Friday, February 02, 2007

Μύδια με σπαγγέτι

Μια συνταγή πολύ εύκολη και γευστική, που την φτιάχνουν πολύ στην Ν. Ιταλία και όχι μόνο πιστεύω, στην οποία εκτός από μύδια, μπορείτε να βάλετε ανάμεικτα μύδια με αχιβάδες.

Υλικά
1 κιλό μύδια (κατά προτίμηση φρέσκα)
1 ματσάκι μαϊντανό
2-4 σκελίδες σκόρδο ανάλογα με τα γούστα
1 1/5 ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
μισό ποτηράκι του κρασιού λάδι
1 πακέτο σπαγγέτι Νο 7
Εκτέλεση
Αφήνουμε τα μύδια, αν είναι φρέσκα μέσα σε λεκανίτσα με νερό και αλάτι για 1-2 ώρες, τα καθαρίζουμε καλά. Σε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε το ελαιόλαδο το αφήνουμε να κάψει και ρίχνουμε το σκόρδο σε φετούλες (σε όσους δεν αρέσει το σκόρδο υπάρχει κι άλλος τρόπος, ρίχνουμε το σκόρδο ολόκληρο και μόλις αρχίζει να ξανθαίνει το πετάμε) το γυρνάμε δυο τρεις φορές, ρίχνουμε τα μύδια ανακατεύουμε λίγο και κατόπιν σειρά έχει το κρασί, τα αφήνουμε να αχνιστούν και να ανοίξουν. Αν κάποιο μύδι δεν ανοίξει το πετάμε, γιατί θα μας πετάξει αυτό στο κοντινότερο εφημερεύων νοσοκομείο. Έχουμε βράσει τα σπαγγέτι αλ ντεντε ( με μία κουταλιά ελαιόλαδο), στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε μέσα στα μύδια, για να ανακατευτούν οι γεύσεις ρίχνοντας και τον μαϊντανό
.

6 comments:

Λία Π. said...

Ωραία τα μύδια με την άσπρη σαλτσούλα! Τα έχεις φτιάξει καθόλου , Μαρία, με κόκκινη σαλτσούλα; Όπως καταλαβαίνεις λατρεύω τις μακαρονάδες με κόκκινη σάλτσα και όχι μόνο (τελικά όλα τα λατρεύω εγώ και δεν ξέρω τι θα γίνει, πλησιάζει και καλοκαίρι).

Anonymous said...

Με κόκκινη όχι δεν τα έχω φτιάξει, αλλά όλα γίνονται.
Καλά κάνεις και λατρεύεις το καλό φαγητό και γλυκό και αν χρησιμοποιείς κάποιο μέτρο, δεν υπάρχει φόβος. Άλλωστε αποδεδειγμένα οι δίαιτες παχαίνουν!!!!!!!

kiki said...

Μήπως να φτιάξουμε μια κατηγορία με νηστίσιμα μια και αρχίσαμε τα ψαρικά κι έρχεται Πάσχα; Μύδια, σλουρπ. Σήμερα έφαγα ό,τι χάβαρα είχαν μείνει.

Anonymous said...

Κική έγω έχω να προτείνω κάτι άλλο. Όποιος έχει κάτι σπέσιαλ που το κάνουν στον τόπο του τις απόκριες ή την Τσικνοπέμπτη ας μας το γράψει. Κι όσο για τα νηστισιμα εεεε είμαστε καλά παιδια πριν πεινάσουμε μαγειρεύουμε :p

Juanita La Quejica said...

Τα λατρεύω έτσι τα μύδια. Με μπόλικο σκόρδο, μόνο που πετάω την φύτρα γιατί μπορεί κάποιους να τους ενοχλήσει στο στομάχι.

Αθανασία said...

Το πράσινο φύτρο του σκόρδου πρέπει όλοι να το πετάμε! Από τότε που το έμαθα δεν το ξανάφησα.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...