Friday, December 15, 2006

Τσιπούρα με δενδρολίβανο

Επειδή καλό το γλυκό δεν λέω, αλλά να πούμε ένα φαγάκι που και νόστιμο είναι και γρήγορο είναι, επειδή αυτές τις μέρες κάποια τρεχαματάκια τα έχουμε λόγω ημερών. Τσιπούρες με δενδρολίβανο, να φάμε και λίγο Ω3.

Υλικά
2 Τσιπούρες πλυμένες και καθα-
ρισμένες
4 πατάτες μετρίου μεγέθους
1 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
1 σφηνάκι ούζο (εγώ έβαλα λίγο παραπάνω)
3 κουταλιές σούπας μουστάρδα
αλάτι, πιπέρι, δενδρολίβανο

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε πολύ λεπτές στρογγυλές φετούλες, λαδώνουμε καλά ένα πυρίμαχο σκεύος τις απλώνουμε με τρόπο ώστε να σκεπάζει η μια την άλλη, ρίχνουμε λίγο αλατάκι και πιπεράκι.Από πάνω βάζουμε τις τσιπούρες, τις έχουμε αλατοπιπερώση. Σε ένα μπλέντερ χτυπάμε ελαιόλαδο, ούζο, μουστάρδα, και περιχύνουμε το ταψί, βάζουμε και μπόλικο δενδρολίβανο από πάνω και ψήνουμε στους 180ºC περίπου 25 λεπτά.

Η συνταγή είναι για 2 άτομα

7 comments:

Anonymous said...

ωραία! κι εγω με πατάτες τις κάνω αλλά δεν έβαζα αυτά τα καλούδια, μήπως να βάζαμε δενδρολίβανο και κόκκους πιπέρι και στην κοιλίτσα τους??

kxan said...

Κι εδώ γεμίζουν τα ψάρια με δεντρολίβανο. Ωραία ιδέα κι αυτή!

Λία Π. said...

Maria,πρέπει να είναι πολύ ωραία και νόστιμη η συνταγούλα σου. Θα τη φτιάξω το συντομότερο.Να βάλω και νεράκι;Δεν έχω δοκιμάσει ποτέ το ψάρι με πατάτες στο φούρνο.
Το σαββατοκύριακο θα ασχοληθώ με τα μελομακάρονα. Η συνταγή της Βέφας είναι ακτύπητη.

Λία Π. said...

Κική,κι εγώ βάζω στις κοιλίτσες των ψητών ψαριών διάφορα φρέσκα βότανα [ ρίγανη,θυμάρι,δεντρολίβανο..]Είναι υπέροχη η γεύση τους.

Maria M said...

Daffodils έβαλα και στην κοιλιτσα τους δονδρολίβανο και από πάνω.
Λία δεν έβαλα νεράκι έβγαλαν οι πατατούλες αλλά το παρακολουθεις και βλέπεις αν χρειαστείς προσθέτεις λίγο.
Το ελαιολαδο καταλαθος το έγραψα δυο φορές. Εμ .... βλέπεις σε αφήνουν στο γραφειο να μαγειρέψεις με την ησυχία σου.

kxan said...

Δεν πειράζει Μαριαμ, το διορθώνω εγώ

Λία Π. said...

Μαρία, σε ευχαριστώ πολύ για την υπέροχη συνταγή σου, που έφτιαξα σήμερα. Γευστικότατη σαλτσούλα που θυμίζει σάλτσα μπεαρνέζ. Ίσως να χρειάζεται και λίγο περισσότερο ψήσιμο. Έχεις δίκιο οι πατατούλες πρέπει να είναι πολύ λεπτά κομμένες. Βλέπεις οιπολύ νόστιμες συνταγές δε χρειάζονται πάντα πολλά και δυσεύρετα υλικά. Και πάλι ευχαριστώ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...