Η Κατερίνα άρχισε με τα περί καρπουζιού, λέω να το συνεχίσω το θέμα.
Είδα στο site των ΝΥTimes αυτή τη συνταγή και -σαν τολμηρή που είμαι (μόνο στις γεύσεις βέβαια!)- τη δοκίμασα χτες. Καλού-κακού έφτιαξα μικρή ποσότητα ;-)
Ανακάτεψα κομμάτια ντομάτας με κύβους καρπουζιού (περίπου ίση ποσότητα), πρόσθεσα φρέσκο βασιλικό σε λεπτές λουρίδες και ψέκασα με balsamico και λίγο ελαιόλαδο.
Εξαιρετική! (Δεν ήταν "μάπα" και το καρπούζι.) Και συνδυάζεται θαυμάσια με τυρί φέτα.
Την ξανάφτιαξα σήμερα! (και τη φωτογράφισα)
Υ.Γ. Έχει ακόμα 100 συνταγές για σαλάτες περισσότερο ή λιγότερο παράξενες. Με βλέπω να μην τρώω τίποτα άλλο όλο το καλοκαίρι :-D
Friday, July 31, 2009
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
18 comments:
μμμ... πράγματι τολμηρή ιδέα αλλά με προκαλεί να τη δοκιμάσω, όπως λες με λίγη φέτα δίπλα θα είναι διαφορετική και νοστιμότατη!
Φωτιά στα κόκκινα!!
Το πρωτοείδα στον Οliver που ετοίμαζε κάποιον μπουφέ και σερβίρισε αυτή τη σαλάτα σε πορσελάνινα κουταλάκια.
Την έχω δοκιμάσει άπειρες φορές και τελικά γιατί όχι! Λυκοπένιο είναι αυτό! ΄Ασε που ταιριάζει αφάνταστα με φέτα!
Πολύ προκλητική Αγγελική μου η σαλάτα σου. Καυτή στην εμφάνιση και δροσερή στη γεύση. Έγραψες!
αγγελική στείλε μου ένα καρπούζι αεροπορικώς! επειγόντως!
Και χωρίς φέτα Betty μου είναι διαφορετική και νοστιμότατη.
Το σημαντικό είναι να είναι νόστιμο το καρπούζι και η ντομάτα.
Αυτό βέβαια ισχύει για όλα τα πιάτα. Αν είναι αηδία οι πρώτες ύλες, αηδία θα είναι και ο συνδυασμός τους. Μόνο που δεν το συνειδητοποιούμε στα καθημερινά φαγητά, γιατί συνηθίσαμε ήδη να τα τρώμε "αηδία". :-)
Α, Betty, έφτιαξα και την κρεμμυδόπιτά σου και πολύ μου άρεσε! Μόνο τη ζύμη έκανα αλλιώς (την έκανα light).
Κατερινάκι, έτσι την έφτιαξες, όπως γράφω, ή αλλιώς; Για λέγε, μπας και ... εμπλουτίσουμε τη συνταγογραφία μας...
:-D
Ρενάκι γλυκό, ελπίζω να δροσίσει κάποιο ανυπόφορα ζεστό βράδυ σου ...
:-)
Βρε καρδούλα, τι μου κάνεις τώρα; Πώς να σου στείλω καρπούζι;;
Κι έχω κι ενοχές που σε ξεσήκωσα...
Αλήθεια δεν έχει εισαγόμανα watermelons στην Αλβιόνα;
αναλόγως πού μένεις, έχω δει πχ στο Μάντσεστερ, σε τουρκικο σουπερμάρκετ, φαντάζομαι θα βρίσκεις και στο Λονδίνο, εδώ που είμαι εγώ, βρίσκω σπάνια κάτι μικρά, σαν πεπόνια, που δε τα έχω δοκιμάσει. Λοιπόν, ένα 10κιλο με κουριερ παρακαλώ:Ρ
Δείτε ένα ενδιαφέρον μπλογκ που βρήκα!
Παρακολουθω με πολύ ενδιαφέρον τις αναρτήσεις σας και σκέφτηκα πως θα σας φανεί τόσο ενδιαφέρον όσο και σ εμένα!
Ναι φαρσί μας τα λέειη Sarah αγαπητή μου Lemon! Μόνο που δεν δίνει αναλογίες στη συνταγή..
αγγελικούλα σ'αγαπάω, σ'εκτιμάω, αλλά το καρπούζι ούτε να το μυρίσω δεν μπορώ! μ'άρεσε πολύ η φωτογραφία όμως!
Πρόκληση.... θα τη δοκιμάσω
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑΑΑΑΑ και ΚΑΛΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ!!!
Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές
θα την πάρω εγώ την καρπουζομερίδα της ιδιότροπης Μάγιας παρακάλω:Ρ
Μάγιααα!!!!
Δεν το πιστεύωωωω!!!
Lemon, καλά λέει η Κατερίνα. Κρίμα είναι που δε μας δίνει αναλογίες.
Hearty, dear, please, μη μου βάζεις τόσο δύσκολα! Τι να κάνω τώρα;; Τι να σου στείλω και πώς; Κι αν βγει μάπα;;;
Επίσης, πανέμπορφο ματάκι φύρδην-μίγδην! :-)
Ωωωω ρε όρεξη Αυγουστιάτικα!!!
α. Αγγελική πολύ τολμηρή ομολογουμένως...δεν μας είπες όμως και πόσο θαραλλέοι ήταν οι συνδαιτυμόνες.,
Βρε Μπετούλα και σύ...στη φέτα περιορίστηκες?? Κατσικάκι ξεροψημένο και αρμυρό θα πρότεινα εγώ !!!
Νάσο, ο ένας και μοναδικός συνδαιτυμόνας ενθουσιάστηκε επίσης!
Post a Comment