Thursday, November 16, 2006

Για τη Juanita: με σοκολάτα οι ταλιατέλλες!

Η σοκολάτα δεν κάνει μόνο γλυκά, μας το έχει αποδείξει η φίλη μας η Juanita που τη χρησιμοποιεί και σε φαγητά.
Αλλά ποιός θα το έλεγε ότι κάνει και ταλιατέλλες!

Η φωτογραφία και η σχετική συνταγή είναι από το blog τριών κυριών από την Τουρκία. Ολες οι συνταγές τους είναι καταπληκτικές. Ξετρελλάθηκα με το μπακλαβά με κρέμα και στην πρώτη ευκαιρία θα το φτιάξω ή μάλλον, τώρα που το σκέφτομαι, θα είναι πρόκληση για τη .. μαμά μου να το φτιάξει! :)

Juanita, φιλιά!

Καταγραφή: Lilly.

18 comments:

Anonymous said...

Αν της έβαζες και ξηροκάρπια θα την έστελνες σίγουρα Τουρκία για Σ/Κ.

Anonymous said...

Άσε που πριν λίγο ανακάλυψα πως "φιρμάτο" blog μας κάνει link και μας αναφέρει σαν "το καλύτερο Ελληνικό blog"!!!!!!!!!!!!!!
Ε ρε ψώνια οι φίλες μου τώρα...

Anonymous said...

Ποιό καλέ?

Anonymous said...

Θα σου πει η Κική που είναι η υπέυθυνη...

Anonymous said...

Χαχαχαχα!!! Πολλες οι εκπλήξεις σήμερα φίλοι μου...
Λίλη κατ' αρχήν να σου πω ότι μου τρέχουν τα σάλια και είσαι υπεύθυνη...
Στη συνέχεια να εξηγήσω τι εννοεί ο Γιάννης:
Σήμερα κάνει αναφορά στο μπλογκ του ένα από τα καλύτερα (προσωπική άποψη) μπλογκ ο πιτσιρίκος http://www.pitsirikos.blogspot.com
Ο πιτσιρίκος είναι από τη Ζάκυνθο, κανείς δε γνωρίζει την ταυτότητά του και πραγματικά νιώθω περήφανη για τα χιούμορ του και για το γεγονός ότι δεν αποκαλύπτεται παρά τη μεγάλη δημοσιότητα του μπλογκ του, όπως επίσης νιώθω περήφανη που είναι ζακυνθινός (δε ζει εδώ απ' ό,τι έχω καταλάβει) παρόλο που δεν είμαι ζακυνθινιά.
Οφείλω ν εξηγήσω ότι μετά από προτροπή φίλης μου, εγώ τον ενημέρωσα για το μπλογκ, λόγω των χτεσινών παξιμαδιών, επειδή ξέρω την αγάπη του και τις συχνές αναφορές του στη Ζάκυνθο.
Τον ευχαριστώ λοιπόν μέσα από δω για την αναφορά που έκανε στο μπλογκ μας.
Κική

Juanita La Quejica said...

WAO!!! Kαι δίπλα φρούτα του πάθους, μιλάμε για πανδαισία γεύσεων! Σε ευχαριστώ κουκλίτσα! Κάτσε να ρίξω και ένα φιστίκι Αιγίνης από δίπλα και να το σερβίρω με το ψαρονέφρι που έφτιαχνα την άνοιξη με την σοκολάτα και τις φράουλες.

ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΚΙΚΗ ΜΕ ΤΑ ΚΟΝΕ ΣΟΥ!

Anonymous said...

Όντως γίνεστε διάσημες καλές μου κυρίες.... αν και προσωπικά πιστεύω πως είστε ήδη "αστέρια" εδώ και πολύ καιρό!

Μια μικρή "ένσταση" για την Lilly.

Καλή μου, ο μπακλαβάς με κρέμα... είναι απλώς γαλακτομπούρεκο, αν τον κοιτάξεις και τον "ψάξεις" καλά. Όσο για τον αιώνιο καυγά, αν ο μπακλαβάς είναι γλυκό τούρκικο ή ελληνικό, μιας και μας τον παρουσιάζουν σαν δικό τους, να πω απλά πως τον βρήκαν οι Οθωμανοί μέσα στις Βυζαντινές αυλές που κατέκτησαν και στις οποίες ήδη είχε έρθει μέσα από την πορεία του και την εξέλιξή του ως γλυκό από τους αρχαιότερους χρόνους.

Έτυχε να έχουν καλύτερο "marketing" & να τα πάνε πιο καλά στο άνοιγμα του φύλλου, αλλά το γλυκό διχάζει τους δυο λαούς αιώνες τώρα, όπως και το Αιγαίο Πέλαγος :-))

Anonymous said...

Λοιπόν ο Πιτσιρίκος έχει το καλύτερο χιούμορ και όχι μόνο στο διαδίκτυο και για μένα Κική είναι από τα καλύτερα blog, γράφει στη Lifo και τελευταία ακούγεται και από το ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ.

Το να αναφέρει ένα τέτοιο blog που πιστεύω πως μαζί με 1-2 άλλα έχει τρομερή επισκεψιμότητα ένα άλλο, φαντάζεστε τις ευθύνες σας από εδώ και πέρα!
Για να βλέπω κανα μεζέ για σήμερα γιατί πεινάωωωω...

Katerina ante portas said...

Kαλημέρα σας, καλορρίζικο το blog σας!
Δεν είναι σίγουρο Lilly παιδί μου ότι θα αποδεχτώ την πρόκληση!
Η μαμά είναι ..μακριά σε νηστεία -δίαιτα- και ..προσευχή!;))

Juanita μοιάζει εξαιρετική συνταγή, θα τη δοκιμάσεις; Αν και διάβασα στα σχόλια του blog μια κυρία ότι απογοητεύτηκε από το αποτέλεσμα. Ίσως να περίμενε γεύση από σοκολάτα..

Juanita La Quejica said...

Lilly, όταν η μαμά βγει από την νηστεία και την προσευχή, καλέστε και εμένα να δοκιμάσω το γλυκάκι που δεν πιάνουν τα χέρια μου στα γλυκά!

Κατερινιώ, δεν έχω μηχανή για ζυμαρικά. Διαφορετικά, γιατί όχι; Αν και γλυκό είναι έτσι όπως το παρουσιάζουν και όχι φαγητό. Κάποια στιγμή θα δοκιμάσω να φτιάξω αγοραστά ζυμαρικά με σοκολάτα και φράουλα και θα σας μεταφέρω εντυπώσεις. Προς το παρόν εκκρεμει ο καταλάνικος αστακός με κοτόπουλο και σοκολάτα...

Anonymous said...

ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΡΟΣΟΧΗ. Μην βάζετε ιδέες στη Χουανίτα. Ερμε Δαμιανέ τι άλλο σου μέλει να δοκιμάσεις ακόμα...
Ποσα να αντέξει ένας άνθρωπος;

dimitris-r said...

Ευχαριστίες για το εξ Ανατολών γλυκο-μπλογκ.
Την καλημέρα μου κόρες ακαμάτρες!-)
Keep going!

Anonymous said...

..μα αυτο ειναι θεικο το δωρο για τη χουανιτα..οχι?? μπορει να συνυπαρξει αρμονικα με το σοκολατοφραουλοψαρονεφρι νομιζω..
εε..χουανιτακι..μα τι ιδεες σου βαζουμε πια???
..ωραιο το μπλογκ των κυριων..και προτοτυπο..για να μαθαινουμε!!

Juanita La Quejica said...

Πόσο κοστίζει άραγε μια μηχανή για ζυμαρικά;

Anonymous said...

Είχα αγοράσει μια τέτοια μηχανή για ζύμη και ζυμαρικα (αλλά χωρίς τα εξαρτήματα) εδώ και 12 χρόνια από την Κρήτη. Μια φορά έφτιαξα σπιτικά μακαρόνια αλλά χωρίς τα εξαρτήματα είπα δεν ξαναφτιάχνω. Είναι μεγάλος μπελάς. Είναι όμως και νόστιμα...

Anonymous said...

Kαλησπέρα σας μέλη, φίλοι και ..οπαδοί της φιλοσοφίας του Hungry!
Πολύ χαίρομαι για το promotion από έμπειρους bloggers! Σκέψου να το ανέφερε και ο κύριος Δήμου! ;)
Αλλά εδώ έχετε παρούσα την Juanita, που είναι ήπιας μεν μεγάλης διεισδυτικότητας δε blogger, αποδεκτή από όλη την blog-όσφαιρα,που το προβάλλει με κάθε τρόπο και πανηγυρίζετε για μια στιγμιαία αναφορά!
(Juanita ΤΟ ΕΝΝΟΩ)

@ Λοιπόν εκτός από τη συνταγή των κυριών, ήταν ευκαιρία να δούμε ένα συντροφικό blog, ένα blog συνεργασίας. Σας άρεσε φαντάζομαι, κάποιος ήδη το ανάφερε.Μακάρι να του μοιάσει και αυτό.
@ Το γλυκό έπρεπε να το αναφέρω με το όνομα που το είχε το blog, και όλοι από την εικόνα και το κείμενο καταλαβαίνουμε.
@ Ας ελπίσουμε ότι δεν θα βάλουμε σε δοκιμασία το..έτερον ήμισυ της Juanita, αλλά θα είχε ενδιαφέρον η εκτέλεση!
@ Όσο για κόρη ακαμάτρα Δ. μου, δεν σου λέω τίποτα, το παράπονο της μαμάς μου! Με τόση δουλειά.. :(

Φιλάκια σε όλους
Καλή συνέχεια σε όλους και όλες!





(Σταυρούλα Μ. σε θέλω για κάτι, αλλά το email που έχω δεν λειτουργεί. Στείλε μου μήνυμα σε παρακαλώ)

Anonymous said...

Αχ Λιλυ, αυτο για τη Juanita ξαναπες το. Η Juanita είναι από τα πλέον αγαπητά πρόσωπα του hungry και αιτία της ύπαρξης αυτού του μπλογκ.
Προσωπικα χαίρομαι πολύ που τη γνώρισα έστω και διαδυκτιακά (για την ώρα)και χαίρομαι ακόμα περισσότερο που συνεργαζόμαστε εδώ.
Χαίρομαι επίσης που με τις φωτό, οι συνταγές μας είναι πιο ζωντανές και γι αυτό μου αρέσει αυτό το μπλογκ. Ελπίζω να συνεχίσουμε όσοι μπορούμε αυτην την προσπάθεια.

Juanita La Quejica said...

Τί είναι αυτά που γράφετε κορίτσια; Σας ευχαριστώ πολύ, αλλά με κάνετε να νοιώθω πολύ άβολα. Αφήστε που υπερβάλετε κιόλας!
Να είμαστε καλά να επικοινωνούμε, περί αυτού πρόκειται, για μένα αυτό είναι το ζητούμενο. Με ειλικρίνεια και αλήθεια, όχι πίσω από κουρτίνες.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...