Sunday, February 04, 2007

Ανακοίνωση

Η βραδυά αφιέρωμα στα μανιτάρια Γρεβενών, με το μενού δημιουργημένο απο τον σέφ Νίκο Μακρυμίχαλο, επαναλαμβάνεται άλλη μία φορά. Θα γίνει στο ξενοδοχείο Ochre & Brown (στού Ψυρρή) στις 28 Φεβρουαρίου 2007.
Κρατείστε θέσεις ΑΠΟ ΤΩΡΑ.
Σας παραθέτω το μενού.

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΕΒΕΝΑ ΣΤΟ OCHRE & BROWN
Στα Γρεβενά λένε ότι δεν μπορείτε να γνωρίσετε έναν προορισμό, αν δεν γνωρίσετε πρώτα τις γεύσεις του, δεν τον νιώσετε στις καθημερινές γιορτές και χαρές του και δεν γίνετε ομοτράπεζοί του…Στo Οchre & Brown, υποστηρίζοντας τοπικά προϊόντα της Ελληνικής υπαίθρου, διοργανώνει μια βραδιά αφιερωμένη στην καταπράσινη γη των Γρεβενών.
Δημιουργικές συνταγές και τοπικά προϊόντα, συνδυάζονται αρμονικά σε ένα παραδοσιακό μενού με βάση τα Βασιλικά Μανιτάρια, τον Κανθαρίσκο, τους Αμανίτες του Καίσαρα και μας συνοδεύουν σε ένα υπέροχο γαστρονομικό ταξίδι.
Συνοδοί μας τοπικοί μικροί συλλέκτες & παραγωγοί, βιοκαλλιεργητές και συνεταιρισμοί, μας βοηθούν να ανακαλύψουμε τα γευστικά μονοπάτια του Νομού Γρεβενών. Το μενού συντροφεύουν οικολογικά κρασιά, μονοποικιλιακό τσίπουρο, οικολογικά αιγοπρόβια γαλακτοκομικά, αρτοπαρασκευάσματα από την αναβιωμένη ποικιλία σιτηρών Δίον και χοιρινά βιολογικής εκτροφής .


Μενού
Amuse Bouche Σνίτσελ μανιταριών ποικιλίας «Μακρολεπιότα η ψηλή»
Κρέμα Μανιταριών ποικιλίας «Βωλίτη»
Παραδοσιακή Μανιταρόπιτα «Βασιλικό» της κυρίας Αναστασίας και χυμό τομάτας
Αγριοπέστροφα από τον Αώο με ξινό τραχανά
Σορμπέ μονοποικιλιακού τσίπουρου
Γουρουνόπουλο γεμιστό με μανιτάρια ποικιλίας «Αμανίτης του Καίσαρα», κουφέτο κυδωνιού και αμύγδαλα
Πλατώ τυριών Γρεβενών με
βιολογική φέτα ΠΟΠ, ανεβατό ΠΟΠ, μανούρι ΠΟΠ
Καρυδόπιτα και Ρεβανί με παρφέ πούδρας μανιταριών
ποικιλίας «Βωλίτη» και «Βασιλικό»
~~~
Καφές με γλυκό μανιτάρι ποικιλίας «Κανθαρίσκος ο φαγώσιμος», σουδάκια μανιταριών ποικιλίας «Βωλίτη» και ταρτάκια ποικιλίας «Βασιλικό»


*** Στην παρασκευή του ψωμιού και των γλυκών χρησιμοποιήθηκε
αλεύρι ποικιλίας Δίον από μαλακό σιτάρι***

Ερυθρός οίνος βιολογικός Κτήμα Χασπερίδη-Νησί Γρεβενών
ποικιλία Caberbet Sauvignon
Λευκός Οίνος Κτήμα Ζέρβα-Σύδενδρο Γρεβενών
ποικιλία Chardonnay και μοσχοστάφυλο (τοπική ποικιλία Γρεβενών)

Κόστος 40 Ευρώ ανά άτομο

6 comments:

Gianni said...

Ευχαριστώ ιδιαιτέρως.
Τη χρωστάω αυτή τη βραδυά...
Άσε που κάποια κοπέλα στο γραφείο είχε δει σχόλιο στο blog σου για επανάληψη και θα σου έστελνα mail να ρωτήσω.

Αθανασία said...

Μαρίνα, ευχαριστούμε για τη λεπτομερέστατη περιγραφή! Φαίνονται όλα υπέροχα!!!
Γιάννη, θα πας prive' ή δέχεσαι και παρέα;

Gianni said...

Αφού ξέρεις...
σε αυτόν τον δρόμο έχω "δικαιώματα".
Δεν σας αφήνω μόνους!

Marina said...

Παιδιά, όσοι πάτε ΠΡΟΣΟΧΗ με το ψωμί, να μην την πάθετε όπως εγώ. Καλύτερα πάρτε το μαζί σας να το φάτε αργότερα σπίτι σας (δεν είναι ντροπή γιατί στη γεύση είναι ΠΟΙΗΜΑ). Ο τραχανάς που συνοδεύει την πέστροφα με φούσκωσε τόσο που με δυσκολία συνέχισα μέχρι το γλυκό..το οποίο και άφησα. ΚΡΙΜΑ!
Το κόστος των 40 ευρώ είναι λίγο αν σκεφτεί κανείς την ποσότητα του μενού.
Καλά να περάσετε.

Penelope said...

Τα γλυκά σίγουρα θα αξίζουν κάθε προσοχής! Και σίγουρα κινούν την περιέργεια. Για να δούμε αν θα τα καταφέρουμε να πάμε, αν και λιγάκι δύσκολο μιας και είναι Τετάρτη.

oneiromageiremata said...

Κλαψ...κι εμείς που μένουμε μακριά; Α ρε πόσα χάνουμε....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...