Sunday, December 10, 2006

Ξηροκαρπιτικό Γλύκισμα!

ΥΛΙΚΑ
4 η 6 αβγα
1 κ. σ. ζαχαρη
1 κουπα λαδι ελαφρυ
1 κουπα ινδοκαρυδο
1 κουπα φουντουκι
1 κουπα καρυδια
1 μπεκιν
1 κρεμα στιγμης(Paradise)
ΣΙΡΟΠΙ
1 κουπα νερο
1,5 κουπα ζαχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπαμε τα αβγα με την ζαχαρη και προσθετουμε εναλαξ τα στερεα υλικα με το λαδι. Γινεται μια μαζα σφιχτουτσικη. (Εγω βαζω στην φορμα μου χαρτι αντικολλητικο και μετα το μειγμα.)
Το ψηνω στους 180 βαθμους, στην μεση του φουρνου για 30 λεπτα περιπου(αυτο θα το κοιταξει ο καθενας μονος του γιατι και εγω ... με το ματι). Επειτα το σιροπιαζω και το αφηνω να κρυωσει.
Bεβαια,πρεπει να ομολογήσω πως δεν εχει γριπωθει ποτε(!), δεν προλαβαίνει το αμοιρο! Οταν εχει δροσιστει αρκετα προσθετω και μια κρεμα στιγμης. Και τελος καβουρνισμενα αμυγδαλακια εφιλε. (Ετσι δεν τα λενε;)
Mπορειτε να κανετε οποια παραλλαγη θελετε στους ξηρους καρπους. Εγω το κανω με 4 αυγα. Δοκιμαστε και ευχομαι να σας αρεσει. Ειναι πανευκολο και πολυ γρηγορο. Φωτο δεν διαθετω, δανείστηκα μία από το ίντερνετ.
Ξεχασα να πω οτι τους καρπους πρεπει να τους κοπανισετε στο γουδι.

Καλη επιτυχια!

Luna

7 comments:

Juanita La Quejica said...

Mου θυμίζει turrón Luna το γλυκό σου. Τί προέλευσης είναι;

luna said...

Εγω το πηρα απο ελληνιδα που το πηρε απο Γιουκοσλαβα.Απο πιο κρατιδιο Θα σε γελασω.Οχι η φωτο ειναι απο (πλετσιεν)χριστουγεννιατικα κουλουρακια.Σε μπερδεψα στο μειλ μου, σορρυ.Θα σου στειλω υλικα για συγκεκριμενη φωτο.

Hungry For Life said...

Στο σιρόπι τί μονάδα μέτρησης χρησιμοποιείς; 1 φλυτζάνι; 1 ποτήρι;

luna said...

Με οτι μετρησεις τα στερεα θα μετρησεις και τα υγρα.δοκιμασε με φλινζανα και αν σου αρεσει καντο για το ταψι του παστιτσιου πολαπλασιαζοντας.εγω το κανω χωρις πλακα.πεθαινουμε για το συγκεκριμενο!

Anonymous said...

Ευχαριστώ!

Anonymous said...

Συνταγή για tourron (ισπανικά αμυγδαλωτά) είχε στο "Ε" της Κυριακάτικης Juanita, τα'χεις φτιάξει ποτέ;

Juanita La Quejica said...

Την είδα, την είδα. Έχω σπιτική συνταγή που είχα βρει κάποια στιγμή για την Kallie. Δεν την έχω δοκιμάσει όμως, γιατί φροντίζουμε να γεμίζουμε με προμήθειες από turrón σε κάθε επίσκεψή μας στην Ισπανία, μας φέρνει και ο κουμπάρος και έτσι το έχουμε ευχαριστηθεί. Κορυφαίο, σε όλες τις εκδοχές του, αν και του Guijón με τα extra αυγά είναι αυτό που μου αρέσει περισσότερο. Με τη σοκολάτα δεν με ενθουσιάζει.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...