tag:blogger.com,1999:blog-35543344.post8374314111663339879..comments2023-10-20T19:26:20.901+03:00Comments on HFL: Hungry, cod(e) Μπακαλιάρος και σχετικό αλίευμα!Hungry For Lifehttp://www.blogger.com/profile/12419280695853659723noreply@blogger.comBlogger8125tag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-64147629262145417202007-03-21T10:00:00.000+02:002007-03-21T10:00:00.000+02:00Με το γάλα τον κάνουν πολύ στις άλλες μεσογειακές ...Με το γάλα τον κάνουν πολύ στις άλλες μεσογειακές χώρες. Και με σταφίδες και ξηροκάρπια. Αχ!Juanita La Quejicahttps://www.blogger.com/profile/04004611633571697463noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-86408487225300690452007-03-21T07:57:00.000+02:002007-03-21T07:57:00.000+02:00Κάποιοι φίλοι μας Ιρλανδοί, στη νηστεία, νηστεύουν...Κάποιοι φίλοι μας Ιρλανδοί, στη νηστεία, νηστεύουν αυτό στο οποίο έχουν μεγάλη αδυναμία. Συγκεκριμένα αυτή τη σοκολάτα κι αυτός το ποτό.50 μέρες; 50. Τώρα τι ακριβώς είναι νηστίσιμο και τι το κάνει νηστίσιμο κι εγώ δεν ξέρω.Ο άντρας μου μικρός πήγαινε στη Μυτιλήνη σε θείο τα καλοκαίρια.Παπάς ο θείος.Πρωί πρωί την Κυριακή,τούστρωνε τραπέζι με βούτυρα,τυρί καλό και τον έβαζε να τρώει.Είπε κι ο δικός μου μα...θα κοινωνήσω κι ο θείος-παπάς του απάντησε:Οταν βγαίνει στην Ωραία Πύλη ο παπάς λέει "όσοι πιστοι...<BR/>"δεν λέει "όσοι νηστέψατε"!!!<BR/><BR/>Ναί ναι, η αλιάδα το θέλει το ζουμάκι του μπακαλιάρου και δεν είμαι απ τα επτάνησα.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-19837798567705671742007-03-21T00:12:00.000+02:002007-03-21T00:12:00.000+02:00Αγγελική, ζουμί από το ψάρι βάζαμε κι εμείς πάντα ...Αγγελική, ζουμί από το ψάρι βάζαμε κι εμείς πάντα στην αλιάδα. Αυτο το θεωρούσα δεδομένο! Λες κι εμείς να το κάναμε λόγω της ζακυνθινής γιαγιάς και παππού;<BR/>Γενικά θεωρείτει νηστίσιμο ότι δεν έχει αίμα, πχ τα μαλάκια. Τώρα κάτι εξαιρέσεις του στυλ ναι στις ελιές, όχι στο λάδι, δεν ξέρω λεπτομέρειες...Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-54141797673748871852007-03-20T23:59:00.000+02:002007-03-20T23:59:00.000+02:00Για το μπακαλιάρο έχω να πω ότι του ταιριάζει πολύ...Για το μπακαλιάρο έχω να πω ότι του ταιριάζει πολύ το <B>γάλα</B> (πράγμα που δεν ξέρουμε παραδοσιακά). <BR/><BR/>Δεν είναι νηστήσιμος έτσι, αλλά δείτε μια πολύ καλή συνταγή εδώ : <BR/>http://www.hungry.gr/getcomm.asp?table=comments&id=13588<BR/><BR/>(Αλήθεια γιατί ΔΕΝ είναι νηστήσιμος; Με ποια κριτήρια είναι κάτι νηστήστιμο ή όχι; Βλέπω πολύ παράξενα "επιτρέπεται" και "απαγορεύεται" - τέλος πάντων!) <BR/><BR/>Για την παραδοσιακή σκορδαλιά (την αλιάδα με την πατάτα εννοώ) έχω να πω ότι γίνεται πολύ καλύτερη αν της βάλουμε και λίγο ζουμί από βρασμένο μπακαλιάρο -έτσι έφτιαχνε τη φημισμένη (ναι!!!) αλιάδα της η Ζακυνθινιά γιαγιά μου, η Αγγέλικα.άλλη Αγγελικήhttps://www.blogger.com/profile/08718198466227846156noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-87280731262225807082007-03-20T16:58:00.000+02:002007-03-20T16:58:00.000+02:00πάλι θα ψηφίσω τη παραδοσιακή, as usual :)gianni,κ...πάλι θα ψηφίσω τη παραδοσιακή, as usual :)<BR/>gianni,καλή ιδέα..witchofdaffodilshttps://www.blogger.com/profile/17297293224639044497noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-61148752568771649922007-03-20T16:55:00.000+02:002007-03-20T16:55:00.000+02:00Πολύ βολικά Gianni! Aπό πάσης απόψεως συμφέρει.Πολύ βολικά Gianni! Aπό πάσης απόψεως συμφέρει.Katerina ante portashttps://www.blogger.com/profile/01001977560118907920noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-82929748242031905562007-03-20T15:17:00.001+02:002007-03-20T15:17:00.001+02:00Μιας και θα κουβεντιάζουμε αυτές τις ημέρες για βα...Μιας και θα κουβεντιάζουμε αυτές τις ημέρες για βακαλάο.<BR/>Εγώ αγοράζω συχνά παστό βακαλάο, το ξαλμυρίζω αφού τον κόψω και μετά βάζω τα κομμάτια στην κατάψυξη.<BR/>Έτσι κάθε φορά ξεπαγώνω την ποσότητα που θέλω. <BR/>Εύκολος τρόπος να υπάρχει πάντα διθέσιμος βακαλάος.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35543344.post-61950634273217084602007-03-20T15:17:00.000+02:002007-03-20T15:17:00.000+02:00Μιας και θα κουβεντιάζουμε αυτές τις ημέρες για βα...Μιας και θα κουβεντιάζουμε αυτές τις ημέρες για βακαλάο.<BR/>Εγώ αγοράζω συχνά παστό βακαλάο, το ξαλμυρίζω αφού τον κόψω και μετά βάζω τα κομμάτια στην κατάψυξη.<BR/>Έτσι κάθε φορά ξεπαγώνω την ποσότητα που θέλω. <BR/>Εύκολος τρόπος να υπάρχει πάντα διθέσιμος βακαλάος.Anonymousnoreply@blogger.com