Monday, March 05, 2007

Τα νέα μας

Την φωτογραφία της παραλίας των πιγκουίνων κοντά στο Simon's Town (νότια του Cape Town, στην Νότια Αφρική), μας την στέλνει μια φίλη από τα "παλιά", η Αγγελική Ν. από το Hungry, που σύντομα θα γίνει το νέο μέλος στο blog μας.

Ο CGP έφτιαξε ένα νέο blog, μετά από πρότασή του εδώ να προσθέσουμε μία κατηγορία με συστατικά στο Hungry For Life. Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα αυτόματης αλφαβητικής κατάταξης εδώ, δημιούργησε το Ορολογία Μαγειρικής και μας προτείνει να γίνουμε όλοι μέλη και να το προχωρήσουμε. Καλή Αρχή.

Η Κατερίνα Ante Portas είχε μια ιδέα που ήδη την έβαλε πρώτη σε εφαρμογή εδώ. Να μεταφράζουμε δηλαδή όσοι/ες θέλουμε και μπορούμε τις συνταγές μας στα αγγλικά, ώστε να μπορούν να τις διαβάζουν και όσοι δεν γνωρίζουν ελληνικά. Θα φτιάξουμε μια ξεχωριστή κατηγορία που θα τις εντάξουμε εκεί -παράλληλα με την καθιερωμένη κατηγοριοποίηση- ώστε να μπορεί να τις βρίσκει όποιος ενδιαφέρεται συγκεντρωμένες.

Καλή Εβδομάδα!

8 comments:

kiki said...

Όλοι οι καλοί χωράνε. Καλώς να έρθει η Αγγελική Ν στην παρέα μας. Καταπληκτική φωτό!
Το παράδειγμα της Κατερινας θα ακολουθήσω κι εγώ σύντομα μόλις καταφέρω και βρω λίγο χρόνο.
Καλη αρχή και στο νέο μπλογκ του CGP.

CGP said...

Ευχαριστώ γιά τις ευχές.

Δεν είμαι σίγουρος γιά τον τίτλο, ακούγεται κάπως βαρύγδουπος και η λεξικογραφία δεν είναι κάτι το απλό.

Θα σας στείλω σύντομα τα email γιά να ξεκινήσουμε και να δούμε γιά το πως θα προχωρήσει.

Αν δεν δημιουργηθέί μία αρκετά μεγάλη συλλογή λημμάτων, δεν έχει έννοια ύπαρξης.

Αυτό που πιστεύω θα το διαφοροποιήσει από ένα ξερό κατάλογο θα είναι η ακολουθία των σχολίων που θα ακολουθούν κάθε λήμμα. Δεν θα υπάρχουν μόνο φωτογραφίες και λινκς αλλά και η γνωστή ακολουθία των σχολίων που τελικά θα "εξηγούν" στον ερευνητή πολύ καλύτερα από μία ξερή καταγραφή.

Τα σχόλια είνα το ενδιαφέρον κομμάτι και αυτό δεν υπαρχει πουθενά, διότι έτσι ο κατάλογος θα αλλάζει κάθε μερα και θα εμπλουτίζεται από την δικτυακή συνεργασία/αντιπαλότητα.

Juanita La Quejica said...

Στείλε προσκλήσεις CGP όταν νοιώσεις έτοιμος.

Penelope said...

Εγώ αντί για μεταφράσεις, μπορώ να πάω να κάνω παρέα με τους πιγκουίνους, γιατί πολύ μου αρέσει η παραλία τους;

Μπράβο σε ολους σας για τις νέες ιδέες και τα επιτεύγματά σας.

Αθανασία said...

Καλή αρχή CGP!

Katerina ante portas said...

Eξαιρετική η φωτογραφία της Αγγελικής Ν. που την καλωσορίζω με χαρά. Φίλη της μεγάλης κόρης, τη γνώρισα τελευταία και εκτιμώ την ευγένειά της και την αίσθηση του χιούμορ ενός καλλιεργημένου ατόμου.

CGP said...

@ αθανασία

Ευχαριστώ, θέλεις να συμμετάσχεις ?
Δεν μου αρέσεικαθόλου ο τίτλος ορολογία και θα σε παρρακαλούσα να σκεφτείς και εσύ κάποιο άλλο τίτλο, ώστε όταν μετά από 15 αιώνες που θα ολοκληρωθεί το πόνημα, να έχουμε και όνομα έτοιμο να το βαφτίσουμε.

Anonymous said...

Glossary το λέει το BBC.
Ενδιαφέρον!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...