
8 πίτες
1 kg κοτόπουλο φιλέτο
αλάτι
ρίγανη
1/2 χυμό λεμονιού
Γέμιση πίτας
3-4 φύλλα μαρουλιού
3 ντομάτες κομμένες σε μισοφέγγαρα
Σως light
1 γιαούρτι 0% ή 2%
2 κ.σ. μουστάρδα
1 κ.γλ. ηλιέλαιο

Κόβουμε το κοτόπουλο μπουκίτσες και το βάζουμε στη γκριλιέρα ή στο τεφάλ το οποίο έχουμε αλείψει με λάδι. Μόλις κάψει ρίχνουμε τις μπουκιές κοτόπουλου, αλατίζουμε και ρίχνουμε τη ρίγανη. Μόλις ροδοκοκκινήσει από όλες τις πλευρές σβήνουμε με το λεμόνι. Στην αρχή φροντίζουμε να έχουμε δυνατή φωτιά για να πάρει χρώμα και μετά χαμηλώνουμε για να παραμείνει μαλακό.Στο μεταξύ αλείφουμε τις πίτες με ελάχιστο λάδι ή βούτυρο (το μπεσέλ είναι μια χαρά και είναι ιδανικό για χαμηλά λιπαρά κλπ) και ψήνουμε στην τοστιέρα. (Προσέξτε μην παραψηθούν γιατί δε θα είναι πια τόσο εύκαμπτες ώστε να τις τυλιξετε αφού βάλετε τη γέμιση)


** Για σπιτικές πίτες ή και παραλλαγή με γύρο δείτε εδώ
http://hungryforhungry.blogspot.com/2007/02/blog-post_8427.html
8 comments:
Καθόλου κακό!!! Αλλά αυτή τη ντομάτα, τι τη θέλατε καλέ; Χιχι!!!
Ωραίο και ευκολάκι!!!
Τρελοτουρίστρια
Α όλα κι όλα εγώ χωρίς ντομάτα δεν..αν έβγαζα κάτι άντε να ήταν το μαρούλι χιχι. Να το δοκιμάσεις κι εύκολο και γρήγορο και νόστιμο.(την ντομάτα βγάλτη στην άκρη). Καλημέρα!
Τέλειο το σουβλάκι, θα μπορούσα να τρώω τέτοια κάθε μέρα! Χωρίς μαρούλι για μένα παρακαλώ...Ωραίες φωτό!
Ευχαριστώ Betty, στο ετοιμάσα χωρίς μαρουλάκι εσένα, κόπιασε! :)
Πολύ νόστιμο και η σως light ότι πρέπει!
Εγώ θα πάρω τα 2 κομμάτια της φωτογραφίας και στη σως μου θα βάλω και λίγο σκορδάκι να θυμίζει τζατζίκι εντάξει?
Αν ποτέ κάνετε τραπέζι στην Αχτίδα μου κάντε της κάτι τέτοιο και θα σας λατρέψει πιστέψτε με!
Ελισάβετ...μαζί Μα τι υπέροχο που είναι Ρενάκι!!!!
Δεσμεύομαι για αρνίσιο μυρωδάτο με κύμινο και κανέλλα, όπως το απόλαυσα στην Αιγυπτιακή αγορά στην Πόλη την περασμένη βδομάδα.
Post a Comment