
Καλό φθινόπωρο σε όλους. Τι λέτε φτιάχνουμε κουλουράκια? Γρήγορα κι εύκολα.
Υλικά
1 ποτήρι κρασί λευκό,
1 ποτήρι σπορέλαιο
φαρινα οσο παρει,
2 σακουλακια σουσάμι και μαυροκούκι καβουρδισμένα
αλάτι
1/2 κοφτό πολύ κουταλακι σόδα
1 αυγό για άλειμα
Εκτέλεση
Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε απαλά χωρίς να ζυμώσουμε.
Πλάθουμε στο σχήμα που θέλουμε, αλείφουμε με το αυγό διαλυμένο σε λίγο νερό και πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να χρυσίσουν.
1 ποτήρι σπορέλαιο
φαρινα οσο παρει,
2 σακουλακια σουσάμι και μαυροκούκι καβουρδισμένα
αλάτι
1/2 κοφτό πολύ κουταλακι σόδα
1 αυγό για άλειμα
Εκτέλεση
Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε απαλά χωρίς να ζυμώσουμε.
Πλάθουμε στο σχήμα που θέλουμε, αλείφουμε με το αυγό διαλυμένο σε λίγο νερό και πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να χρυσίσουν.
χτυπισες φλεβα!!!!
ReplyDeleteμπραβο για την ομορφη, και ευκολη συνταγη που μας χαρισες. αληθεια ποσα κομματια κανει,στο περιπου???
Χαίρομαι που σου άρεσε Ελευθερία. Να τα δοκιμάσεις είναι πολύ νόστιμα και ειδικά στα πιτσιρίκια αρέσουν πολύ. Υπολόγιζε γύρω στα 30 κομμάτια, ανάλογα βέβαια και με το μέγεθος που θα τα πλάσεις.
ReplyDeleteΠολύ ωραία τα κουλουράκια αυτά! Εγώ τα κάνω και γλυκά με ζάχαρη! Και μπορούμε να τα αρωματίσουμε με ότι θέλουμε! Το αλεύρι πρέπει όμως να είναι αυτό που φουσκώνει μόνο του, ακόμα και αν βάλουμε σόδα ή μπεϊκιν πάουντερ.
ReplyDeleteMMM....νοστιμια!...μου αρεσει που εχουν χοντρο αλατι απο πανω...
ReplyDeleteμέσα στο μυαλό μου είσαι! έλεγα κι εγώ αυτές τις μέρες να φτιάξω κάτι εύκολα κουλουράκια - τα δικά μου είναι με τυριά...
ReplyDeleteαλλά και τα δικά σου σούπερ φαίνονται - και το σχήμα τους τέλειο~!
Chefkang ίδια υλικά μόνο προσθέτεις ζάχαρη? Για πες μας σε τι ποσότητα?
ReplyDeleteCook το χοντρό αλάτι τους δίνει απίστευτη νοστιμιά. Μπορούμε να τα φτιάξουμε και σε πολύ μικρά συνοδεύουν τέλεια το ποτάκι μας.
ReplyDeleteΒetty να τα δοκιμάσεις θα σου αρέσουν. Σύντομα θα βάλω και κάποια άλλα καλαμποκιού. Εξίσου υπέροχα. Αλλά κι αυτά με τα τυριά θα είναι τέλεια! Σε ευχαριστώ.
ReplyDeleteΤσαταλάκια τα λέγανε στην Πόλη! Ευχαριστώ για τη συνταγή!
ReplyDeleteMoloch, τσαταλάκια ε? Δε το ήξερα σε ευχαριστώ :)
ReplyDeleteΚαλώς ανταμώνουμε και πάλι!!!
ReplyDeleteΑυτό το όσο πάρει...αλεύρι τι σημαίνει άραγε? Ευχαριστώ πολύ
Claire, καλώς ανταμώσαμε! Υπολόγιζε στο μισό κιλό το αλευράκι. Καλή επιτυχία αν τα φτιάξεις.
ReplyDeleteΡένα, για γλυκά κουλουράκια εγώ βάζω ίδιες ποσότητες από ζάχαρη, λάδι και κρασί, π.χ. 1 φλιτζάνι ζάχαρη, 1 φλιτζάνι λάδι, 1 φλιτζάνι κρασί (ή και άλλο αλκοολούχο ποτό, όπως μπράντυ) τα χτυπάω καλά στο μπλέντερ για να διαλυθεί η ζάχαρη και μετά ρίχνω αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, όσο πάρει! Γίνονται αφράτα και πολύ νόστιμα!
ReplyDeleteΈγραψες με τη συνταγή σου !!! Θα τα φτιάξω για τη μικρή μου κόρη που προτιμάει τα αλμυρά από τα γλυκά μπισκοτάκια. Η ζύμη πρέπει να είναι αφράτη ή σφιχτή? Το αλεύρι πρέπει να είναι από αυτό που φουσκώνει μόνο του?
ReplyDeleteeleftheria, η ζύμη είναι αφράτη όχι σφιχτή. Το αλεύρι ναι είναι αυτό που φουσκώνει μόνο του.
ReplyDelete