Ενα γλυκάκι που πάντα μου άρεσε είναι αυτό. Το έκανε η γιαγιά μου αλλά το κάνω τώρα με παραλλαγές.
Υλικά
10 σφολιατίνες (έτοιμα κομμένα)
μαρμελάδα κεράσι-βύσινο ή και πορτοκάλι (σε πιάτο σούπας θα υπολογίσετε το μισό)
1 κοφτή κουταλιά γλυκού κανέλλα
1/2 κουταλιά γλυκού γαρύφαλλο
Εκτέλεση
Παίρνουμε ένα φύλλο και το ανοίγουμε λίγο με το χέρι. Το βάζουμε μέσα στο ταψί που το έχουμε αλείψει με έλάχιστο λάδι.
Φτιάχνουμε την γέμιση. Βάζουμε μέσα στο πιάτο με την μαρμελάδα την κανέλλα και το γαρύφαλλο και ανακατέυουμε καλά(ένα επιπλέον υλικό μπορεί να είναι το αλεσμένο καρύδι). Παίρνουμε λίγη γέμιση και την βάζουμε σε όλο το φύλλο. Αρχίζουμε να τυλίγουμε σε ροδέλες και σε κάθε γύρο προσθέτουμε απο λίγη μαρμελάδα. Στον τελευταίο γύρο που θα φέρουμε την ροδέλα δεν βάζουμε για να μην σκάσει στο ψήσιμο.Τυλίγουμε καλά και τις άκρες για να μην βγεί η γέμιση. Το ίδιο κάνουμε και με τα υπόλοιπα.
Ψήνουμε στους 180c σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσουν. Μολις τα βγάλουμε και ψιλοκρυώσουν πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
Αν τα σερβίρουμε ζεστά σαν συνοδευτικό πάει τέλεια το παγωτό καιμάκι.
Αν τα σερβίρουμε κρύα σαν συνοδευτικό πάει η σαντιγί που μαλακώνει και την σφολιάτα.
Tuesday, February 27, 2007
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
8 comments:
TASSOULA μας λίγωσες!!! Μπράβο σε εσένα που το θυμάσαι και στη γιαγιά που στο έμαθε(έχω αδυναμία στις γιαγιούλες-έχασα τη δική μου πριν 3 χρόνια και πονάω ακόμα-μάνα και πατέρας για μένα)
Αλήθεια..οι σφολιατίνες εκτός από έτοιμες πως γίνονται?
Η γιαγιά μου, μου είχε μάθει πολλά πράγματα.Και εγώ τους έχω αδυναμία.Οι γλυκές παρουσίες στην ζωή μας.Η αλήθεια είναι οτι με αυτό το σπόρ (άνοιγμα φύλου)δεν έχω ασχολειθεί λόγο χώρου στην κουζίνα.Ετσι παίρνω έτοιμες.Αν ξέρει κάποιος να μας πεί.Καλό βράδυ.
Ωραίες είναι οι συνταγές που είναι δεμένες με αναμνήσεις...
Ωραία συνταγή, εύκολη, αρωματική και νόστιμη φαίνεται. Ευχαριστούμε!
Να ρωτήσω -η άσχετη από γλυκά- τί είναι οι σφολιατίνες; Εννοείτε απλά σφολιάτα κομμένη σε κομμάτια;
oneiromageiremata
Καλημέρα!Ναι είναι.Και απο την συγκεκριμένη έχω πολλές.
Kallie
kαι με το παγωτό......τι να σου λέω...
juanita
Ναι.Υπάρχουν και κομμένες που είναι τέλειες για κάτι τέτοια
Υ.Γ.
Πριν τις βάλουμε στον φουρνο βάζουμε πάνω απο την καθεμία λίγο βούτηρο
Tασούλα, το γλυκάκι αυτό είναι ρολό σαν φλογέρα ή το ρολό που το έχουμε κόψει φέτες; Σχώρα με αλλά δεν κατάλαβα.
Είσαι τυχερή που έχεις μνήμες. Αυτές είναι και οι παρακαταθήκες μας.
λια π.
Μπορείς να το κόψεις και φέτες αν το σερβίρεις ζεστό και να βάλεις απο πάνω απο κάθε φέτα μια μπάλα παγωτό καιμάκι και απο πάνω πασπαλίζεις με άχνη...
Post a Comment