Friday, October 26, 2007

Μπακαλιάρος με κάπαρη & άνιθο

Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή, αλλά κυρίως νόστιμη, για τα κάπως άνοστα κατεψυγμένα φιλέτα μπακαλιάρου.

Υλικά για 2 άτομα
2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

3-4 πατατούλες μέτριες κομμένες σε ροδέλες
2 καρότα επίσης κομμένα σε ροδέλες
1 πακέτο φιλέτα μπακαλιάρου
1 μέτριο ματσάκι άνιθο ψιλοκομμένο
2 κουταλιές σούπας κάπαρη (ξεπλυμένη από την άλμη της)

1 σφινάκι λικέρ μαστίχας
αλάτι, πιπέρι
χυμό από ένα λεμόνι
1 κουταλιά σούπας κορν φλάουρ
και ελαιόλαδο

Σε βαθύ τηγάνι ρίχνετε ελαιόλαδο και σοτάρετε το σκόρδο. Οταν έχει πάρει λίγο χρώμα και αρχίσει να μυρίζει, στρώνετε τις πατάτες στον πάτο, από πάνω τις ροδόλες του καρότου και λίγο νεράκι κι’ αφήνετε να μαλακώσουν, για ένα τέταρτο περίπου. Αμέσως μετά στρώνετε από πάνω τα φιλέτα του μπακαλιάρου, ρίχνετε αλατάκι και πιπεράκι καθώς και το σφινάκι της μαστίχας. Αφήνετε να βράσουν για 7-8 λεπτά και στην συνέχεια ρίχνετε τον άνιθο και την κάπαρη, τον χυμό του λεμονιού στον οποίο έχετε προσθέσει λίγο νεράκι ενώ έχετε μέσα σ’ αυτό, αραιώσει το κορν φλάουρ.
Ρίχνετε λίγο φρέσκο λαδάκι από πάνω και αφήνετε για 5 λεπτάκια (το πολύ) μέχρι να δέσει η σαλτσούλα κουνώντας ελαφρά το τηγάνι.

9 comments:

Anonymous said...

Σφηνάκι μαστίχας ? Πολύ πρωτότυπο και μυρωδάτο ακούγετε Πηνελοπάκι :))

Να περάσετε ένα όμορφο Σαββατοκύριακο και να μου φιλήσεις το μπεμπουλινάκι στις πατουσίτσες :)))

Juanita La Quejica said...

Το 'τσουξε ο μπακαλιάρος το λικεράκι!
Πολύ την εκτίμησα αυτήν την πινελιά Λόπε, όπως και η Λαμπρινή.

ΕΛΕΝΑ said...

Επίσης εκτίμησα την μυρωδάτη πινελιά:)))
"Ακούγεται" έντονα η μαστιχούλα στο τελικό αποτέλεσμα???

Penelope said...

Κόρες μου, η μαστίχα δένει πολύ καλά με το άρωμα του άνηθου κι' αν θέλετε και πιο αρωματική πινελιά, ρίξετε και μερικά σποράκια γλυκάνισου. Το έχω κάνει σε άλλη παραλλαγή με ξαλμυρισμένο μπακαλιάρο, χωρίς τις πατάτες, αλλά με μπόλικα καρότα και πολύχρωμες πιπεριές και το αποτέλεσμα ήταν πραγματικά πολύ ωραίο.

Λαμπρινή, οι πατουσίτσες φιλήθηκαν δεόντως και σήμερα, με μια επιπλέον δόση - την δικιά σου.

Nena said...

Τ έ λ ε ι α συνταγή! Θα δοκιμάσει και κάτι καινούργιο ο ψαροφάγος καλός μου κι εγώ βολεύτηκα με την ευκολία της και τις μοσχομυρωδιές της. Μπράβο σου Λόπε και σ ευχαριστούμε (η οικογένεια όλη δηλαδή).

Penelope said...

Παρακαλώ...παρακαλώ Νένα μας. Ελπίζω να σας αρέσει και το τελικό αποτέλεσμα.

Anonymous said...

Οντως πολυ νόστιμο και με φιλέτο πέρκας που έτυχε να έχω....ευχαριστώ και πάλι για τα καλούδια που τιμώ δεόντως

Penelope said...

Clairedelune, χαίρομαι που σας άρεσε τούτη η συνταγούλα.

kiki said...

Με μαστίχα ε; Μμμμμ μυρωδιές...Και κάπαρη...μιαμ!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...