Λόγω των ημερών να τα ξαναθυμηθούμε γιατί είναι πολύ νόστιμα πραγματικά.
Αυτά τα κουλουράκια όταν τα κάνω .... βογκάνε οι τοίχοι στην κουζίνα από τις μυρωδιές και τα παιδιά καθαρίζουν λαμαρίνες για πλάκα....(και οι μεγάλοι ό,τι προλάβουν βεβαίως-βεβαίως!!!).
Είναι φανταστικά και μην σας τρομάζει το πολύ λάδι, αποτελούν δε το τέλειο συνοδευτικό για το καφεδάκι μας και όχι μόνο!
Υλικά
1 ποτήρι (νερού) ελαιόλαδο
1/2 ποτήρι (νερού) σπορέλαιο
1 ποτήρι /(νερού) ζάχαρη
2 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού ή μανταρινιού
1/3 φλ. καφέ χυμός λεμονιού
1 σφηνάκι κονιάκ
1/2 κ. γλ. κανέλα
1/2 κ. γλ. γαρύφαλλο
2/3 ποτηριού (νερού) χυμός πορτοκαλιού +
1 κ. γλ. σόδα
ελάχιστο αλάτι
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο μαζί με
1 κ.γ. baking powder
Σουσάμι προαιρετικά
Εκτέλεση (με το χέρι-όχι μίξερ)
Ανακατεύουμε όλα τα υγρά στοιχεία μαζί και στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο με το baking powder.
Αν θέλω πασπαλίζω ή τυλίγω σε σουσάμι.
Η ζύμη δεν είναι πολύ σφιχτή και καλό είναι να τα κόψουμε με κουπ-πατ και να μην τα πλάσουμε.
Αφήνουμε λίγη απόσταση μεταξύ τους γιατί φουσκώνουν.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 35-40 λεπτά αναλόγως το φούρνο μας στους 150 βαθμούς.
Καλή επιτυχία!!
4 comments:
Χθες έφτιαξα με σουσάμι και είναι θεϊκά. Έχουμε αναρτήσει παρόμοια συνταγή στο http://naleipeitovisino.blogspot.com/2011/03/blog-post_9778.html
Το μυστικό είναι να ξαναμπούν στον φούρνο όταν τον σβήσουμε για να γίνουν τραγανά.
Τα έφτιαξα και έγιναν ανάρπαστα στο γραφείο!!!
Tα αγαπημένα μου νηστίσιμα. Τα έχω φτιάξει με τη συνταγή σου και μου αρέσουν πολύ, μόνο που δε τα προλαβαίνεις βρε παιδί μου, εξαφανίζονται λαμαρίνες στο πι και φι.
Εδώ να δεις...χαχαχαα!!!
Post a Comment