Καιρός για κάτι νηστίσιμο. Μεγαλοβδομάδα έρχεται κι ακόμα κι αν δεν έχουμε νηστέψει όλη τη Σαρακοστή, ίσως να θέλουμε μια διαφορετική γεύση στο τραπέζι μας, ακόμα κι αν αυτό έχει...όσπρια.
Υλικά
250 γρ. φασόλια ξερά
2 πορτοκάλια & 1 επιπλέον
αλάτι
πιπέρι
1 κ.σ. αλεύρι
1 κρεμμύδι
1 καρότο
λίγο σέλινο
2 κ.σ. λάδι
Εκτέλεση
Μουσκεύουμε τα φασόλια για ένα βράδυ και την επόμενη μέρα τα βράζουμε να μαλακώσουν. Τα στραγγίζουμε και τα κρατάμε στην άκρη. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και το κρεμμύδι ψιλοκομμένο μαζί με τα καρότα και το σέλινο και σωτάρουμε. Στίβουμε τα δύο πορτοκάλια και στο χυμό προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί. Το χυμό του τρίτου πορτοκαλιού τον ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τα καρότα και τα κρεμμύδια και σιγοβράζουμε. Όταν έχουν μαλακώσει τα καρότα, προσθέτουμε τα φασόλια αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τον υπόλοιπο χυμό μαζί με το αλεύρι. Αφήνουμε να πάρουν μια βράση να χυλώσουν και σερβίρουμε ζεστά.
3 comments:
Περίεργος συνδυασμός!
Θα το δοκιμαζα παντως...
Και σε αυτόν το συνδυασμό οσπρίων - πορτοκάλι δεν μπορώ να φανταστώ το αποτέλεσμα στη γεύση. Με ιντριγκάρει όμως και θα το δοκιμάσω. Καλή σου μέρα Ρένα!!
Καλά που μου τα θύμισες Ρενάκο να τα κάνω μες τη βδομάδα! Ακομα δεν τα έχω δοκιμάσει...
Post a Comment