Monday, March 19, 2007

Μεσογειακά μάφινς, με πολέντα και λιαστή ντομάτα

Τα μάφινς ξαναχτυπούν! Τα συγκεκριμένα είναι πολύ διαφορετικά από τα συνηθισμένα, λόγω της πολέντας. Είναι επίσης αρκετά χορταστικά, για τον ίδιο λόγο. Τα έφτιαξα για το απογευματινό της κόρης μου η οποία και μου επέτρεψε να χρησιμοποιήσω το... σερβίτσιο της στη φωτογραφία.

Υλικά:
8 λιαστές ντομάτες σε λωρίδες, με το λάδι τους
3
κουταλιές ελαιόλαδο
2 αυγά
2 κουταλιές μέλι
1 κουταλάκι θυμάρι
1 κουταλάκι ρίγανη
1 κούπα αλεύρι
¾ κούπας πολέντα
¾ κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
½ κουταλάκι σόδα
¾ κούπας γιαούρτι (έβαλα κατσικίσιο)
4+2 κουταλιές τριμμένο πεκορίνο Αμφιλοχίας

Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Χτυπήστε τα αυγά να αφρατέψουν. Προσθέστε το μέλι, τα μυρωδικά, τις ντομάτες, το ελαιόλαδο και ανακατέψτε.
Σε ένα μπολ ανακατέψτε καλά τα στερεά υλικά και προσθέστε σ’ αυτά λίγο λίγο το μίγμα των υγρών υλικών εναλλάξ με το γιαούρτι. Ενσωματώστε και 4 κουταλιές από το τυρί. Τοποθετήστε το -σχετικά σφιχτό- μίγμα στις θήκες για μάφινς (λαδωμένες ή στρωμένες με χαρτί), πασπαλίστε την κορυφή κάθε μάφιν με το υπόλοιπο τυρί και ψήστε περίπου για 30’ μέχρι να ροδίσουν.
Δεν φουσκώνουν πάρα πολύ, οπότε μπορείτε να γεμίσετε τις θήκες σχεδόν μέχρι επάνω.

Υ.Γ. Η παραπάνω παρασκευή είναι βασισμένη στη συμμετοχή του Bon Vivant στο Muffin Monday. Η αρχική συνταγή βρίσκεται εδώ. Έχω κάνει αλλαγές στα μυρωδικά (το χειμώνα δεν έχω φρέσκο βασιλικό), στο τυρί (δεν είχα ρομάνο κι έβαλα Αμφιλοχίας) αλλά και στις ποσότητες των υλικών γιατί τα στερεά που προτείνει είναι πάρα πολλά. Επίσης αφαίρεσα τα φυστικάκια (και από τον τίτλο ακόμη!) για να φάνε άφοβα τα μικρά παιδιά.

Καλή επιτυχία!

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...