Friday, December 15, 2006

Cassoulet - Δ΄ Χοιρινό και αρνί


Συστατικά
Μισό κιλό χοιρινό χωρίς κόκκαλο κομμένο σε μεγάλα κομμάτια, μισό κιλό αρνίσιο χεράκι, μισό φλυτζάνι κομμένο σέλινο, 1 φλυτζάνι τριμμένο φρέσκο κρεμμύδι, 1 κουταλάκι σκόρδο, 1 φλυτζάνι ξηρό άσπρο κρασί, 800 γραμμάρια φρέσκιες ντομάτες ξεφλουδισμένες, ή 2 κονσέρβες ντοματάκια ολόκληρα, 1 δαφνόφυλλο, αλατοπίπερο.
Προθέρμανση φούρνου στο 250. Τσιγαρίστε το χοιρινό μέχρι να ροδίσει. Βγάλτε το έξω. Μετά τσιγαρίστε το αρνί. Βάλτε τα δύο αυτά κρεατικά σε μία μεγάλη κατσαρόλα. Στο λιπος που τσιγαρίσατε τα κρεατικά σωτάρετε το κρεμμύδι, ΄σέλινο, σκόρδο για 2 λεπτά, σβήστε με το κρασί και βράστε το ζωμό ώστε να μείνει ο μισός.
Ρίξτε τα κρέατα μέσα και βάλτε απο πάνω τις ντομάτες και το δαφνόφυλλο. Να πάρουν 1 βράση πρώτα. Μετά μεταφέρετε όλα τα υλικά σε ένα σκεπασμένο πυρέξ στο φούρνο. Ισως να ρίξετε και λίγο νερό για να μην ξεραθούν τα κρέατα. Ψήσιμο ώσπου να μαλακώσουν. Οταν γίνουν, βγάζετε τα κρεατικά έξω και αφήνετε τα υπόλοιπα να κρυώσουν. Περνάτε το ζουμί από λεπτή σίτα και το καθαρό πλέον υγρό το ρίχνετε στα φασόλια. Τα λαχανικά τα πετάτε στα σκουπίδια.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...