Sunday, December 10, 2006

Μπισκοτοστολίδια

Αχχ.. το στόλισα και φέτος το δεντράκι μου. Μεγάλη συλλογή απο μπάλες, αγγελάκια, χιονανθρωπάκια,αγιοβασιλάκια, ξύλινα, μεταλλικά, από χάντρες, ό,τι αγαπάμε. Επειδή όμως έχω αδυναμία στις κατασκευές, κάθε χρόνο όλο και κάτι φτιάχνω με τα χεράκια μου.
Φέτος είπα να φτιάξω νόστιμα στολιδάκια για το δέντρο λαχταριστά, αλλά να μην τρώγονται. Αυτό το πέτυχα με ενα ζυμάρι που ακριβώς επειδή έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε αλάτι,είναι αναλλοίωτο στο χρόνο.

Υλικά για το αλμυρό ζυμάρι
2 φλ. τσ. αλεύρι
2 φλ. τσ. αλάτι
1 φλ.τσ. νερό
Ζυμώνουμε καλά όλα τα υλικά και ανοίγω σε φύλλο το ζυμάρι,με πάχος περ. μισού εκατοστού.
Κόβουμε με κουπ πατ σε διάφορα σχήματα.Κανουμε τρύπες στο σημείο που θα κρεμαστούν με μια οδοντογλυφίδα.
Τα ψήνουμε σε χαμηλο φούρνο 150 C περ. έως ότου στεγνώσουν,και σκληρύνουν.
Μπορούμε να τα βάψουμε εξωτερικά με τέμπερες η να ανακατέψουμε το ακόμη άψητο ζυμάρι με χρώμα.
Περναμε στην τρύπα το σκοινάκι ή την κορδέλα με την οποία θα τα κρεμάσουμε.
Συμπληρώνουμε με διάφορες χάντρες και χρωματιστή ράφια αν θέλουμε.

Καλή διασκέδαση.

12 comments:

Anonymous said...

Για πιο γρήγορη διαδικασία, προτείνω τον πηλό που στεγνώνει χωρίς ψήσιμο και μπορεις να φτιάξεις ό,τι θέλεις και να τα περάσεις με ότι χρώμα θέλεις.
Πωλείται στα είδη ζωγραφικής.
Εκτός βέβαια, αν το ψήσιμο του ζυμαριού έχει άλλη γλύκα και είναι για σένα μια ιεροτελεστία.

JuanitaLaQuejica said...

Πλάκα έχουν και οι δύο μέθοδοι. Φαντάζομαι ότι το ζυμάρι θα ενθουσιάζει περισσότερο τα πιτσιρίκια.
Πόση ώρα περίπου χρειάζεται για να ψηθούν τα μπισκοτοστολίδια;

kxan said...

Κι εγώ έχω δοκιμάσει και τις δύο μεθόδους. Να πω δε, ότι η μέθοδος με το αλάτι-αλεύρι δυστυχώς για μέρη με μεγάλη υγρασία όπως η Ζάκυνθος δεν είναι ιδανική. Μαλακώνουν με το χρόνο και χαλάνε. Είναι όμως πολύ όμορφα όσο κρατάνε. Με λευκό πηλό είναι τα στολίδια που έφτιαξα και φαίνονται στη φωτό σε προηγούμενο ποστ.
Και του χρόνου!

Rena said...

Και του χρόνου να είσαι γερή να ξαναφτιάξεις τόσα κι άλλα τόσα.

donald duck said...

@..amo..σου εχω χαρισει ηδη ενα καραμελομπισκοτοκοριτσακι..
το ψημενο ζυμαρι ειναι πιο ζεστο απο τον πηλο σαν υφη,σαν υλικο..
φιλια..

donald duck said...

@..χουανιτα..μια δυο ωρες σε χαμηλο φουρνο..θα το δεις και απο μονη σου ..πραγματι τα παιδια τρελλαινονται μ αυτα..αλλωστε τα Χριστουγεννα ειναι δικη τους γιορτη!!

donald duck said...

@..κικουδι μου και τα δικα σου πολυ ομορφα τα στολιδια..τα ειδα και στο μειλ και στο ποστ..επιασαν τοπο τελικα??φιλι..

donald duck said...

@..rena..ευχαριστω και παω να διαβασω τη δικη σου καταπληκτικη συνταγη..και του χρονου..

Juanita La Quejica said...

Και του χρόνου Donald, όλοι μετρημένοι! Δεν την είχα ακούσει αυτήν την ευχή, πρώτη φορά σε blog τη διάβασα και μου φάνηκε η πιο όμορφη.

Katerina ante portas said...

Πολλές ωραίες ιδέες για δωράκια και για το δένδρο μας!

Μπορεί να κρατηθούν άραγε για επόμενα Χριστούγεννα;

donald duck said...

@..Χουανιτακι..η πιο σοφη ευχη που ακουσα ποτε.Ευχομαι υγεια..ολα τα υπολοιπα γινονται..φιλιααα..

donald duck said...

@..katerina..αν τα τυλιξουμε ενα ενα σε χαρτακι λες δε θα κρατησουν για του χρονου??Ευχομαι ευτυχισμενα Χριστουγεννα..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...