Στη συνέχεια της συνταγής της Λίας σας στέλνω άλλη μια. Ναι, καλά έχετε καταλάβει – είμαστε οικογενειακώς μακαρονάδες!
Υλικά (για 4 άτομα)
500 γρ. Linguini Barilla
2 κονσέρβες τόνο σε νερό
1 φλυτζάνι του καφέ σταφίδες
1 φλυτζάνι του καφέ κουκουνάρια
Μισή πουμαρό ή ένα ποτήρι νερού σπιτική σάλτσα ντομάτας (το καλοκαίρι)
1 κρεμμύδι
2-3 δαφνόφυλλα
Ένα ποτηράκι κρασί (εγώ βάζω κόκκινο)
Ελαιόλαδο
Λίγη ζάχαρι
Αλάτι/ Φρέσκοτριμμένο πιπέρι
Γραβιέρα αστακού για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Βράζουμε τα μακαρόνια, τα λαδώνουμε.
Βάζουμε τις σταφίδες σε ένα μπολάκι με νερό και τα αφήνουμε μέχρι να φουσκώσουν. Τα στραγγίζουμε καλά σε χαρτί κουζίνας και τα αφήνουμε στην άκρη.
Ξεπλένουμε τον τόνο και τον αφήνουμε στην άκρη.
Ρίχουμε στην κατσαρόλα το ελαιόλαδο, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τσιγαρίζουμε ελαφρώς, ρίχνουμε την σάλτσα, λίγη ζάχαρι και αφήνουμε να πάρουν μια βράση.
Μετά ρίχνουμε τον τόνο, το κρασί, λίιιιιγο αλάτι, τα δαφνόφυλλα και το κουκουνάρι. Αφήνουμε 5-10 λεπτά. Τέλος ρίχουμε και τις σταφίδες και τα αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί σε 2-3 λεπτά.
Σερβίρω και ρίχνω μπόλικη γραβιέρα αστακού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Lydia
Wednesday, February 07, 2007
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
3 comments:
Βρε Λυδία μου, διάβαζα γραβιέρα αστακού και μπερδεύτηκα πρωί-πρωί. Τι εννοεί λέω τώρα; Μετά κατάλαβα ότι εννοείς μάλλον γραβιέρα εκ' της πόλης του Αστακού... έτσι είναι ή είναι κάτι άλλο;
Και εγώ με τα ζυμαρικά μια χαρά τα πάω...αλλά με τον τόνο πάλι μόνον στις σαλάτες και σε κανένα ορεκτικό τα βρίσκουμε...
Πηνελόπη καλημέρα. Ναι, είναι από την πόλη του Αστακού, ιδιαίτερα πικάντικη...
Όσο αφορά τον τόνο ούτε εγώ δεν τον πολύ συμπαθώ γιατί μου θυμίζει δίαιτα αλλά σε βεβαιώνω ότι σε αυτή την συνταγή δεν θα σε ενοχλεί καθόλου. Να φανταστείς μια φίλη μου που δεν τρώει τόνο τα έφαγε (δεν το κατάλαβε τι ήταν, χα χα) και μετά ζήτησε και συνταγή.
Kι εγώ μπερδεύτηκα στην αρχή με το τυρί Αστακού, Λυδία, χαχα!
Πάντως οι μακαρονάδες με τόνο είναι πολύ νόστιμες . Παράλληλα τρώγεται με το μακαρόνι(που είναι αγαπημένο) και το ψάρι που δεν το συμπαθούν πολλοί.
Post a Comment