουν έγκυος το πρωτο μου παιδί ήθελα να τρώω...Όταν ήμουν έγκυος το πρωτο μου παιδί ήθελα να τρώω ντολμαδάκια. Με ρύζι, τα κλασσικά. Με τραχανά, ούτε για πρωταπριλιάτικο αστείο μη μου το κάνετε! Μπρρρρρρρρ!<BR/>1 ποτήρι λάδι δεν είναι πολύ;kikihttps://www.blogger.com/profile/17672412851345680625noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-52517383494934771982008-05-16T11:33:00.000+03:002008-05-16T11:33:00.000+03:00Ναι, Έλενα, σωστά! Από τα χεράκια μου το πολύ να έ...Ναι, Έλενα, σωστά! Από τα χεράκια μου το πολύ να έτρωγες την "ντολμαδόπιτα" της Σταυρούλας που λέει η Χουα (μια χαρά είναι όμως κι αυτή - την έχω φτιάξει). Πώς με ξέρεις, ατιμούλικο! ;-)<BR/><BR/>Μπράβο Πηνελόπη, χρυσοχέρα! ΚΑΙ δουλειά, ΚΑΙ μωρό, ΚΑΙ ντολμαδάκια - και μάλιστα με κομματιασμένα κουκουνάρια!! <BR/><BR/>Αχ, Elie, τι μου τα θύμισες αυτά τα κρητικά γεμιστά με τα ντολμαδάκια που ψήνονται στο ταψί!άλλη Αγγελικήhttps://www.blogger.com/profile/08718198466227846156noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-63530261167643655822008-05-16T10:35:00.000+03:002008-05-16T10:35:00.000+03:00Στην Κρήτη που βάζουμε ντολμαδάκια στο ταψί με τα ...Στην Κρήτη που βάζουμε ντολμαδάκια στο ταψί με τα γεμιστά η γέμιση έχει τον... εσωτερικό κόσμο όλων των λαχανικών του ταψιού. Αυτό μου θύμισε η συνταγή σου Πηνελόπη. Μπράβο για το κουράγιο σου (αυτό με τα κουκουνάρια με αποτελείωσε...)<BR/>Πολύ μου άρεσε και η ιδέα της αγγελικής για το arborio...eliehttps://www.blogger.com/profile/12659277402228691768noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-15331863209512106772008-05-16T09:18:00.000+03:002008-05-16T09:18:00.000+03:00Μμμμμ... Τέλεια ντολμαδάκια. Έχουμε και εμείς στο ...Μμμμμ... Τέλεια ντολμαδάκια. Έχουμε και εμείς στο πατρικό μου κλήμα οπότε το ΣΚ που θα πάω, θα μαζέψω λίγα αμπελόφυλλα και θα τα δοκιμάσω. Μιας και ξεκινήσατε τις παραλλαγές δοκιμάστε κάποια στιγμή με πλιγούρι (με ντομάτα ή και σκέτα). Ιδιαίτερη γεύση.<BR/>Καλημέρα...Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-29014310480133158202008-05-16T00:14:00.000+03:002008-05-16T00:14:00.000+03:00το ελληνικό σούσι! τα θέλω τρελλά αυτά τα εργοχειρ...το ελληνικό σούσι! τα θέλω τρελλά αυτά τα εργοχειράκια penelope με μυρωδικά γλάστρας και γιαουρτάκι, τα θέλωωωωω!:)heart n soulhttps://www.blogger.com/profile/02542542921311317286noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-59279226062624959652008-05-15T19:21:00.000+03:002008-05-15T19:21:00.000+03:00μπράβο πηνελόπη! γεια στα χέρια σου!(Τα καλύτερα ν...μπράβο πηνελόπη! γεια στα χέρια σου!<BR/><BR/>(Τα καλύτερα ντολμαδάκια παρεμπιπτόντως τα έφαγα πέρσι στη λέσβο, από τα χεράκια μιας κυρίας που είχε ταβέρνα...μικρά, λεπτά, σφιχτά...ποίημα!)Μάγιαhttps://www.blogger.com/profile/03837312718092856358noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-6595241513880531782008-05-15T17:41:00.000+03:002008-05-15T17:41:00.000+03:00Αυτό δεν το είχα προσέξει στην πρώτη ανάγνωση! Θηρ...Αυτό δεν το είχα προσέξει στην πρώτη ανάγνωση! Θηρίο, τα έκοψες στα δύο για να μην "τσινίσει" το "μεγάλο μωρό" σου;<BR/>Σου βγάζω το καπέλλο! <BR/>Για όσους βαριούνται ή δεν έχουν χρόνο και αντοχή να τυλίξουν ένα ένα τα ντολμαδάκια, υπάρχει και η λύση της Σταυρούλας, του μεγάλου ντολμά.Juanita La Quejicahttps://www.blogger.com/profile/04004611633571697463noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-8165142469376751302008-05-15T16:34:00.000+03:002008-05-15T16:34:00.000+03:00Πηνελόπη είσαι μερακλού, πολύ πατροπαράδοτη και άκ...Πηνελόπη είσαι μερακλού, πολύ πατροπαράδοτη και άκρως υπομονετική! Τα Κουκουναρόσπορα στα δυο, δεν θα είχα υπομονή με κανένα τρόπο να τα κόψω! Θα τα είχα φάει στο μεταξύ!<BR/><BR/>Για να μου πετύχουν τα ντολμαδάκια αυτό που προσέχω ιδιαίτερα είναι το ρύζι... Τελευταία χρησιμοποιώ ρύζι για ρυζότο (Arborio rice) και το αποτέλεσμα είναι καταπληκτικό! Χυλώνουν υπέροχα! Δεν βάζω καρότο και κολοκυθάκι, αλλά τα πλακώνω σε φρέσκα κρεμμυδάκια... <BR/>Θα δοκιμάσω την συνταγή σου! Για να το λες, θα είναι καλό!Αγγελική Νhttps://www.blogger.com/profile/09233399913417050627noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-66727726254878903502008-05-15T15:55:00.000+03:002008-05-15T15:55:00.000+03:00Phneloph mou!!geia sta xeria sou!!!ax!thanai mia n...Phneloph mou!!geia sta xeria sou!!!ax!thanai mia nostimia!!!<BR/>tha dokimasw twra pou ta erthw na ta ftiaksw me traxana!giati oxi!!!<BR/>prin ena peripou xrono ta eftiaksa apo mia trela kai mono me psilo manestraki me ola ta upoloipa ektos to koukounari!(pou prepei na einai pentanostimo)!mh gelate!!eginan uperoxa!!!<BR/>filakia!!!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-37820398145335129442008-05-15T15:04:00.000+03:002008-05-15T15:04:00.000+03:00Γεια σου Πηνελόπη με τις τσαχπίνικες συνταγές σου!...Γεια σου Πηνελόπη με τις τσαχπίνικες συνταγές σου!!<BR/>Το τύλιγμα στα ντολμαδάκια, είναι πραγματικά τέχνη - εργόχειρο όπως το λες, και θέλει και την υπομονή του. (Αγγελικούλα "άλλη", αυτό το φαγάκι δεν νομίζω ποτέ να το φάω απ΄τα χεράκια σου, μάλλον στης Πηνελόπης θα πάω:P)<BR/>Τι να πω και για την υπομονή σου να κόψεις στα δύο τα κουκουναράκια!!<BR/>Το ντρέσιγνκ γιαουρτιού που προτείνεις, θα τους πηγαίνει σίγουρα πολύ:)ΕΛΕΝΑhttps://www.blogger.com/profile/17123654845764364191noreply@blogger.com