Υλικά8 πίτες
1 kg κοτόπουλο φιλέτο
αλάτι
ρίγανη
1/2 χυμό λεμονιού
Γέμιση πίτας
3-4 φύλλα μαρουλιού
3 ντομάτες κομμένες σε μισοφέγγαρα
Σως light
1 γιαούρτι 0% ή 2%
2 κ.σ. μουστάρδα
1 κ.γλ. ηλιέλαιο
ΕκτέλεσηΚόβουμε το κοτόπουλο μπουκίτσες και το βάζουμε στη γκριλιέρα ή στο τεφάλ το οποίο έχουμε αλείψει με λάδι. Μόλις κάψει ρίχνουμε τις μπουκιές κοτόπουλου, αλατίζουμε και ρίχνουμε τη ρίγανη. Μόλις ροδοκοκκινήσει από όλες τις πλευρές σβήνουμε με το λεμόνι. Στην αρχή φροντίζουμε να έχουμε δυνατή φωτιά για να πάρει χρώμα και μετά χαμηλώνουμε για να παραμείνει μαλακό.Στο μεταξύ αλείφουμε τις πίτες με ελάχιστο λάδι ή βούτυρο (το μπεσέλ είναι μια χαρά και είναι ιδανικό για χαμηλά λιπαρά κλπ) και ψήνουμε στην τοστιέρα. (Προσέξτε μην παραψηθούν γιατί δε θα είναι πια τόσο εύκαμπτες ώστε να τις τυλιξετε αφού βάλετε τη γέμιση)
Για να φτιάξουμε τη σως απλά ανακατεύουμε τα παραπάνω υλικά κι αν θέλουμε βάζουμε λίγο αλατάκι. Αν δε μας ενδιαφέρει το light του πράγματος, μπορούμε να αντικαταστήσουμε το γιαούρτι με μαγιονέζα.
Αφού ψήσουμε τις πίτες μας τις γεμίζουμε με τα παραπάνω υλικά παραλείποντας ότι δε θέλουμε ή προσθέτοντας ότι μας αρέσει π.χ πατατούλες. Τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο ή λαδόχαρτο. Καλύτερα το πρώτο για να μαζεύει και τη σαλτσούλα που τυχόν τρέξει και να μην λερωθείτε.** Για σπιτικές πίτες ή και παραλλαγή με γύρο δείτε εδώ
http://hungryforhungry.blogspot.com/2007/02/blog-post_8427.html
Καθόλου κακό!!! Αλλά αυτή τη ντομάτα, τι τη θέλατε καλέ; Χιχι!!!
ReplyDeleteΩραίο και ευκολάκι!!!
Τρελοτουρίστρια
Α όλα κι όλα εγώ χωρίς ντομάτα δεν..αν έβγαζα κάτι άντε να ήταν το μαρούλι χιχι. Να το δοκιμάσεις κι εύκολο και γρήγορο και νόστιμο.(την ντομάτα βγάλτη στην άκρη). Καλημέρα!
ReplyDeleteΤέλειο το σουβλάκι, θα μπορούσα να τρώω τέτοια κάθε μέρα! Χωρίς μαρούλι για μένα παρακαλώ...Ωραίες φωτό!
ReplyDeleteΕυχαριστώ Betty, στο ετοιμάσα χωρίς μαρουλάκι εσένα, κόπιασε! :)
ReplyDeleteΠολύ νόστιμο και η σως light ότι πρέπει!
ReplyDeleteΕγώ θα πάρω τα 2 κομμάτια της φωτογραφίας και στη σως μου θα βάλω και λίγο σκορδάκι να θυμίζει τζατζίκι εντάξει?
ReplyDeleteΑν ποτέ κάνετε τραπέζι στην Αχτίδα μου κάντε της κάτι τέτοιο και θα σας λατρέψει πιστέψτε με!
ReplyDeleteΕλισάβετ...μαζί Μα τι υπέροχο που είναι Ρενάκι!!!!
ReplyDeleteΔεσμεύομαι για αρνίσιο μυρωδάτο με κύμινο και κανέλλα, όπως το απόλαυσα στην Αιγυπτιακή αγορά στην Πόλη την περασμένη βδομάδα.