
Η Νηστεία τέχνας κατεργάζεται και τερψιλαρύγγια παραθέτει. Δεν είναι απαραίτητος ο κιμάς για να φτιάξει κανείς κεφτέδες. Ο ταραμάς, η μελιτζάνα, ο αρακάς, η πατάτα ακόμα και το μπαγιάτικο ψωμί αρκούν ως υποκατάστατο. Εδώ η βάση είναι κολοκύθι.
-Κολοκύθια! θα πείτε..
-Ναί και κόκκινα:
-800 γρμ. κόκκινο κολοκύθι τριμμένο και στιμμένο
2 κρεμμύδια τριμμένα
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
2 φλ. αλεύρι
δυόσμο-μάραθο ή άνηθο κατά βούληση, λίγη ρίγανη
αλάτι, πιπέρι, κύμινο σκόνη
-Αφήνουμε τα υλικά μας στο ψυγείο να δέσουν τα αρώματα από μια ώρα ως ένα βράδυ.
-Ανακατεύουμε σε μπώλ αλεύρι με σπόρους μαυροκούκι
-Με δυο κουτάλια παίρνουμε απο το μίγμα το κυλάμε στο αλεύρι και το πατάμε σε ένα πχ ταψάκι, πιάτο κλπ όσο λεπτότερη πιτούλα μπορούμε.
-Τηγανίζουμε, αφήνοντας αρκετά τη μια πλευρά, χωρίς να καεί βέβαια,ώστε να έχουμε στέρεη βάση. Μετά γυρίζοντας από την άλλη και επιδιώκουμε πιέζοντας με πειρούνι να τηγανιστεί καλά και μέσα.
Κολοκυθοκεφτέδες νηστίσιμοι! Υπέροχοι! Με τέτοια καλούδια, η νηστεία ποτέ δεν μου φάνηκε εξαντλητική! Την καλημέρα μου!
ReplyDeleteΚόκκινο κολοκύθι που βρίσκουμε; Είναι η κολοκύθα; Συγγνώμη για την άγνοια!
ReplyDeleteΚαλημέρα Σοφία Ζ. Βρήκα στον μανάβη της γειτονιάς αλλά και στη Λαϊκή. Είναι η κόκκινη κολοκύθα πράγματι, την οποία δίνουν και με το κομμάτι πλέον. Δεν χρειάζεται δηλαδή να πάρεις όλη την κολοκύθα.
ReplyDeleteΜου αρέσουν πολύ όλα τα είδη από αυτά τα κεφτεδάκια με κόκκινη κολοκύθα όμως δεν έχω δοκιμάσει. Ότι πρέπει για τη νηστεία.
ReplyDeleteΜε κόκκινη κολοκύθα δεν τα ήξερα ούτε εγώ! Ευκαιρία για κάτι διαφορετικό!
ReplyDelete