tag:blogger.com,1999:blog-35543344.post7482787475318322849..comments2023-10-20T19:26:20.901+03:00Comments on HFL: Χαχαχα!Hungry For Lifehttp://www.blogger.com/profile/12419280695853659723noreply@blogger.comBlogger31125tag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-66391684090908481312007-05-23T13:33:00.000+03:002007-05-23T13:33:00.000+03:00Nosy έχεις την εντύπωση ότι θα γινόταν τόση φασαρί...Nosy έχεις την εντύπωση ότι θα γινόταν τόση φασαρία για κάτι που έγινε 5-6 μήνες πριν; Δε μιλάμε για το δικό σου μπλογκ. Άλλωστε η Αγγελική μας είχε ενημερώσει για τα φαλάφελ. Ούτε το άλλο σαιτ μας πειράζει που έβαλε συνταγή μας γιατί λέει την πηγή. Οπότε μην ανησυχείες, δεν πρόκειται για σένα.kikihttps://www.blogger.com/profile/17672412851345680625noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-55932559860736676862007-05-23T13:11:00.000+03:002007-05-23T13:11:00.000+03:00Nosyparker mou , λάθος πάρκαρες:) Δεν εννοώ εσένα ...Nosyparker mou , λάθος πάρκαρες:) <BR/>Δεν εννοώ εσένα (εξάλου μιλάω για site και όχι για blog) , ουτε το γνώριζα αυτο που λες, μιλάω για ποιο προσφατο γεγονός και δεν θα θελα να συνεχιστεί η κουβέντα εδω γιατι καλό δεν κάνουμε. <BR/>Θα μπορούσαμε να τα πουμε μεσω μαιλς για να σου εξηγήσω τι εννοούσα αλλα νομίζω οτι δεν χρειάζεται αφού δεν εχει καμία σχέση αυτο που λέω με εσένα ή το μπλοκ σου .Λαμπρινηhttps://www.blogger.com/profile/07995854022849206903noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-16151745671397122342007-05-23T13:00:00.000+03:002007-05-23T13:00:00.000+03:00Θα το καταλάβαινα αν είχα πάρει συνταγή κάποιου άλ...Θα το καταλάβαινα αν είχα πάρει συνταγή κάποιου άλλου μέλους χωρίς να ρωτήσω, αλλά εφόσον την άλλη Αγγελική τη γνωρίζω προσωπικά και μου έδωσε τη συνταγή η ίδια, πού είναι το πρόβλημα; Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω.nosyparkerhttps://www.blogger.com/profile/05485495944758028090noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-16039027530089392182007-05-23T12:58:00.000+03:002007-05-23T12:58:00.000+03:00Η λαμπρινή έγραψε πιο πάνω: "... με την συνταγή μέ...Η λαμπρινή έγραψε πιο πάνω: "... με την συνταγή μέλους μας που βρέθηκε σε άλλο site."<BR/><BR/>Επειδή πριν κάτι μήνες μάλλον δημιουργήθηκε παρεξήγηση (ή μάλλον όποιος έχει τη μύγα μυγιάζεται) να εξηγήσω ότι τη συνταγή που ανέβασα στο Nosy-νοστιμιές (κάτι φαλάφελ αν θυμάμαι καλά) δεν την αντέγραψα από δω, αλλά μου την έδωσε με μέηλ η άλλη Αγγελική. Κι αν ενοχλήθηκε κανείς, όφειλε να μου το πει και όχι να το σχολιάζει σε άλλους.nosyparkerhttps://www.blogger.com/profile/05485495944758028090noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-86088968472881403552007-05-23T09:05:00.000+03:002007-05-23T09:05:00.000+03:00Καλημέρα, Να παραμείνει το chatbox. Με όποιες συνέ...Καλημέρα, <BR/><BR/>Να παραμείνει το chatbox. Με όποιες συνέπειες.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-69651497536213234342007-05-23T08:29:00.000+03:002007-05-23T08:29:00.000+03:00Ας θυμόμαστε όλοι. Φτειάχτηκε μια γωνιά για το κέφ...Ας θυμόμαστε όλοι. Φτειάχτηκε μια γωνιά για το κέφι μας. Τα μουτρωμένα παιδάκια μια-δυό θα βαρεθούν και θα ασχοληθούν με άλλους. Θα υπάρξουν και άλλοι κακόβουλοι πιθανόν. ΟΚ.<BR/>Αν Χουανίτα και Κική έχετε χρόνο να διαθέσετε δεν έχω κανένα πρόβλημα με οποιοδήποτε επιπλέον ελεγχο.<BR/>Αλλά σημειώνω:<BR/>Οπως λέει η Κάλη βαριέμαι το login logout , αλλά δεν έχω πολλές φορές και το χρόνο και συνήθως σχολιάζω σαν μη μέλος.<BR/>Το cbox μια χαρά είναι.<BR/>Οσο για τις συνταγές πάντα αναφερω τις πηγές μου. Αν χρησιμοποιήσει κάποιος κατι δικό μου χωρίς αναφορά; Δεν με νοιάζει.<BR/>Συμπέρασμα: Επειδή υπάρχουν ανόητοι μη φορτωθείτε με επιπλέον λάντζα.Αλλά η απόφαση δική σαςAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-31570144976643558072007-05-23T08:28:00.000+03:002007-05-23T08:28:00.000+03:00Θα συμφωνήσω ότι καμμία συνταγή δεν έγινε με παρθε...Θα συμφωνήσω ότι καμμία συνταγή δεν έγινε με παρθενογέννηση, όπως αναφέρθηκαν οι κοπέλες σε ποιο πάνω σχόλια, κάπου όλοι ή της έχουμε διαβάσει, ή της έχουμε δοκιμάσει ή μας έχουν έρθει κληρονομιά από γιαγιά, μαμά, τόπο καταγωγής κ.λ.π. Οι συνταγές είναι για να εναλλάσσονται από χέρια σε κουζίνες και να γίνονται πράξη και αν είναι καλές να ευφραίνουν καρδίες και είναι κακές να της δοκιμάζει ο κάδος σκουπιδιών (ο δύσμοιρος.<BR/>Η γνώμη μου για τα σχόλια και για το cbox θα πρέπει να είναι ελεύθερα να μην λογοκρίνονται και να υπάρχει αμεσότητα, και ζωντάνια, όπως ήταν και παλιά. Αφήστε τους η αδιαφορία είναι χειροτέρη απο την λογοκρισία, γιατί κοβοντας τους δίνουμε περισσότερη αξία απο αυτή που πραγματικά έχουν.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-79942765070264848502007-05-23T01:47:00.000+03:002007-05-23T01:47:00.000+03:00Ξαναγράφω γιατι βιαστικά τα ειπα πριν.Δεν θέλω να ...Ξαναγράφω γιατι βιαστικά τα ειπα πριν.<BR/>Δεν θέλω να παρεξηγηθώ με το "δικές μου" συνταγές , ουτως ή αλλως αυτες που εχω μεχρι στιγμής προτείνει ειναι απλούστατες και τιποτα το ιδιαίτερο. <BR/>Απλά ότι εχω προτείνει εδώ με πολύ χαρά και αγάπη δεν θα θελα να το δώ αυτούσιο χωρίς την εγκριση μου και αλλου ,διότι: <BR/>α)Καποιους/α τους έχει ενοχλήσει η μικρή παρουσία μου εδώ και στο hungry και είμαι σίγουρη οτι θα τύχω ίδιας μη πω χειρότερης μεταχείρισης με την συνταγή μέλους μας που βρέθηκε σε άλλο site.<BR/>β)Αν οι ίδιες συνταγές βρίσκονται σε αλλα μπλοκ ή site τοτε ποιο το νόημα? Στο τελος ο ενας θα ξεπατικώνει τον αλλον και ειτε λεγετε hungryfor ή Τρεχαγυρευοπουλος το μπλοκ θα ειναι μια απο τα ίδια δηλαδή για μένα βαρετό. <BR/>Για τις συνταγές που τις πήραμε απο τις μαμάδες μας ή της ακούσαμε απο μια γιαγιάκα τοτε αυτη η συνταγή ειναι πλέον "παραδοσιακή" και δεν νομίζω κανεις να θέλει και να διεκδικεί την αποκλειστικότητα. <BR/>Προσωπικά για καμια μου συνταγή δεν διεκδικώ αποκλειστικότητα . "Κλεμμένες" ιδέες ειναι απο δικους μου ανθρώπους ή απο ενα εστιατόριο ή ενα ζαχαροπλαστείο ή απο τις συνταγές που βλέπω εδώ και τις προσαρμόζω στα δικά μου υλικά ..ειπαμε ζαχαρουχο και μορφατ δεν εχουμε !!! χαχαχα :)) <BR/>Αντε γιατι πολυ σοβαρα τα πηρα ολα και αρχισε να με χαλάει! <BR/>Την αγαπη μας για μαγειρική ,την διαθεση μας να μοιραστούμε και να χαρούμε με αλλους ανθρώπους θέλουμε τι στο καλό πια γιατι τοση κακία και δεν μας αφήνουν σε ησυχία? <BR/>Ποιον ενοχλήσαμε και πως?Λαμπρινηhttps://www.blogger.com/profile/07995854022849206903noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-50811430145046312292007-05-22T23:54:00.000+03:002007-05-22T23:54:00.000+03:00Διαβάζοντας τα σχόλια της παρέας, για το πρόβλημα ...Διαβάζοντας τα σχόλια της παρέας, για το πρόβλημα που παρουσιάστηκε, πιστεύω ότι χρειάζεται ψυχραιμία! <BR/>Δεν πρέπει να κλείσουμε την πρόσβαση στα μη μέλη και το chat box καλό θα είναι να παραμείνει! Ότι βοηθά στην επικοινωνία, είναι ωραίο να διατηρείται!<BR/>Για τις συνταγές νομίζω ότι είναι μια ανταλλαγή πληροφορίας και πρέπει να είναι "ανοικτή". Με την ελεύθερη διακίνηση των πληροφοριών αυτών, μάλλον όλοι κερδίζουν! Άλλωστε στις μέρες μας δεν έχει σημασία η ίδια η πληροφορία, αλλά η ικανότητα να την διαχειριστούμε, να την εμπλουτίσουμε και να την συσχετίσουμε. Κακόβουλα σχόλια ίσως γίνονται, αλλά όποιος εκθέτει τις γνώσεις του (και τις απόψεις του) μπορεί να υποστεί κριτική, αντιγραφή, ή ότι άλλο!<BR/>Σχετικά με το copyright των συνταγών δεν το διεκδικώ… Εδώ τις μελέτες μου έχω δει αυτούσιες με ξένες υπογραφές και δεν πληγώθηκα… <BR/>Καταλαβαίνω ότι Κική και η Χουανίτα έχουν αυξημένη ευθύνη και ευαισθησία για το site και προφανώς ότι αποφασίσουν θα το δεχτώ χωρίς δεύτερη συζήτηση!<BR/>Το ύφος και το ήθος του blog είναι τόσο καλά που αξίζει να τα διατηρήσουμε!Αγγελική Νhttps://www.blogger.com/profile/09233399913417050627noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-61357871581020880132007-05-22T22:11:00.000+03:002007-05-22T22:11:00.000+03:00Αν και δεν παρακολούθησα τι διαδραματίστηκε... δια...Αν και δεν παρακολούθησα τι διαδραματίστηκε... διαβάζοντας τα παραπάνω ας πω κι εγώ δυο λόγια...<BR/><BR/>Για τα σχόλια τι να πω? Οι διαχειριστές ξέρουν καλύτερα τι ακριβώς παίζει με τους κακόβουλους και τι έκταση έχει το φαινόμενο. Προσωπικά έχω επιλέξει να αγνοώ τα σχόλια που θεωρώ κακόβουλα, άλλωστε τα άτομα αυτά εκθέτουν τον εαυτό τους τόσο... καλά, που δεν χρειάζονται βοήθεια!<BR/>Θα προτιμούσα να είναι ελεύθερος ο σχολιασμός για όλους αλλά αν θεωρείται ανυπόφορο ας αποφασίσει η πλειοψηφία. (εκτός από την επιπλέον δουλειά που απαιτεί η έγκριση των σχολίων ίσως "κόβει" κάτι και από την αμεσότητα...)<BR/><BR/>Για το ask2use:<BR/>Αν και προσωπικά προτιμώ να αναφέρω τις πηγές μου όταν είναι εφικτό (ακόμα και όταν οι συνταγές δεν μπαίνουν αυτούσιες, επιλέγω να σημειώσω από πού πήρα την ιδέα) δεν με συναρπάζει αυτή η "κοκκινίλα" με τα "υποχρεωτικά" και "δεν επιτρέπεται", που αποπνέει το λογότυπο. Καταλαβαίνω το πνεύμα (διάβασα τα σχετικά) αλλά μάλλον θα προτιμούσα να είναι πιο... παραινετικό και λιγότερο... προστακτικό. Ούτε εμένα με ενοχλεί να χρησιμοποιήσει κάποιος τις φωτό ή τις συνταγές που προτείνω (αποφεύγω το συνταγές "μου"). Τι θα κερδίσει*? Ή, μάλλον, εγώ τι έχω να χάσω? Δεν σκοτίζομαι για τα εύσημα, ποτέ δεν έγραψα συνταγή για να εντυπωσιάσω, απλά μοιράζομαι αυτά που μου αρέσουν. Όπως ποτέ δεν μαγείρεψα για να εντυπωσιάσω τους φίλους μου, μόνο για να τους ευχαριστήσω.<BR/><BR/><I>*το πολύ πολύ να βρεθούν δυο τρεις (υπαρκτοί ή ανύπαρκτοι όπως σωστά έχει πει η Juanita) να πουν μπράβο... τάδε μου τι καταπληκτικές ιδέες "έχεις". Και?</I><BR/><BR/>Συμπερασματικά, πιστεύω ότι οι κακόβουλοι σχολιαστές ούτως ή άλλως ξεβράζονται και οι κακόβουλοι αντιγραφείς αποκαλύπτονται.eliehttps://www.blogger.com/profile/12659277402228691768noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-5128669784500274722007-05-22T21:57:00.000+03:002007-05-22T21:57:00.000+03:00Κατ' αρχάς, η άποψή μου είναι ότι η φαινομενική "ε...Κατ' αρχάς, η άποψή μου είναι ότι η φαινομενική "επίθεση" που δέχθηκε το blog, είναι απλώς προσχηματική. Το πρόβλημα δεν ήταν αυτό καθεαυτό ότι καταχωρήθηκε μία συνταγή χωρίς να έχει λάβει επίσημη έγκριση από τον δημιουργό της, αλλά περισσότερο μία πικρία και μία τάση "εκδίκησης" για γεγονότα προηγούμενων ημερών. Ένα πράγμα, "γιατί δεν με παίζετε?" Αυτό τουλάχιστον πιστεύω εγώ. <BR/>Τώρα, συμφωνώ με τον έλεγχο των σχολίων, τουλάχιστον σε εμάς, τα μη-μέλη. Η παρέα μεγάλωσε και σε λίγο καιρό θα μπαίνουν ακόμα περισσότερα άτομα, τις προθέσεις των οποίων δεν θα γνωρίζουμε. Είναι καλό και χρήσιμο να υπάρχει έλεγχος. Βέβαια, αυτό επιβαρύνει πολύ εσάς, κορίτσια, που φαντάζομαι ότι θα έχετε ένα πλήθος από άλλες δουλειές για να ασχοληθείτε. <BR/>Όσον αφορά την "ιδιοκτησία" των συνταγών, νομίζω πως τα πράγματα είναι σχετικά. Σίγουρα υπάρχουν άνθρωποι που δημιούργησαν εξ' αρχής μία πρωτότυπη και τελείως διαφορετική συνταγή. Όμως στην καθημερινότητά μας είναι λίγα τα παραδείγματα τέτοιων ανθρώπων. Εξάλλου, έχω δει δημοσιευμένη σε βιβλίο, συνταγή που πρώτη φορά (και αρκετά χρόνια πριν την έκδοση του βιβλίου) παρουσιάστηκε στο hungry. Από εκεί και πέρα, τι να πεις...Σε κάθε περίπτωση, είναι καλό να αναγνωρίζεται η προσπάθεια ενός άλλου ανθρώπου και οι στοιχειώδεις κανόνες της ευγένειας ορίζουν ότι πρέπει να αποδίδουμε τα εύσημα εκεί που πρέπει.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-9341982714641644712007-05-22T21:51:00.000+03:002007-05-22T21:51:00.000+03:00Αυτό πιστεύω και εγώ nosyparker, θα δυσκολέψει ίσω...Αυτό πιστεύω και εγώ nosyparker, θα δυσκολέψει ίσως και αποθαρρύνει κάποια άτομα να γράφουν ποστ στο μπλογκ, αφού δε θα ξέρουν την προέλευση της συνταγής που έχουν στα χέρια τους.<BR/>΄Πάντως τα κακόβουλα άτομα είτε έτσι είτε αλλιώς προβλήματα θα δημιουργούν,.Γιατί το πρόβλημα που δημιούργησαν σήμερα, δεν το έκαναν για θέμα ηθική τάξης( γιατί αναφορά στο όνομα έγινε και στο σάιτ) αλλά για την όλη ανακατοσούρα και εξ αιτίας του ask2use.Λία Π.https://www.blogger.com/profile/06549341150971345963noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-39220874179229543042007-05-22T21:40:00.000+03:002007-05-22T21:40:00.000+03:00Προσωπικά θα ήθελα αν κάποιος βρήκε κάποιο γραπτό ...Προσωπικά θα ήθελα αν κάποιος βρήκε κάποιο γραπτό μου στο διαδίκτυο, να αναφέρει ότι το πήρε από εμένα, γιατί για κάποια γραπτά μου (συνταγές, κείμενα ψυχολογίας, κτλ) δαπάνησα αρκετό χρόνο και/ή σκέψη. Τη στιγμή που γράφουμε στο διαδίκτυο και δεν κατοχυρώνουμε πνευματικά δικαιώματα, δεν είναι παράνομο να δανείζονται άλλοι τα γραπτά μας, ωστόσο για λόγους τιμιότητας και διαδικτυακής ηθικής οφείλεται η αναφορά στην πηγή.<BR/><BR/>Σχετικά με τα σχόλια, αυτό θεωρώ ότι είναι θέμα των μοντερέιτορς, γιατί δικό τους ζήτημα είναι το πόσο κόπο είναι διατεθειμένες να κάνουν. Προσωπικά βαριέμαι να κάνω λογκ ιν και άουτ κάθε φορά που είναι να κάνω σχόλιο, αλλά αν η πλειοψηφία το θέλει, φυσικά θα το δεχτώ αγόγγυστα- το δικαίωμα πάει μαζί με το καθήκον, συνύπαρξη χωρίς κοινά συμφωνημένους κανόνες δε λειτουργεί ομαλά.<BR/><BR/>Σχετικά τέλος με το τσάτμποξ, δεν αξίζει να φύγει εξαιτίας ανθρώπων με συναισθηματικές δυσκολίες. Παρόλο που δε συμμετέχω συχνά (και όταν το κάνω, συνήθως τα μηνύματα έρχονται με μεγάλη καθυστέρηση και καταλήγω εκτός θέματος), είναι μια νότα ζωντάνιας και αμεσότητας.<BR/><BR/>Happy blogging λοιπόν και ας θυμόμαστε ότι, όπως ο κόσμος γύρω μας, έτσι και το ίντερνετ, έχει καλές καρδιές, έχει και ανθρώπους με προβλήματα που αξίζουν την ανθρωπιά μας (και συχνά την αδιαφορία μας) και όχι το θυμό μας.Kalliehttps://www.blogger.com/profile/03584174005195552837noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-49102315677844743612007-05-22T21:32:00.000+03:002007-05-22T21:32:00.000+03:00Ναι βρε παιδιά, δεκτόν και κατανοητόν. Καταλαβάινω...Ναι βρε παιδιά, δεκτόν και κατανοητόν. Καταλαβάινω όταν πρόκειται για αντιγραφή από κάποιο άλλο site. Αλλά αν εγώ πχ πάρω μια συνταγή από τη θεία μου, η οποία την έχει αντιγράψει από ένα περιοδικό και δε θυμάται ποιο, και πάρω τη συνταγή και τη βάλω στο μπλογκ μου, ώρες τώρα και να βρω κάνα μπελά!!!nosyparkerhttps://www.blogger.com/profile/05485495944758028090noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-6106556053743251472007-05-22T21:14:00.000+03:002007-05-22T21:14:00.000+03:00Τι σημαίνει η συνταγή είναι δικη μου; Υπάρχει παρθ...Τι σημαίνει η συνταγή είναι δικη μου; Υπάρχει παρθενογέννεση στις συνταγές Ναι, υπάρχει! Κάποιος σίγουρα έφτιαξε για πρώτη φορά ένα γλυκό, ένα φαγητό. Μέσα στα χρόνια όμως πολλές από αυτές οικιοποιούνται, διαμορφώνονται, αλλάζουν. Πολλές από τις συνταγές που έχω, δεν ξέρω καν από που τις έχω γιατί αριθμούν πια πάνω από 20 χρόνια. Το ask2use δεν το βάλαμε για να "φοβίσουμε" κανέναν. Το βάλαμε όπως πολλοί άλλοι bloggers για να σέβεται όποιος μπαίνει εδώ μέσα το περιεχόμενο. Κι αυτό, γιατί τις τελευταίες μέρες βρήκαμε συνταγές που έχουν γράψει μέλη μας σε άλλα sites που σωστά κατά τη γνώμη μου ανέφεραν ότι το είχαμε βάλει εδώ, να κριτικάρονται κακόβουλα και η συνταγή και το μπλογκ μας. Γι αυτό το βάλαμε. Προσωπικά, όσες φορές έχω βάλει συνταγή από το χάνγκρυ ή από αλλού έχω ρωτήσει (Φρουφρού, Ραλλού, Γωγώ) κι αυτό γιατί το hungry είναι ένας "ζωντανός" οργανισμός ακόμα. Έτσι θεωρώ ότι πρέπει να ρωτήσω ή έστω να αναφέρω αυτόν που έδωσε τη συνταγή. Θεωρώ σωστό από σεβασμό και μόνο να αναφέρει κάποιος την πηγή που πήρε τη συνταγή, είτε είναι βιβλίο, είτε μπλογκ, είτε κάτθι άλλο. Όσο για το το τσατ μποξ, όλοι ξέρουμε ποιοι είναι οι κακόβουλοι. Όποιος έχει κότσια ας μιλάει επώνυμα, όχι σαν Kate, Ελένη, ανώνυμος. Κακώς που τόσο καιρό, ενώ γνωρίζαμε αυτή την κατάσταση την αφήσαμε να φτάσει εδώ. Όμως πιστέψτε με, και τότε να είχαμε πάρει μέτρα, τα ίδια γεγονότα θα αντιμετωπίζαμε. Προσωπικά σήμερα έφτασα στο σημείο να πω ότι τα παρατάω από τη συνεχή επίθεση χωρίς σοβαρό λόγο κιόλας. Κουράστηκα να προσπαθούμε να φτιάξουμε κάτι όμορφο και να μας τα χαλάει η κακία και η παραφροσύνη. Θα συνεχίσουμε όμως. Θα συνεχίσουμε γιατί οι περισσότεροι αυτό θέλουμε. Όποιος θέλει, και όποιος μπορεί.kikihttps://www.blogger.com/profile/17672412851345680625noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-73426220605053688322007-05-22T21:01:00.000+03:002007-05-22T21:01:00.000+03:00Συμφωνώ σε ολα ...μάλλον ! Δεν εχω καταλάβει καλά ...Συμφωνώ σε ολα ...μάλλον ! <BR/>Δεν εχω καταλάβει καλά τι γίνεται και τι έγινε το μεσημέρι .<BR/>Ειδα προσεχτικά τι ειπε η Λία και απο την μία συμφωνώ αλλα απο την αλλη όχι. <BR/>Προσωπικά τις συνταγές που προτείνω εδω είναι κατα καποιον τρόπο "δικές μου". Μπορεί ως βάση να εχουν 100 γνωστές συνταγές αλλά το αποτέλεσμα εχει την δική μου πινελιά μεσα και δεν εννοω φυσικά να βάλω 3 σταγόνες λάδι σε μια συνταγή παραπάνω και να την οικιοποιειθώ ! <BR/>Σήμερα ή αυριο θα βαλω συνταγές κοκταιλ (δεν ξερω πως λεγονται) φυσικά δεν ειναι δικές μου και θα πω που τις δοκίμασα και που τις είδα και ποσο τους εβγαλα τα ματια φυσικα ! χαχα <BR/>Θα με πείραζε να δω συνταγή μου αλλού χωρίς να με ενημερώσουν γιατί εγω την στελνω ΕΔΩ και ΕΔΩ θελω να ειναι . <BR/>Αφού ο καθένας εχει προσβαση να δει μια συνταγή εδω , ποιος ο λόγος να την βάλει στο μπλοκ ή στο σαιτ του χωρίς να ενημερώσει?<BR/>Τωρα για τα υπόλοιπα , που δεν ξέρω τι έγινε , ειμαι σύμφωνη γιατί δυστυχώς δεν μπορουμε πάντα να βασιζόμαστε στην καλή προθεση του άλλου και οτι μπαινει σε ενα μπλοκ ή σαιτ απλα για να περάσει ευχαριστα και να δει ωραιες συνταγές .Λαμπρινηhttps://www.blogger.com/profile/07995854022849206903noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-23762963907500134752007-05-22T20:47:00.000+03:002007-05-22T20:47:00.000+03:00Οσο για την αντιγραφή συνταγών, πολλές από τις συν...Οσο για την αντιγραφή συνταγών, πολλές από τις συνταγές είναι απλή καταγραφή παλαιότερων για διάσωση και μετάδοσή τους, άλλες είναι παραλλαγές, κι αλλες νέες δημιουργίες.<BR/>Σε κάθε περίπτωση αν ο δημιουργός τους ήθελε να τις κρατήσει για τον εαυτό του δεν θα τις δημοσίευε καν. Είναι βέβαια σωστό να αναφέρουμε την πηγή από σεβασμό στον δημιουργό.<BR/>Για τον ίδιο λόγο θέλουμε να γίνεται αναφορά σε μας για τις δικές μας ως αναγνώριση της ιδέας μας και όχι γιατί έχουμε κάτι να κερδίσουμε.<BR/>Ούτε "πρωτιά" υπάρχει, γιατί κάτι που σκέφτομαι εγώ αυτή τη στιγμή, μπορεί να το σκέφτεται και κάποιος άλλος σε κάποιο άλλο μέρος του κόσμου.Αρχοντίαhttps://www.blogger.com/profile/03208360000556189792noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-38340045831210983642007-05-22T20:43:00.001+03:002007-05-22T20:43:00.001+03:00Όλοι που γράφουμε στα μπλογκ, (αυτό εχω παρατηρήσε...Όλοι που γράφουμε στα μπλογκ, (αυτό εχω παρατηρήσει κάνοντας βόλτα στη μαγειρογειτονιά) γράφουμε με αγάπη και μας αρέσει που μοιραζόμαστε τα μικρά και μεγάλα μας πονήματα με άλλους και κυριώς με τα νεότερα παιδιά που τώρα δημιουργούν οικογένεια και υποχρεώσεις και μπαίνουν στην κουζίνα. Δεν έχει τύχει να δω να παραπονεθεί κανείς ότι του πήραν "συνταγή του" και τη δημοσίευσαν αλλού.(έχει γίνει; δεν ξέρω). Η μαγειρική είναι λαβύρινθος δεν έχει αρχή και τέλος. Γιατί να έχει αστυφύλακα;<BR/>Τα κακόβουλα άτομα θα δημιουργούν έτσι και αλλιώςΛία Π.https://www.blogger.com/profile/06549341150971345963noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-83165378656820493472007-05-22T20:43:00.000+03:002007-05-22T20:43:00.000+03:00Εγώ είμαι καινούριο μέλος και δεν ξέρω τί ακριβώς ...Εγώ είμαι καινούριο μέλος και δεν ξέρω τί ακριβώς συμβαίνει, αλλά φαντάζομαι κάτι ανάλογο με το forum του hungry. Θα πρότεινα όπως είναι τώρα, δηλαδή comments moderation στα μη μέλη, και να παραμείνει το cbox.Αρχοντίαhttps://www.blogger.com/profile/03208360000556189792noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-55319473414619737752007-05-22T20:12:00.000+03:002007-05-22T20:12:00.000+03:00Και επειδή μπορεί να μην έχετε προλάβει να διαβάσε...Και επειδή μπορεί να μην έχετε προλάβει να διαβάσετε τί ακριβώς είναι το ask2use, σας δίνω το link καθώς και ένα απόσπασμα:<BR/><BR/>http://www.ask2use.com/<BR/>Σκοπός του ask2use δεν είναι η νομική κατοχύρωση του δημιουργού, όσο η αποφυγή παρεξηγήσεων. Βασίζεται στην καλή θέληση των ενδιαφερoμένων να σεβαστούν τις διαθέσεις του δημιουργού, και να πράξουν αναλόγως.<BR/>Τα ask2use εικονίδια δεν μπορούν να προστατέψουν κανέναν (νομικά) απο το να αντιγραφεί το κείμενό του. Απλώς, υπάρχουν ως ενιαίος ορισμός διάθεσης, και ως τέτοιος δεν προφυλάσσει απο τους κακούς δημιουργούς (που αλλάζουν συχνά τις απαιτήσεις τους) ή τους κακούς ενδιαφερόμενους (που αδιαφορούν για τις διαθέσεις του δημιουργού).Juanita La Quejicahttps://www.blogger.com/profile/04004611633571697463noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-31135272694034659662007-05-22T20:08:00.000+03:002007-05-22T20:08:00.000+03:00Τα μέλη μας συνήθως nosyparker όπως θα δεις και εσ...Τα μέλη μας συνήθως nosyparker όπως θα δεις και εσύ, όταν παίρνουν αυτούσια την συνταγή αναφέρουν την πηγή (πχ. το γλυκό του Παρλιάρου, της φρουφρου από το hungry κλπ). Και θα έπρεπε να γίνεται από όλους συστηματικά, οπότε είναι μια καλή ευκαιρία να το επισημάνουμε εδώ.<BR/>Όταν γίνεται πλήρες copypaste εκεί πιστεύω (όπως και κάνω προσωπικά) ότι πρέπει να αναφέρεται η πηγή, ακόμα περισσότερο όταν είναι ιντερνετική, δηλαδή κάποιο site ή blog, αλλά και όχι μόνο.<BR/>Και ούτως ή άλλως, αυτό το σήμα αποτελεί παραίνεση, αν μπείτε και διαβάσετε προσεκτικά τί ακριβώς λέει, θα το αντιληφθείτε.Juanita La Quejicahttps://www.blogger.com/profile/04004611633571697463noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-91006523717562055282007-05-22T19:45:00.000+03:002007-05-22T19:45:00.000+03:00π.χ. αν δω μια συνταγή μου κάπου αλλού γραμμένη χω...π.χ. αν δω μια συνταγή μου κάπου αλλού γραμμένη χωρίς να αναφέρεται η πηγή, πώς μπορώ να διαμαρτυρηθώ για copyright αφού κι εγώ από κάποιον άλλον την έχω πάρει;nosyparkerhttps://www.blogger.com/profile/05485495944758028090noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-60445074651378057632007-05-22T19:44:00.000+03:002007-05-22T19:44:00.000+03:00Θα συμφωνήσω με τη Λία. Οι συνταγές είναι για να μ...Θα συμφωνήσω με τη Λία. Οι συνταγές είναι για να μεταδίδονται, όπως γινότανε παλιά, στόμα με στόμα, που την έγραφες σ΄ένα χαρτί και την έδινες και σ' άλλες να τη δοκιμάσουν. Ποια πηγή να αναφέρεται; Αφού και τα μέλη που γράφουν εδώ από κάπου αλλού την έχουν πάρει.nosyparkerhttps://www.blogger.com/profile/05485495944758028090noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-22162740593293738842007-05-22T19:13:00.000+03:002007-05-22T19:13:00.000+03:00Νένα, πατάς refresh στο chat box; Γιατί σου απάντη...Νένα, πατάς refresh στο chat box; Γιατί σου απάντησα, αλλά δεν ξέρω αν το είδες.Juanita La Quejicahttps://www.blogger.com/profile/04004611633571697463noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-25877726917647365862007-05-22T19:08:00.000+03:002007-05-22T19:08:00.000+03:00Συμφωνώ με την αρχική σας σκέψη.΄Ετσι κι αλλιώς τα...Συμφωνώ με την αρχική σας σκέψη.΄Ετσι κι αλλιώς τα σχόλια των μελών μπαίνουν. Απ την άλλη δεν θέλω να κλείσει το λιγοστό chat που γίνεται, μολονότι ατυχώς σχεδόν ποτέ δεν πήρα απάντηση όταν έγραψα. Πάντοτε κι από την καλή εποχή του hungry, οπόταν υπήρχε κακόβουλο σχόλιο δεν απαντούσαμε. Μια φορά έσκασα απ την πρόκληση και κανείς δεν κατάλαβε τι ακριβώς εννοούσα. Οπότε σταματώ οποιοδήποτε σχολιασμό σε προσωπικότητες.Nenahttps://www.blogger.com/profile/16438137353823170271noreply@blogger.com