Friday, October 06, 2006

Ντομάτα elegant!



Γρήγορο, δροσερό, διαιτητικό snack, ντομάτα, μοτσαρέλλα και βασιλικός!
Χάρμα απλότητας και πληρότητας. Λίγη ρίγανη του λείπει βέβαια!


Σημ. Η συνταγή εδώ.
Για την αντιγραφή Lilly.

14 comments:

dimitris-r said...

Βρε βρε βρε καλήμέρα!
Η Lilly?
Ποια Lilly?
Η …Lilly?
Ιστορική μέρα η σημερινή. 6 Οκτώβρη του 2006… άνοιξε το Hungry, ξύπνησα σε μια μουχλιασμένη πρωτεύουσα κι έπεσα με καφέ πάνω στο Hungry-Hungry, βρέθηκε και το απολωλός Lilly!

Καλή ιδέα γείτονες και γειτόνισσες.

Μια προτασούλα:
-Όποιος το έστησε, να το στρογγυλέψει.
-Να λειτουργήσει σαν ξαδελφάκι του Hungry (έτσι κι αλλιώς λύθηκαν κάποια από τα τεχνικά του προβλήματα)
-Να είναι συμπληρωματικό με την έννοια των εφηρμοσμένων συνταγών που εκεί δημοσιεύονται. Εδώ υπάρχει και η δυνατότητα εικόνας.
-Τώρα αν πρόκειται για (ή αν προκύψει σαν) νέο μπλογκ μαγειρικής ας έχει στοιχειώδη διαχείριση. Κάπου διάβασα να μοιραστούν κωδικοί και τρόμαξα (αλλά μπορεί να χω κι άδικο.

Τέλος μιας και διεκόπη ο χορός του Ζαλόγγου κι άλλες λυγερές μαγειροπούλες δεν πέφτουν από απελπισία και μετα-Hungrική στέρηση από το βράχο να πούμε ότι και το Hungry αλλά και όλα τα όμορφα πράγματα στη ζωή όμορφα καίγονται.
Κάποτε τελειώνουν!
Κι αυτό είναι που τα κάνει ακόμα πιο όμορφα.

Καλημέρα στη Lilly!
Καλημέρα σε όλους και καλοτάξειδοι….

Anonymous said...

Πολύ-πολύ ωραία ιδέα.
Πάνω που ετοιμαζόμουν να φτιάξω το δικό μου blog (ουδεμία σχέση με μαγειρική όμως).
Θα μου φανείτε χρήσιμοι γιατί σίγουρα θα έχω κάποιες απορίες με το ανέβασμα φωτογραφιών.

Και πάλι μπράβο σε όποιον-α το σκέφτηκε. (Juanita εσύ είσαι αυτή απ' ότι καταλαβα.)

Juanita La Quejica said...

Ναι Δέσποινα,δίκιο έχεις.
Δημήτρη, η αλήθεια είναι ότι η αρχική σκέψη για το συγκεκριμένο blog είχε να κάνει με το ότι δεν γνωρίζαμε αν και πότε θα ξαναλειτουργήσει το hungry και θέλαμε να έχουμε ένα χώρο για ανταλλαγή συνταγών κλπ.
Αν θα συνεχίσει να υφίσταται το hungry for hungry θα εξαρτηθεί από την συμμετοχή, αν και δεν πιστεύω ότι υπάρχει άλλος λόγος ύπαρξής του εφόσον επανήλθε ταυτόχρονα το hungry, εκτός ίσως από τις φωτογραφίες. Συμπληρωματικά, όπως λες και εσύ.
Τί εννοείς όμως περί στοιχειώδους διαχείρισης; Συμμετοχικό είναι, γιατί τρόμαξες για τους κοινούς κωδικούς; Αν κάποιος αποφασίσει να τα κάνει μπάχαλο, ε, ας τα κάνει.
Υπάρχει νομίζω κάποιος τρόπος να μπαίνουν πολλοί συμμετέχοντες και να δημοσιεύουν κείμενα και φωτογραφίες χωρίς να επεμβαίνουν στον κωδικό, αλλά πρέπει να έχουν ανοίξει δικό τους blog.
Άρα, δύσκολο στην συγκεκριμένη περίπτωση.
Να αναλάβει κάποιος να περνά αυτός τα μηνύματα και να σηκώνει φωτογραφίες αλλάζει το νόημα, χάνεται η ελευθερία των συμμετεχόντων, που θα εξαρτώνται έτσι από τον χρόνο και το κέφι του διαχειριστή.
Αν πάντως κάποιος θελήσει να κάνει αυτή τη δουλειά, εγώ "μέσα" είμαι.

Anonymous said...

Kαλή ιδέα Χουανίτα.Μπράβο. Αμ στο κάναμε μαντρί το blog καρδιά μου. Επρεπε κάπως να αντιδράσεις. Βεβαίως να λειτουργήσει ως συμπληρωματικό του Ηungry. Σε αυτό υπάρχει τεράστιο μέγεθος πληροφοριών που θα ήταν κρίμα να χαθεί. Ας πεί κάποιος ειδικός πως θα μπορούσε τότε να συμπλεύσουν Hungry και τούτο το καινούργιο μωράκι. Πέραν αυτού νομίζω πως ένα κοινό blog είναι πολύ καλή ιδέα. Οι περισσότεροι από εμας δεν έχουν το χρόνο ή/καιτη διάθεση να συντηρήσουν ένα blog μόνοι τους οπότε ναί γιατί όχι; Καλορίζικο λοιπόν.

Anonymous said...

Η προηγούμενη ανώνυμη είναι η γνωστή και μη εξαιρετέα (ελπίζω) τσελιγγοπούλα ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ Μ.

Anonymous said...

Χουανίτιον, μπράβο! Πολύ σωστό το σκεφτικό σου - και η πρωτοβουλία σου. Καλά blogαρίσματα!

Juanita La Quejica said...

Εννοείται και μη εξαιρετέα! (Σε καλοπιάνω για να μου φέρεις τσαντήλα καλής ποιότητας, χαχα!)

Anonymous said...

Τώρα για το κατά πόσον είναι διαιτητικό το παρόν πιάτο.... χμμμ... Ξέρετε πόσα λιπαρά έχει η μοτσαρέλα (όλα τα τυριά δηλαδή); Και μάλλον θα διαφωνήσω για τη ρίγανη.

Juanita La Quejica said...

Μαζί γράφαμε Αγγελική!

Anonymous said...

Γειά σε όλους...

Διαφωνώ και εγώ με την ρίγανη.

Αυτή είναι η Ιταλική καπρέζε.
Ξέχασες πως λίγο λαδάκι χρειάζεται.

Πάντως το χειμώνα που δεν έχω βασιλικό, (ακόμη και αυτός στην κατάψυξη κάποτε τελειώνει) βάζω λίγο αποξηραμένο βασιλικό, μαζί με λίγη ρίγανη...

Anonymous said...

Δημήτριε καλώς ήρθες.
(Τώρα είσαι πρωτεύουσα, άρα Δημήτριε. Το Μήτσε είναι για το νησί!!!)

Μάλλον θα βολτάρω και εγώ αύριο μεσημεράκι προς το κέντρο.

Το πρόγραμμα θα έχει σίγουρα το μπακάλικο (Αριστείδου) και Λέσβος για ούζα.

Anonymous said...

Καλησπέρα, μάλλον καλημέρα σε όλους σας! Χαίρομαι που σας άρεσε και σας κέντρισε η εικόνα. Όσοι περάσατε στη συνταγή από το σύνδεσμο, θα είδατε ότι προσθέτουν λάδι και βαλσάμικο ξύδι. Τη ρίγανη την ήθελα σαν ισορροπία σε όχι τόσο αλμυρό τυρί. Μιλώ επίσης για διαιτητικό σνάκ, γιατί τότε συνήθως υπολογίζουμε 2 φέτες ντομάτας και ανάλογο τυρί (ίνες+πρωτεΐνη) και όχι όλη τη ντομάτα βέβαια.
Άλλωστε στη φάση αυτή σημασία δεν έχει η συνταγή, αλλά το "δείγμα γραφής σε blog" για όσους το χρειάζονται.
Όσο για τον διευθύνοντα Juanita μου, έχοντας εμπειρία από το δικό μας ομαδικό blog, μάλλον τον θεωρώ απαραίτητο. (Για την υπογραφή, δεν είναι απαραίτητο το ιδιαίτερο blog, δες πως υπογράφω εδώ).


@dimitri r, σε ευχαριστώ για την ιδιαίτερη υποδοχή, το απολωλός! Μια καλύτερη ημέρα στην Αθήνα,εύχομαι! Ώστε blogger και εσύ,ε; @

Anonymous said...

(Juanita ξέχασα την..υπογραφή)!

Hungry For Life said...

Για την υπογραφή δεν είναι απαραίτητο, αλλά είναι απαραίτητο για να μην μπορούν να αλλάζουν τα settings του blog. Για να μπορούν να συμμετέχουν όλοι με δικά τους posts αλλά να μην επηρεάζεται η βασική λειτουργία του blog, πρέπει να έχουν γραφτεί στον blogger και να υπάρχει κάποιος ή κάποιοι διαχειριστές.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...