Tuesday, March 13, 2007

Ανοιξιάτικη ομελέτα

Μετά τα πολλά λεμόνια μας προέκυψε και θέμα πολλών αυγών (αυτά μας τα χάρισαν, κοτούλες δεν έχουμε στον κήπο). Μετά χάζευα κάτι φωτογραφίες από παλιότερο ταξιδάκι και θυμήθηκα τις ομελέτες φούρνου που τρώγαμε εκεί. Φτιάξαμε μία και τη βαφτίσαμε ανοιξιάτικη -αν και το μπρόκολο είναι χειμωνιάτικο- λόγω χρωμάτων. Και ναι, λοιπόν, αυτή η απλή παρασκευή είναι και το πρώτο μου ποστ.
Περισσότερο σαν ιδέα την παραθέτω και λιγότερο ως συνταγή. Άλλωστε με τις ομελέτες είναι γνωστό πως κάνουμε ό,τι θέλουμε, από έξτρα λάιτ συνταγές έως βόμβες θερμίδων.

Για την εκδοχή της φωτογραφίας χρησιμοποιήθηκαν:
6 αυγά
6 κουταλιές γάλα εβαπορέ
3 μέτριες πατάτες (πολύ λίγο βρασμένες)
μισή κόκκινη πιπεριά
4 φουντίτσες μπρόκολο (ελαφρά αχνισμένο)
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Έστρωσα τις πατάτες σε ελαφρά λαδωμένο πυρέξ. Χτύπησα τα αυγά με το γάλα, πρόσθεσα το αλάτι και έριξα το μίγμα πάνω από τις πατάτες. Στόλισα με την πιπεριά και το μπρόκολο. Έψησα στους 200 βαθμούς μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει. Στην ψημένη, πια, ομελέτα έτριψα μαύρο πιπέρι.

Είναι λύση για όσους απεχθάνονται το τηγάνι (ανάμεσά τους κι εγώ). Τρώγεται και κρύα ενώ αρέσει και στα παιδιά γιατί μοιάζει με πίτσα στην εμφάνιση!

17 comments:

witchofdaffodils said...

τι καλή ιδέα Εllie, και εγώ δεν τα πάω καλά με το τηγάνι..
μερσί

witchofdaffodils said...

α, και κάτι άλλο. Τί έγινε με τα πολλά λεμόνια;

Juanita La Quejica said...

Οι πατάτες ψήθηκαν μαζί με τα αυγά; Δεν χρειαζόντουσαν περισσότερο χρόνο Elie; Μαλάκωσαν;
Όταν φτιάχνω την ισπανική ομελέττα για μας και επειδή βαριέμαι το σιγανό τηγάνισμα για 40' πατάτας και κρεμμυδιών, τις βάζω κομμένες κυβάκια μαζί με τα κρεμμύδια στο φούρνο και τις ψήνω αρκετή ώρα και όταν πια είναι έτοιμες προσθέτω τα αυγά, το γάλα και τελειώνω το ψήσιμο. Δεν γίνονται βέβαια τόσο λουκουμάκι όσο στο τηγάνι, αλλά μια χαρά την τρώμε και έτσι την τορτίγια και με λιγότερα λάδια.

Αθανασία said...

Ολίγον βρασμένες οι πατάτες καλέ Juanita!
Elie, καλή ιδέα (εγώ θα'βαζα οπωσδήποτε και τυρί να λιώσει από πάνω, να μοιάζει πραγματικά με πίτσα). Σίγουρα δεν κολλάει στο πυρέξ; Κάποτε έκανα ομελέτα φούρνου και κόλλησε τόσο άσχημα που δεν ξανάκανα! Προτιμούσα το αντικολλητικό τηγάνι...

Anonymous said...

Τι εγινε με τα λεμονια?
εχω και εγω πολλα απο δεντρο.
Καμοια ιδέα?

Juanita La Quejica said...

Α! Καλά λες Αθανασία, άκυρη η ερώτηση, δεν το πρόσεξα. Δεν κολλάει καθόλου, εγώ την κάνω συχνά στο φούρνο γιατί βαριέμαι τα τηγάνια. Απλά δεν γίνεται τόσο γλυκιά και τόσο ζουμερή.

Αθανασία said...

Εμένα γιατί μου κόλλησε; Κι είχα βουτυρώσει καλά τη φόρμα...

Julia_Dream said...

Elie thanks for the recipe!! Φαίνεται γρήγορη και ολιγοθερμιδική, οπότε σύντομα θα την επιχειρήσω. Άσε που έχω κάτι αυγά που δεν ήξερα τί να τα κάνω. Σε ευχαριστώ και πάλι, να είσαι καλα! :-)

kiki said...

Κατερίνα δεν ξέρω αν μπήκε κατά λάθος εδώ το σχόλιό σου για τα λεμόνια, αλλά εγώ έχω μια πολλή καλή ιδέα για τα λεμόνια, ειδικά αν είναι χοντρόφλουδα. Υπομονή βρε παιδιά και θα τη γράψω. Το έχω υποσχεθεί και στη Χια!
Χρωματιστή ομελετίτσα ε; Ωραία!

Juanita La Quejica said...

Ξέχασα!
Elie, καλώς ήρθες και "επίσημα"! Πρώτη φορά δηλαδή που βάζεις μόνη σου την συνταγή, σαν μέλος. Καλή Αρχή, όλα τέλεια τα έβαλες, τις φωτογραφίες, το κείμενο, μια χαρά!

kiki said...

Μπράβο βρε Juanita! Αυτό κι αν το ξέχασα!!! Μπράβο elie. Άριστα με την πρώτη! Μεγαλώνει η παρέα μας!

witchofdaffodils said...

να γραψεις συντομα για τα λεμόνια delicieuse, μη μας σαπίσουν!

Λία Π. said...

Καλώς όρισες, Elie, στην κουζίνα μας.
Κατερίνα, ετοιμάζω κάτι για σένα με λεμόνια που ζήτησες.

Anonymous said...

@ witch of daffodils, katerina
Τίποτα νεότερο με τα λεμόνια. Τεμπελιάζω (σε αντίθεση με τη λεμονιά που συνεχίζει την παραγωγή ακάθεκτη). Προσπαθώ να κάνω φαγητά και σαλάτες με λεμόνια (σήμερα αγκινάρες, χθες σαλάτα με φέτα και αβοκάντο κ.λπ). Αν φτιάξω κάτι καινούριο θα το… δείτε. Είδα όμως και φρέσκο άρθρο από oneiromageiremata.
@juanita
Για τις πατάτες είπε η Αθανασία. Την tortilla de patatas είχα στο μυαλό μου (χωρίς κρεμμύδι). Όταν είχαμε και chorizo, βάζαμε κι απ’ αυτό μέσα.
@ αθανασία
Δεν μου κολλάει (σε πυρεξένια ταρτιέρα τη φτιάχνω). Αλλά ξέρεις πώς είναι καμιά φορά, νόμος του Μέρφι… Με τυριά είναι βέβαια πολύ ωραία, αλλά επειδή τρώμε πάντα τυρί στο τέλος κάθε -κύριου- γεύματος αποφεύγουμε τη χρήση του στο καθημερινό μαγείρεμα (εκτός αν είναι απολύτως απαραίτητο!).
@julia_dream
Κι εγώ έχω ακόμα πολλά αυγά. Και δεν θέλω να κάνω τσουρέκια αφού θα κάνω το Πάσχα. Μπορεί το σ/κ να κάνω ζυμαρικά, αν έχω την υποστήριξη της οικογένειας!
@oneiromageiremata, λία π., juanita
Ευχαριστώ για τα καλωσορίσματα. oneiromageiremata, είχα καλή δασκάλα ;-)

Anonymous said...

Αχ τι έχω πάθει μ΄ολες σας. Νηστεύω κορίτσια κι οι πειρασμοί σας είναι δοκιμασίες.
Ασε που χτές πήγα σε σεμινάριο μαγειρικής και δε δοκίμασα κάτι απ όσα φτιαχτηκαν. Τα φωτογράφισα όμως!

Anonymous said...

Ρε-πορ-τάζ, Νένα ή μάλλον φωτορεπορτάζ! Κι εγώ υπόσχομαι νηστίσιμη συνταγή.

Anonymous said...

Θα τα γράψω και θα τα στείλω αλλά σκέπτομαι τη στιγμή της σύνταξης της συνταγής, των φωτό και της σιελόροιας! Χτες παρακολούθησα Παρλιάρο και πάλι δεν δοκίμασα. Αυτή τη φορά δεν ήταν ο ίδιος ήταν ο ανηψιός του ο Φώτης πού πάντα είναι μαζί. Τέλεια κορίτσια (και χωρίς μπικίνι)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...