... γεμιστά για σήμερα. Ίσως όχι τόσο καλοκαιρινά λόγω σπανακιού. Συμπαθητικό πάντως μεζεδάκι για πρόχειρο μπουφέ.
Υλικά
αυγά βραστά
σπανάκι
φρέσκα κρεμμυδάκια (προαιρετικά)
άνιθος (προαιρετικά)
κόλιανδρος (προαιρετικά)
πιπεριά φλωρίνης
κουκουνάρια
Εκτέλεση
Κόβουμε λίγο από το κάτω μέρος των αυγών για να σταθεροποιηθούν στην πιατέλλα μας.
Ανοίγουμε καπάκι και βγάζουμε τον κρόκο (να είναι γύρω στα 10΄βρασμένα).
Σωτάρουμε το σπανάκι με τα κρεμμυδάκια και τον άνιθο με λίγο λάδι, προσθέτουμε μυριστικά κατά βούληση αν και καλό είναι να μην το βαρύνουμε και μπλέξουμε τις γεύσεις, αλατοπίπερο και κόλιανδρο είναι αρκετά. Σβήνουμε με λευκό κρασί και αφήνουμε να μαλακώσει.
Σωτάρουμε αν θέλουμε λίγο πιπεριά φλωρίνης ή χρησιμοποιούμε έτοιμη σε γιάλινο βάζο.
Αν θέλουμε, "σκουραίνουμε" και τα κουκουνάρια σε αντικολλητικό σκεύος, χωρίς λάδι.
Ανακατεύουμε -αφού κρυώσει- το σπανάκι με τον κρόκο και γεμίζουμε τα αυγά.
Αν χρησιμοποιήσουμε την πιπεριά, κόβουμε σε λεπτές λωρίδες και στολίζουμε και τέλος ρίχνουμε τα κουκουνάρια.
ΥΓ. Μιας και έκανε την αρχή με γεμιστά η Κική, είπα να το συνεχίσουμε...
Thursday, June 28, 2007
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
7 comments:
Πω-πω... σαν εργόχειρο μου φαίνεται τούτη η συνταγή με την ζέστη Juanita μου. Αλλά διαβάζεται νόστιμότατα.
κι αυτό, αν ποτέ το φάω από τα χεράκια σας θα'ναι :)
Αν υποψιαστώ ότι θα συνεχίσουμε με ...γεμίσματα....θα πεθάααααανωωωω
A, τι ωραία. Συνεχίζουμε με γεμιστά. Πολύ μου αρέσει.
Γεμιστο αυγουλακι με σπανάκι ε? Ωραιο:))
Καλα ικανη σε εχω σημερα να κανεις και πιτα ..γεμιστή...με φυλλο απο τα χεράκια σου . Μονο το διαβασμα να αποφυγεις και ολα θα τα κανεις !!!!!
Λαμπρινη σε βρίσκω άδικη. Απ' το πρωί δεν έχει σηκώσει κεφάλι η κοπέλα απ' τα βιβλία, παρά για να μας δώσει συνταγούλα.
ΧΑΧΑ!
Post a Comment