Μοσχάρι με πράσινες πιπεριές (από τα χέρια της πεθεράς μου)
Κινέζικο πιάτο!
Τα πεθερικά μου πριν από πολλάααααα χρόνια ήταν στην Κίνα, βλέπε ο πεθερός διπλωμάτης. Τότε έμαθε και να μαγείρευει κινέζικα φαγητά, μερικά με μεγάλη επιτυχία. Σας παραθέτω το αγαπημένο μου (λόγω πιπεριών βεβαιώς, βεβαίως).
Για 4 άτομα
• 1/2 μοσχάρι φιλετο κομμένο σε λεπτές μικρές φετούλες
• 1 κιλό πιπεριές πράσινες σε μικρά κομμάτια
• 1 κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
• Λίγο αλέυρι
• Σογια σως
• Ελαιόλαδο
• Πιπέρι
• προαιρετικά: 1 καρότο σε λεπτές λωρίδες (για χρώμα)
Αλευρώνουμε, αλατίζουμε ελαφρώς και πιπερώνουμε το κρέας και το ρίχνουμε να τηγανιστεί ελαφρώς σε ελαιολάδο (θέλει 4-5 λεπτά).
Το βγάζουμε και στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε το κρεμμύδι, το καρότο και τις πιπεριές. Τηγανίζουμε ελαφρώς και προς το τέλος ρίχουμε το κρέας και την σόγια σως και αφήνουμε μέχρι να γίνει το κρέας (δεν θέλει πολύ)
Τα λαχανικά πρέπει να κρατάνε λίγο γιατί αλλιώς ΔΕΝ είναι κινέζικο.
Σερβίρουμε με ρύζι ατμού.
Λυδία
Thursday, January 25, 2007
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
1 comment:
Εγώ είμαι φανατική και του γλυκόξινου. Η πεθερούλα φτιάχνει και τέτοιο; Κι αυτή όμως που έδωσες, παρόλο που έχει μοσχάρι- που δεν πεθαίνω- ακούγεται καλή.
Post a Comment