Υλικά :
1 φλυτζάνι σιμιγδάλι χοντρό
1 φλυτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
1/2 φλιτζάνι καλαμποκέλαιο
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
3 μήλα
3 αυγά
1 κουταλιά μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιες ή λίγες σταγόνες άρωμα βανίλιας
Σιρόπι :
3/4 κούπας ζάχαρη
1 κούπα νερό
1 φλούδα λεμονιού
Φτιάχνουμε :
Καθαρίζουμε τα μήλα μας και τα κόβουμε σε μικρά κομματάκια. Τα ραντίζουμε με χυμό λεμονιού να μην μας μαυρίσουν μέχρι να τα χρησιμοποιήσουμε. Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να "ασπρίσουν" και να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το καλαμποκέλαιο , τα ανακατεμένα σιμιγδάλια με το μπεικιν , το άρωμα βανίλιας και αναμιγνύουμε καλά. Τέλος προσθέτουμε τα μήλα και τα ανακατεύουμε απαλά στην ζύμη. Λαδώνουμε ένα ταψάκι 26 εκκ. προσθέτουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 35-40 λεπτά. Μόλις βγάλουμε το γλυκό μας από το φούρνο το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και φτιάχνουμε το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά για 5 λεπτά. Το ρίχνουμε στο γλυκό μας και αφήνουμε για 2-3 ώρες να "πιεί" το σιρόπι και να κρυώσει. Σερβίρουμε με ελαφρά χτυπημένη σαντιγί ή με παγωτό βανίλια ή με κρεμ ανγκλαιζ ή ... οπως μας κάνει κέφι προσθέτοντας και μερικά τριμμένα καρυδια που του ταιριάζουν :)
17 comments:
και μ'αρέσουν τα σιμιγδαλογλυκααά! έλαμψε το γλυκάκι λαμπρινή:) ο συνδιασμός σιροπιασμένου τριφτού σιμιγδαλοκέικ, με κομμάτια κρεμώδους μελωμένου μηλαρακίου εντός του, με κάνουν να θέλω να το φτιάξω πάραυτα! δουλειές που μου ανοίγετε βραδιάτικα Λαμπρινή, γιατί, τι σας έκανα, ε?
Συμφωνώ και προσυπογράφω!
Τα μήλα δίνουν νομίζουν το special extra touch και το κάνουν το γλυκό πιο ... περιπετειώδες.
ΤΕΛΕΙΟ!!...θα δοκιμαστεί πολύ σύντομα Λαμπρινούλα :)
καλο μηνα,καλη εβδομαδα :)
Αμάν βρε φιλενάδα τι βλέπουν τα ματάκια μου βραδιάτικα!! Τι λαχταριστό σιροπιαστό γλυκάκι είναι αυτό!!!
Θέλω κι εγώ να φτιάξω αυτό το ....περιπετειώδες γλυκάκι,που λέει και η Jua:)))
kaaalaaa!!!Lamprinoulaaa!!!ti gluko einai auto paidi mou???einai wra tis laxtaras kai tis lixoudias???
geia sta xeria sou!!galiantritsa mou!!!filakia apo kleiw!!!
Λαμπρινή, οι συνταγές σας μου έχουν λείψει. Μερσι για τα μυρωδάτα μήλα, αναμένουμε και κάτι παραδοσιακόν, από αυτά μου μόνο εσείς ξέρετε τόσο καλά.
Καλημέρα και καλή εβδομάδα :))
Heart χαίρομαι που σας άρεσε το μηλογλυκάκι :)) Μα επειδή δεν μου κάνατε τίποτα σας κερνάω γλυκό :))
Jua , περιπετειώδες?:) Ωραία περιγραφή!
Cookitsa μου να είσαι καλα !!:)) Αν το κάνεις αύξησε λίγο την δόση γιατι εσάς δεν νομίζω να σας φτάσει :))
Ελενα τα μυαλά σας στην περιπέτεια , εσένα και της Jua :))))
Κλειούλα μου επέστρεψες?? Θα τα πουμε :))
Μαγισσα μου με τα Βότανα με κολακεύεται :)) Δεν σας χαλάω χατήρι εγώ (αν και δεν ξέρω αν φτάνουν οι γνώσεις μου) και Πρώτα ο Θεός κατι θα κάνουμε αυτές τις μέρες :)))
Λαμπρινούλα, θέλω να φτιάξω κι αυτό αλλά προηγούνται τα μαφινάκια της Έλενας που δεν πρόλαβα το σαβατοκύριακο να φτιάξω!
κι εμένα μ'αρέσουν τα σιμιγδαλογλυκά! πολύ ωραίο φαίνεται, well done!! :)
Λαμπρινήήήήή
Το ίδιο κόλλημα έχω φάει κι εγώ με τα μήλα και με τα μηλογλυκά τώρα τελευταία. Μιαμ.
Κι εμένα μου αρέσουν τα σιμιγδαλογλυκά! Θα κάτσω δίπλα στη χαρτ α) για να την προσέχω μη το φάει όλο και βου) για να κλέβουμε κουταλιές μαζί!
Με την φωτογραφία το κάνετε πιο "γαργαλιστικό" καλή μου Λαμπρινή. Ευτυχώς που με την επαναφορά στα επαγγελματικά και το γενικότερο τρέξιμο, θα τα χάσω τα κιλάκια που πήρα.
oneiromageiremata, μόνο για το βου μας βλέπω, μόνο για το βου!:)
Χρυσοχέρα, αυτό είναι δυναμική επιστροφή! Ευχαριστούμε! Πω Πωωωωωωω!!!
Να σε ρωτήσω μια γνώμη: εδώ στην μαύρη ήπειρο, χοντρό σιμιγδάλι δεν έχω βρει. Να αφήσω το γλυκό για την Αθήνα ή να το κάνω μόνο με ψιλό?
Betty έτσι ε? Προηγείται η Ελενα ? Καλααα , καλαααα :)) χαχα Σε πειράζω Μπετούλα :)))))
Danke dir Μάγια :))
Η αλήθεια είναι elie μου πως βάζοντας και το φρούτο στο γλυκό νιωθεις λιγοτερες τύψεις λες αντε το κανα και λίγο υγιεινό ..ταχα μου :))
Κικίτσα γιατι να κλεβετε λε? Αφου σας κερνάω με την καρδιά μου :)))
Καλό κουράγιο Πηνελόπη μου απο δω και πέρα :) Ε στις δυσκολες στιγμές μια κουταλίτσα γλυκό μας ανεβάζει λιγο :))
Heart :))
Αγγελικούλα μέλι μου :)) Να το κάνεις όποτε το τραβά η όρεξη σου :) Απλά η υφή με το χοντρό σιμιγδάλι ειναι πιο τριφτή ενω με το ψιλό θα μοιάζει περισσότερο με κεικ :))
Μα για να πάρουμε κι άλλο!!!
Post a Comment