Friday, December 05, 2008

Κουλουράκια καρότου αλμυρά

Γρήγορη λύση για να συνοδεύσουμε τον καφέ ή το ποτό μας και πολύ δελεαστική για μέρες νηστείας.

Υλικά
• 1 καρότο τριμμένο
• 1 φλιτζάνι ηλιέλαιο
• 1/4 φλιτζ. νερό
• 1/2 κουταλάκι αλάτι
• ελάχιστο πιπέρι
• 1 κουταλάκι baking powder
• αλεύρι όσο πάρει

Εκτέλεση
Φτιάχνουμε τη ζύμη και πλάθουμε κουλουράκια ή ανοίγουμε σε φύλλο και κόβουμε με κουπ πατ. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας και ψήνουμε για 15 περίπου λεπτά στους 200ο C . Τα έφτιαξα ψήνοντας 10 λεπτά με αντιστάσεις και 5 με αέρα.
Εναλλακτικά μπορούν να γίνουν με παρμεζάνα ή ότι άλλου είδους τυρί θέλουμε(αν βάλουμε αλμυρά τυριά δε βάζουμε αλάτι), σωταρισμένο σπανάκι, λιαστή ντομάτα κλπ.
Τώρα που πλησιάζουν Χριστούγεννα θα ήταν καλή ιδέα να χρησιμοποιήσουμε κουπ πατ σε σχήμα δεντράκι , αστεράκι κλπ.

12 comments:

Katerina ante portas said...

Δελεαστικά! Μισό κιλό ή και παραπάνω αλεύρι να υπολογίζουμε;

heart n soul said...

και τα σκεφτόμουν αυτά τα καροτένια τις προάλλες! θα δοκιμάσω 1/3 ζύμης με καρότο, ένα με ελιές κι ένα με λιαστή ντομάτα. Πάνω στην ώρα ήρθε η συνταγή:)

Rena said...

Κατερίνα υπολόγιζε περίπου 3 κούπες αλεύρι. Η ζύμη πρέπει να έχει μια μορφή που να πλάθεται εύκολα. Heart με ελιές γίνονται καταπληκτικά. Επίσης είναι νόστιμα αν βάλουμε στη ζύμη ένα φάκελο έτοιμης κρεμμυδόσουπας.

heart n soul said...

ωραίο τιπ ρένα! ευχαριστώ:)

Anonymous said...

Συγγνώμη που ρωτάω εδώ, αλλά δεν βρίσκω τις ωραιότερες συνταγές σας.
Τι έχει γίνει?? Πως μπορώ να τις βρω?? Σας παρακαλώ αν μπορείτε ενημερώστε με, γιατι δεν τις έχω κρατήσει, έμπαινα εδώ και τις έβλεπα. Οπου ψάχνω δεν μου ανοίγουν οι σελίδες.

Katerina ante portas said...

Ok Ρένα μου! Φαντάστηκα περίπου μισό κιλό, 3,5 δηλαδή!
(συγνώμη, μόνο εγώ βλέπω το ποστ ..ακέφαλο; Χωρίς τίτλο εννοώ!) ;)

heart n soul said...

τα έφτιαξα, σε μπαστουνάκια, τυλιγμένα σε άσπρο και μαύρο σουσάμι, σαν κριτσινάκια, βεεέρυ νάις!
(όντως το ποστ είναι άτιτλο)

Rena said...

@Τέλεια Heart. Θα τα φτιάξω έτσι την επόμενη φορά με το σουσαμάκι τους και μαυροκούκι.
@Κατερίνα μου δίκιο έχεις. Έτσι ακέφαλο το είχα αφήσει. Ήταν η ώρα της δημοσίευσης βλέπεις..το διόρθωσα. Το αλευράκι μπορεί να φτάσει και 3,5 κούπες. Αλλά επειδή συνήθως ότι φτιάχνω το κάνω εμπειρικά γι αυτό είπα όσο πάρει.
@Χριστίνα, όπως έχω ξαναπεί, δεν έχουμε πλέον κάποιες συνταγές στο blog μας. Aν χρειάζεσαι κάτι συγκεκριμένο μπορείς να μας στείλεις ένα email και θα προσπαθήσουμε να σου πούμε που, ίσως, μπορείς να βρεις τη συνταγή που ζητάς.

Anonymous said...

Tο Hungry for Life τo βρισκω από τα καλύτερα blogs και το επισκέπτομαι καθημερινά.
Επιτρέψτε όμως να πω ότι το θέμα με τις συνταγές, οι οπόιες δεν υπαρχουν πια σε αρχείο,είναι μεγάλο μειονέκτημα.
Δεν θα ήταν για κάποιο blog άλλου περιεχομένου, αλλα σε ένα site μαγειρικής θεωρώ ότι είναι απαραίτητο.
Και καλα αν δω τη συνταγή της ημέρας και μου αρέσει. Την κάνω copy paste και όλα εντάξει.
Αλλα όταν κάποιος θέλει να πάρει ιδέες, να ψάξει γενικώς, τί γίνεται;
Το e-mail δυστυχώς μπορει να εξυπηρετήσει σε λίγες περιπτώσεις.

Ελπίζω να δεχτείτε την καλόβουλη κριτική μου.

Anonymous said...

Μπράβο Ρενάκι μου υπέροχα είναι
Πολυ μου αρέσουν τα αλμυρά κουλουράκια τα τσακίζω.Και φυσικα τα φαντάζομαι σε παραλλαγές, με παρμεζάνα, με δεντρολίβανο, με χοντρό αλάτι...

Rena said...

Δέσποινα, έχεις δίκιο. Είμαστε σε περίοδο προσαρμογής. Όπως,ίσως, θα έχεις δει τελευταία στο blog μας έχουμε διάφορες ανακατάξεις. Ανέλαβα πρόσφατα τη διαχείριση του H.F.L, και προσπαθώ να "συγχρονιστώ". Όλα θα γίνουν, όπως πρέπει. Ξεκίνησα μονη μου, μια και δεν υπήρχε σχετική διαθεσιμότητα, αλλά εδώ και κάποιες μέρες έχω μαζί μου, ένα εξαιρετικό παιδί, νέο μέλος στο H.F.L. αλλά πρόσωπο με "παρελθόν" στον ιστοχωρο, και πολύ καλό μάλιστα. Σε ένα blog, όπως το HFL δε γίνεται να τα διαχειριζόμαστε όλα μόνοι μας, κι εγώ βρήκα μία εξαιρετική συνεργάτιδα. Η Αγγελική Λ. είναι εδώ και κάποιες μέρες μαζί μας και βοηθάει όσο κανείς άλλος στα "εκτός προσκηνιου-προς το παρόν" μέρη του blog. Ξαναγεννιόμαστε και θα είμαστε σε μικρό χρονικό διάστημα έτοιμοι σε όλους τους τομείς. Το μόνο που θα θέλαμε είναι η καταννόηση σας, γιατί ότι κάνουμε το κάνουμε από το μεράκι μας και το κέφι μας για κάτι τέτοιο, όπως άλλωστε κι εσεις.

Anonymous said...

Καταλαβαίνω. Εφόσον δεν πρόκειται για μόνιμη κατάσταση, παίρνω το σχόλιό μου πίσω :-)
Πάντως αυτό που κάνετε το κάνετε πραγματικά πολυ καλά.
Περνάω καθημερινά, ασχέτως αν δε σχολιάζω.
Καλή συνέχεια.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...