Νηστίσιμο γλυκάκι για τη Μεγαλοβδομάδα. Η φρουκτόζη δεν αλλάζει σε τίποτα τη γνωστή αγαπημένη γεύση, αντιθέτως μας γλιτώνει από περιττές θερμίδες. Ιδανικό για το πρωινό, κυρίως των παιδιών που μια και θα είναι στο σπίτι αυτές τις μέρες, όλο και κάτι θα θέλουν για να γλυκαθούν. Μια καλή λύση για να γλιτώσουν και τα τσουρέκια σας από τυχόν επιθέσεις.
Υλικά
700 γρ. αλεύρι (ίσως και λίγο παραπάνω)
250 γρ. ηλιέλαιο
250 γρ. φρουκτόζη
½ κουταλάκι σόδα
1/2 μπέηκιν
200 γρ. σταφίδες ανάμικτες (ξανθές και μαύρες)
1 κ.γλ. κανέλλα
1//4 κ.γλ. γαρύφαλλο
4 φλιτζάνια νερό
1 φλιτζάνι χυμός πορτοκάλι
700 γρ. αλεύρι (ίσως και λίγο παραπάνω)
250 γρ. ηλιέλαιο
250 γρ. φρουκτόζη
½ κουταλάκι σόδα
1/2 μπέηκιν
200 γρ. σταφίδες ανάμικτες (ξανθές και μαύρες)
1 κ.γλ. κανέλλα
1//4 κ.γλ. γαρύφαλλο
4 φλιτζάνια νερό
1 φλιτζάνι χυμός πορτοκάλι
Εκτέλεση
Ρίχνουμε το λάδι σε μια λεκάνη και προσθέτουμε τη φρουκτόζη ανακατεύοντας καλά για να διαλυθεί. Προσθέτουμε τα κανελλογαρύφαλλα και το χυμό πορτοκάλι και στη συνέχεια σταδιακά το αλεύρι ανακατεύοντας για να ομογενοποιηθεί. Ρίχνουμε τη σόδα και το μπέηκιν και συνεχίζουμε με την προσθήκη του υπόλοιπου αλευριού και των σταφίδων.
Ρίχνουμε το μείγμα μας σε λαδωμένο ταψάκι και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά.
Ρίχνουμε το λάδι σε μια λεκάνη και προσθέτουμε τη φρουκτόζη ανακατεύοντας καλά για να διαλυθεί. Προσθέτουμε τα κανελλογαρύφαλλα και το χυμό πορτοκάλι και στη συνέχεια σταδιακά το αλεύρι ανακατεύοντας για να ομογενοποιηθεί. Ρίχνουμε τη σόδα και το μπέηκιν και συνεχίζουμε με την προσθήκη του υπόλοιπου αλευριού και των σταφίδων.
Ρίχνουμε το μείγμα μας σε λαδωμένο ταψάκι και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά.
2 comments:
Κανει λίγο σαν φανουρόπιτα?
Πολύ καλό, θα το κάνω να μασαμπουκιάζουν τιποτα μες την εβδομάδα αλλιώς θα μου ξεκάνουν τα κουλούρια...χααχχα!!
Ό,τι πρέπει για την εβδομάδα που έρχεται και είναι εύκολο! Καληνύχτα!
Post a Comment