Sunday, December 10, 2006

Αστεράκια κανέλας


Αστεράκια και καρδούλες κανέλας
3 αυγα
300 γρ.ζαχαρη
50 γρ.αλευρι
1 κ.κανελα
1 ασπραδι αυγου
1 βανιλια
600 γρ.τριμμενα αμυγδαλα
100 γρ.αχνη ζαχαρη
Εκτελεση
α)Αυγα, ζαχαρη και βανιλια τα χτυπαμε ως να ασπρισουν. Αλευρι, αμυγδαλα και κανελα τα προσθετουμε και τα ενωνουμε.
β)Το ασπραδι το χτυπαμε να γινει μαρεγκα και προσθετουμε και την αχνη. (Αυτο το κανουμε ξεχωριστα απο την προηγουμενη ζυμη, ειναι για να το αλειψουμε πανω στα αστερακια)
Την ζυμη την ανοιγουμε φυλλο περιπου 1εκ, και κοβουμε με κουπ πατ αστερακια. Τα περναμε με το πινελο το ασπραδι. Τα στρωνουμε σε λαδοκολα και τα ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 150 για 10 με 15 λεπτα, εξαρτάται απο τον φουρνο.
Επισης μπορειτε να κανετε αυτο το γλασο:
124γρ.αχνη ζαχαρη, 2 η 3 κ.σουπας σιροπι φραουλας η χυμο λεμονιου ειναι ζητημα γουστου και χρωματιστες περλες,ζαχαρη καστανη κ.τ.λ.(αυτο το γλασο πρεπει λιγο να σταθει να ψιλοστεγνωσει αφου προσθεσετε περλες και τα σχετικά.


Μισοφέγγαρα βανίλιας
150 γρ.βουτυρο
75 γρ.ζαχαρη
80 γρ.αλεσμενα αμυγδαλα
200 γρ.αλευρι
1 πρ.αλατι
βανιλια πολυ βανιλια
Εκτελεση:
Το βουτυρο κομματια την ζαχαρη,το αλατι,το αλευρι και τα αμυγδαλα τα ενωνουμε να γινουν μια ομιομορφη μαζα. Τα ζυμωνουμε λιγο και κανοντας τα μια μπαλα στο ψυγειο για μια ολοκληρη νυχτα.Τ ην επομενη κανοθμε κορδονια περιπου 4 εκ.και κοβουμε παλι ανα 4εκ.,τους δινουμε μορφη μισοφεγγαρου και τα εναποθετουμε σε λαδοκολα, για να τα ψησουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 για 12 15 λεπτα. Μετα το ψησιμο λιγα λεπτα να κρυωσουν ,οχι να παγωσουν τα αχνιζουμε,(χα χα)σαν τους δικους μας κουραμπιεδες(χα χα).
Αυτες οι συνταγες ειναι λιγο πολυ παρομοιες, δοκιμαζοντας βρισκει ο_η καθενας_μια ποια μας κανει. Δοσολογικα ειναι μικρες θα ελεγα, αλλα σκεφτειτε οτι υπαρχουν 1000αδες παραλλαγες π.χ με φουντουκια, με καρυδια, με αμυγδαλα, με καρυδα, μακαντεμια κ.τ.λ.

Καλή επιτυχία ,γενικώς σε όλα τα γλυκά, φαγητά, ψητά, φουρνιστά!

10 comments:

luna said...

Ξεχασα να πω πως οι φωτο ειναι απο τις βολτες μου στο νετ.

NellyLe said...

Καλημέρα Λούνα.
Μου θύμισες πως έδωσα υπόσχεση στα παιδιά μου να φτιάξω vanillekipferln.Περίπου σαν και την δική σου είναι η συνταγή μου, με μια μικρή παραλλαγή.Τα κάνω σοκολατένια τα μισοφεγγαράκια.
Είσαι κι' εσύ στην γερμανία;

Juanita La Quejica said...

Ευχαριστούμε, επίσης!
Αυτό με τις παραλλαγές τώρα, τί το γράφεις Luna μου; Για να πάθω πάλι κανένα στερητικό επεισόδιο; ΧΑΧΑ!

luna said...

Nai edw eimai.stuttgart.esi?Dose kanena Käsekuchen pou na einai 100% epitixia apsito i kai psimeno na einai.zitao polla?xa xa xaTelika eimai agenestati!

luna said...

kai zitoulas

Juanita La Quejica said...

Χαχα! Δεν ξέρω τί είναι το kaseκάτι, αλλά αν είναι ψημένο, θέλω κι εγώ!

NellyLe said...

Luna καλή μου, βρίσκομαι στην Φρανκφούρτη. Για Kaesekuchen επιφυλάσσομαι.
Χουανιτάκι καλημέραααααα! Για τίς παραλλαγές θα σου πω σύντομα. Αυτά τα μισοφεγγαράκια είναι πραγματικά σκέτη αμαρτία. Οσο για το κασετέτοιο...είναι κατι σαν τζηζτέτοιο, μονο πού καμιά ομοιοτητα με το τζηκέικ το αγγλικό
Φιλούλια

Katerina ante portas said...

Tι ιδέες!! Μπράβο Luna!
Ta μισοφέγγαρα δεν θυμίζουν κουραμπιέδες χωρίς ζάχαρη άχνη;

Katerina ante portas said...

Tι ιδέες!! Μπράβο Luna!
Ta μισοφέγγαρα δεν θυμίζουν κουραμπιέδες χωρίς ζάχαρη άχνη;

Katerina ante portas said...

Συγνώμη, ήθελα να δώσω και αυτό το λινκ για μπισκοτολιχουδιές.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...