Wednesday, December 13, 2006

Cassoulet - Β φασόλια και λουκάνικα

Η συνταγή είναι για 10-12 άτομα

Συστατικά για τα φασόλια και λουκάνικα

1 λιτρο ζωμό κότας, 1 κιλό άσπρα μικρά φασόλια, μισό κιλό χοιρινό χωρίς κόκκαλο, 1/4 μπέηκον, 250 γρ. νερό, 1 κιλό ωμά λουκάνικα (σκόρδου, χοιρινά, ή καπνιστά), 3 κρεμμύδια ξεφλουδισμένα και άκοπα, 1 κουταλάκι τριμμένο σκόρδο, 1 κουταλάκι τριμμένο θυμάρι, 1 σακκουλάκι garni (αν δεν βρείτε, τυλίξτε σε τούλι τριμμένα σέλινο, πράσσο,δαφνόφυλλα, μαϊντανό όλα ξερά).

Τα φασόλια τα έχετε μουσκέψει απο την προηγούμενη. Βάλτε τον ζωμό κότας σε μία βαθιά κατσαρόλα και βράστε τον, ρίχτε τα φασόλια και βράστε τα για 2 λεπτά. Σβήστε την φωτιά και αφήστε τα φασόλια να μουλιάσουν για 1 ώρα.
Εντωμεταξύ βράστε το μπέηκον και το χοιρινό σε λίγο νερό για 15 περίπου λεπτά. Αφήστε τα να κρυώσουν.
Με ένα μυτερό μαχαίρι ανοίξτε μερικές τρύπες στα λουκάνικα. Μεταφέρετε τα λουκάνικα το χοιρινό και το μπέηκον στην κατσαρόλα με τα φασόλια. Βράστε τα και κάθε τόσο να μαζεύετε τον αφρό. Χαμηλώστε τη φωτιά και προσθέσθε ολόκληρα τα κρεμμύδια το σκόρδο, το θυμάρι το μπουκέτο, αλάτι και πιπέρι. Χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε τα να βράσουν μέσα στον ζωμό για 45 λεπτά, αν τον πιεί προσθέσθε κι άλλον. Βγάλτε μετά τα λουκάνικα και αφήστε τα να κρυώσουν. Ξαναβράστε το χοιρινό και τα φασόλια για άλλα 40 λεπτά ή τόσο όσο χρειάζεται ώστε να μαλακώσουν. Βγάλτε μετά το μπέηκον και το χοιρινό και αφήστε τα στην άκρη με τα λουκάνικα. Τα κρεμμύδια και το μπουκέτο, πετάξτε τα. Περάστε το ζουμί απο μία σίτα. Κρατήστε τον καθαρό ζωμό, τα φασόλια χωριστά και τα κρέατα χωριστά σε διαφορετικά σκεύη.
Ακολουθεί το κομμάτι με την πάπια, μετά αυτό με το αρνί και στο τέλος το ψήσιμο. Ελπίζω να έχετε λίγη υπομονή, η συνταγή είναι μεγάλη.

3 comments:

Juanita La Quejica said...

Έχουμε, έχουμε!

Anonymous said...

Κι απ' αυτό διαθέτει το κατάστημα...

Juanita La Quejica said...

http://www.flickr.com/photos/spinkitty/271432127/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...