Tuesday, December 12, 2006

Σαλάτα Πιάζ.

Κατόπιν αιτήματος της αγαπητής μας Κικής, και για να μην "χαθεί" όπως μου λέει η συνταγούλα σας την βάζω και σαν Post, ώστε να υπάρχει για τον ιστορικό του μέλλοντος :-))

Σαλάτα Πιάζ.
1/4 κιλού φασόλια
5 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 μικρό κρεμμυδάκι γλυκό κόκκινο ψιλοκομμένο
2 αγγουράκια τουρσί ψιλοκομμένα (προαιρετικά, αλλά εμένα μου αρέσουν στις σαλάτες) μαϊντανός ψιλοκομμένος, δυόσμος ψιλοκομμένος ρίγανη, πιπέρι
2-3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κ.γ. ξύδι (μπορούμε να βάλουμε και μπαλσάμικο) και αλατάκι.

Μούσκεψα τα φασόλια από βραδύς και τα έβρασα μέχρι να μαλακώσουν. Σε ένα βαθύ μπολ ανακάτεψα τα φασόλια αφού τα είχα αφήσει να κρυώσουν λιγουλάκι, μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το λαδόξυδο, που τα χτύπησα μαζί σ' ένα σέϊκερ και μετά το έριξα στην σαλάτα. Διακόσμησα με λίγο μαϊντανό και έτοιμη.
Να σημειώσω πως την συνταγή μπορείτε να την κάνετε με ανάμεικτα φασόλια (άσπρα και μαύρα όπως τα μεξικάνικα, ή και μαυρομάτικα φασολάκια).
Επίσης μπορείτε να προσθέσετε λίγη καφτερή μουστάρδα, στο λαδόξυδό σας, για πιο πικάντικο αποτέλεσμα.
Το πιάτο αυτό το έφτιαχνε συνήθως η μάνα μου την Καθαρό Δευτέρα ως σαλάτα μαζί με μαρουλάκι, και ταραμοσαλάτα συν όλα τα υπόλοιπα. Αλλά είναι μια ωραία εκδοχή σαλάτας μαζί με μπιφτεκάκια σχάρας, οπότε μην αρκεστείτε στην Σαρακοστή.

3 comments:

Anonymous said...

Σ' ευχαριστώ Λοπάκι μου γλυκό. Έτσι θα τη δουν όλοι. Φιλάκια!

Penelope said...

Παρακαλώ πολύ.
Και αύριο να ξέρεις που θα έχω χρόνο, λέω να το φτιάξω το Στόλεν.
Θα σας πω για το αποτέλεσμα.

Olivi Nina said...

αχ αυτη η σαλατουλα ειναι απο τις πιο αγαπημενες..ταιριαζει και ψιλοκομμενη πιπερια κοκκινη κ πρασινη και εγω βαζω ανηθο που τον λατρευω και παντα και λιγη μουσταρδα..τα αφηνω για μια ωρα περιπου με την σαλτσουλα να δεσουν τα αρωματα και οι γευσεις και μετα φαγωμα.. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...