Saturday, March 17, 2007

Μήπως υπαρχει κάτι σάπιο στο βασίλειο της Δανιμαρκίας ?

Σας παραθέτω μία είδηση με γαστρονομικό ενδιαφέρον. Και ερωτώ, εμείς οι ταπεινοί τι πρέπει να κάνουμε πρίν παμε να φάμε σε ένα εστιατόριο ?

9 comments:

Κωστας said...

Ενας ακόμα λόγος να μαγειρεύουμε στο σπίτι! :-)

CGP said...

@ Κώστα

Μήπως είναι περισσότερο απλό οι επαγγελματίες του κλάδου να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους ?

Αθανασία said...

Σίγουρα είναι το καλύτερο να μαγειρεύουμε σπίτι!
Αλλά, να, "και ο μάγειρας χρειάζεται το ρεπό του"! Και τότε πού πάμε; Όντως, μεγάλος ο προβληματισμός στις μέρες μας. Απίστευτα πολλή η κοροϊδία.
Όταν μαθαίνουμε ότι ένα μέρος ΔΕΝ είναι καλό, το μποϋκοτάρουμε!
Φίλος μού στέλνει δημοσιεύσεις του ΕΦΕΤ. Ξέρω, είναι ελάχιστοι οι έλεγχοι και ελάχιστες οι δημοσιεύσεις για τα "κακά μέρη". Αλλά το χειρότερο είναι να μαθαίνεις ότι ένα εστιατόριο σε εξαπατά (με οιονδήποτε τρόπο) και να συνεχίζεις να πηγαίνεις στη λογική του "έλα μωρέ, όλοι το κάνον" και να το ΣΥΝΤΗΡΕΙΣ!

Anonymous said...

Τελικά ισχύει ότι και με την θρησκεία.
Όσα πιο λίγα γνωρίζεις τόσο πιο πιστός είσαι...

ΥΓ. Θα μπορούσα να γράφω ώρες για το θέμα. Άλλη φορά ίσως...

Κωστας said...

Πριν από λίγο, είδα σχετικό ρεπορτάζ στη ΝΕΤ, κλασσικά τρομολαγνικό, που έλεγε οτι ο κόσμος τρέμει, έχει πανικοβληθεί κλπ.

Το επιχείρημα "εδώ θα έδιναν ληγμένα σε Καραμανλή, Πούτιν και Στανίτσεφ, φαντάσου τι μας ταΐζουν εμάς" φαίνεται λογικό, αλλά:
Για να δίνει το εστιατόριο εν γνώσει του ληγμένα τρόφιμα σε τρεις αρχηγούς κρατών, οι υπεύθυνοι θα είναι ή εντελώς ηλίθιοι ή θα 'χουν αμέτρητο θράσος. Δυσκολεύομαι όμως να πιστέψω κάτι από τα δύο.
Μάλλον για βλακώδη απροσεξία το κόβω το συμβάν (μαζική αγορά... ποιος να ελέγξει μία-μία τις ημερομηνίες λήξης των συσκευασιών και τέτοια), μέσα στη πίεση της δουλειάς - όσοι δούλεψαν σε οποιουδήποτε είδους φαγάδικο, καταλαβαίνουν.

Αυτό δε σημαίνει οτι δεν υπάρχουν "καλόπαιδα" που σερβίρουν σάπιες ντομάτες στα μαγέρικα τους, αλλά από την άλλη, φυσικά και δεν σημαίνει οτι όλα τα εστιατόρια μας ταΐζουν κοπριά για χαβιάρι.
...στο κάτω-κάτω, τα ληγμένα του συγκεκριμένου εστιατορίου, ήταν περισσότερο επικίνδυνα από τις μη ληγμένες σάλτσες φαστφουντάδικων της κακιάς ώρας;

Μη τρελλαινόμαστε, πάντα υπήρχαν και πάντα θα υπάρχουν εστιατόρια που σερβίρουν ληγμένα ή ακατάλληλα τρόφιμα. Ετυχε τώρα και έγινε η Πουτιν-ιά...

Juanita La Quejica said...

Βρε, βρε, βρε!
Το συγκεκριμένο μαγαζί μας έκανε το catering στο τραπέζι του γάμου μας, πριν 16 χρόνια. Και αργότερα έκανε στην κουμπάρα μου το τραπέζι της βάφτισης της κόρης της.
Μάλιστα... τους βγήκε τελικά ξινή η διαφήμιση με την επίσκεψη του Πούτιν. Κρίμα...
Αλλά υπάρχουν τσε σειρότερα, που λέει και ο Μανωλιός στο κρητικό ανέκδοτο.
O Διόνυσος το φαγητό του το έχει κάνει τουριστικό εδώ και πολλά χρόνια, μιας και περί αυτού ο λόγος. Αλλά βρίσκεται σε καταπληκτικό σημείο.

CGP said...

ναι ρε παιδιά έχει απίθανη θέα, αλλά δεν θα έπρεπε να είχε και απίθανο φαγητό που να προβάλει την ελληνική κουζίνα ? ( Τυροκροκέτες καταψυγμένες με θέα Ακρόπολη...... Αυτή είναι η ελληνική κουζίνας που θα θυμάται ο εύπορος τουρίστας που πήγε γιά lunch μετά την περιήγηση στην Ακρόπολη ? ) Κρίμα....

Juanita La Quejica said...

Θα έπρεπε cgp, ασφαλώς και θα έπρεπε!

Κωστας said...

Πολυ φοβάμαι οτι ο μέσος εύπορος τουρίστας, ευτυχισμένος θα ένιωθε τρώγωντας μακντόναλντς με θέα την Ακρόπολη...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...