Tuesday, March 29, 2011

Αμυγδαλόπαστα-Αμυγδαλωτά-Μάρζιπαν


Υλικά 
125 γρ. άχνη ζάχαρη
125 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

200 γρ. Πούδρα αμυγδάλου 
1 αυγό
3 κ.σ. ανθόνερο

* Αντί για ανθόνερο μπορούμε να βάλουμε εσάνς αμυγδάλου και να προσθέσουμε και 1 κ.σ. νερό.


Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και φτιάχνουμε μια μαλακή ζύμη.
Για να μην ξεραθεί την τυλίγουμε σε πλαστική μεμβράνη. Μπορούμε να τη χρωματίσουμε με χρώματα ζαχαροπλαστικής και να τη χρησιμοποιήσουμε είτε ως γέμιση σε γλυκά ή να φτιάξουμε διακοσμητικά στολίδια για τα γλυκά μας. 
Μπορούμε αφού χρωματίσουμε την πάστα να φτιάξουμε λουλουδάκια φύλλο φύλλο ή να χρησιμοποιήσουμε κουπ πατ. 
Ακόμη όμορφα φρούτα που θα τους καρφώσουμε κι ένα μοσχοκάρφι για να δείχνουν πιο όμορφα αλλά και για το άρωμα. Αφού τους δώσουμε το σχήμα που θέλουμε βρέχουμε τα χέρια μας και περνάμε απαλά τα στολίδια, στη συνέχεια τα κυλάμε σε κρυσταλλική ζάχαρη.
Αν θέλουμε μπορούμε να τα βουτήξουμε σε λειωμένη κουβερτούρα.

Όπως βλέπετε, δεν προλόγισα. Όμως επίλογο θα έχει η ανάρτησή μου.Είμαστε εδώ...

 

4 comments:

maria mas. said...

πολύ όμορφα τα mini γλυκάκια σου!!
Καλημέρες..

Σοφία Ζ. said...

Ρένα καλημέρα! Χαίρομαι που επανήλθατε. Δεν ξέρω αν με θυμάσαι αλλά πριν δυο χρόνια ήμουν τακτική επισκέπτρια. Τα αμυγδαλωτά είναι το αγαπημένο μου γλυκάκι και είχα χάσει τη συνταγή! Badem ezmesi τα λέγανε οι Πολίτες. Το αυγό λίγο με ξενίζει γιατί είχα την εντύπωση ότι είναι νηστίσιμο. Γίνεται χωρίς αυγό;

Betty's Cuisine said...

Τώρα με τσάκισες!
Αυτά τα μικρά γλυκάκια είναι η αδυναμία μου!
Μπορώ να τρώω συνέχεια, αν μπω σε ζαχαροπλαστείο και τα δω μπροστά μου δεν αντιστέκομαι!
... σε μπελάδες θα με βάλεις μου φαίνεται !!!
Καλό βράδυ...

Rena said...

Να είστε καλά. Χαίρομαι που σας αρέσουν.
Σοφία ασφαλώς και σε θυμάμαι!!! Από όσο γνωρίζω γίνονται αλλά θα πρέπει να βάλεις παραπάνω ανθόνερο και λίγο μέλι για να μπορέσουν να δέσουν μεταξύ τους. Ποσότητα ακριβή δεν γνωρίζω γιατί δε τα έχω δοκιμάσει διαφορετικά με αυτή τη συνταγή. Αν το δοκιμάσεις μας λες.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...